Welkom bij Carnavalaalstkoentje: uw dagelijkse portie Oilsjt Carnaval!! // Aalst Carnaval 2024 was een legendarische editie vol hoogtepunten! Eirg, Bedesterd, De Schoitkitten en Pladasj wonnen élk in hun categorie! // De blog staat vol sfeerverslagjes: vanaf de 'Voorbereiding' en ons bezoek bij ALLE 71 de AKV's tot en met de Popverbranding en het 'Slotartikel', maar ook alles wat erna kwam van 'Prijsuitreikingen' // Volg ook ons YouTube-kanaal 'Koentje75', met daarop veel nieuwe stoetclipjes, maar ook de Vollédige Stoetfilms vanaf 2010! // Peter Van Keer, Seppe Baeten, Johan 'Droeven Badmoesj' Pessemier & Karel 'Sjalen' Van de Winkel, stelden zich voor als kandidaten-Prins 2025! Zo zijn er 4 gegadigden om de 71e Aalsterse Prins Carnaval te worden! De Prinsverkiezing vindt plaats op zaterdag 19 oktober 2024! // Op 5, 6 & 7 april genoot de Orendwoik van hun 41e Arendcarnaval, onder leiding van Prins Nico! // De hertrekking voor de 95e stoet is een feit! In de (voorlopige) versie zonder stoppende AKV's, is 't Es Noig de stoetopener en mogen De Snotneizen afsluiten! // Dit voorjaar bezochten we opnieuw de Carnavalsacademie. Zowel 'foamhoed maken' als 'isomo sculpturen'! // Steve van Carnavalskantine Halle 13 neemt afscheid van de job na 9 bijzondere jaren! // Fan van de blog(s) & mediapartner AjoinPedia? Check dan zéker ook onze sociale media! // 'Weir leven mé giejl ons ❤️ vér Oilsjt Carnaval: aftellen naar de 95e editie op 2, 3 & 4 maart 2025!'

vrijdag 4 september 2020

*SOAP* Terugblik / Vooruitblik 2020-2021/2022 - Aflevering 29: AKV Pertotal


TERUGBLIK / VOORUITBLIK

In deze negenentwintigste aflevering van het zevende seizoen 'Terugblik / Vooruitblik', blijft het concept hetzelfde!

Een vlot gesprekje met een groep over het wel en wee tijdens het vorige carnavalsjaar en een vooruitblik naar de volgende editie...

Twee eenvoudige vragen:

1) Hoe kijk je terug op 2020?
2) Welke weg stippel je uit richting 2021/2022?

Stoetclipje:



'De clown oithangen'

Interview met Jens!


Jens (woordvoerder / PR):
"Carnaval 2020 was voor Pertotal een speciale editie.
We bestaan 40 jaar en dat konden we niet zo maar onopgemerkt laten voorbijgaan.
De voorbereidingen kwamen iets stroever op gang dan andere jaren. Het thema was al redelijk vroeg gekozen, maar het was nog zoeken naar de mix tussen wagen en kostuum, in combinatie met het '40 jaar' jubilee."



Jens:
"Ons doel was het volk mee te nemen in 'ons feestgebeuren'.
Na enkele theekransjes waren we er uit en konden we volop starten aan het carnavaljaar 2020.
We moesten wel wat tijd “inhalen”, maar door de inzet en gedrevenheid van onze leden viel alles in zijn plooi.

Ieder deed wat hij of zij kon en zo ontstond een leuke, vrolijke, speelse wagen waar we best fier op konden zijn...
Pertotal was na maanden hard labeur klaar om de 'clown te gaan oithangen'!"



Jens:
"Zondagmorgen begon met een bang hartje door het weer dat ons niet zo goed gezind was.
We waren meer dan opgelucht, toen de stad als organisator, groen licht gaf en dat we ons feest mochten delen met het volk.
Een stoet zonder mechanieken, terwijl we er net heel wat hadden ingebouwd in de wagen. Een beetje jammer, maar het was voor elke groep de realiteit..."



Jens:
"Ieder zette zijn beste beentje voor.
Van onze eigen leden die de hele stoet de benen van onder hun lijf dansten, tot onze oud-leden die zorgden voor de sfeer op de wagen.
Zij waren uitgenodigd en gingen er gretig op in om ons mee te steunen.

We gingen met een 90-tal mensen in de stoet, sommige van die oud-leden hebben de groep mee op de kaart gezet, of waren jarenlang trouw van de partij. Je moest eens weten bij hoeveel vroegere én huidige AKV's er mensen zaten of zitten met roots die tot bij onze groep teruggaan.
Het feest was er en bij het zien van dat geheel zijn er enkel traantjes gevloeid, zowel bij de 'oude' als de jongere generatie van Pertotal!"



Jens:
"De zondagstoet zat er op, dus konden we beginnen aan de carnavalsnachten en die waren weer Pertotalsgewijs méér dan fenomenaal geslaagd!
De dag die er de laatste jaren bovenuit steekt, is 'den doisdag'. Dinsdag is de dag waarop groepssfeer (NOG meer) centraal staat.

Overdag staan we met de pompier op het stationsplein en dit zorgt toch, ook al dacht ik dat het niet meer kon, voor nog meer plezier en 'varkensstreken'. De foto's bewijzen alleen maar een 'klein deeltje' van die 'daden'...
De popverbranding is bij Pertotal echt een speciaal moment.
Het is moeilijk uit te leggen tegenover anderen hoe intens we dit als groep beleven en zodus vormt dit de ideale afsluiter van onze carnaval."



Jens:
"Qua uitslag waren we zeer zeker niet ontevreden.
De 6e plaats kunnen bemachtigen bij de grote groepen, waar het niveau dit jaar opnieuw zeer hoog lag, is zeker mooi meegenomen!
Ons doel is niet zozeer een bepaalde plaats te behalen, maar om als “jongere” groep élk jaar beter te doen en die 6e plaats is dus daarvan een bevestiging!"



Jens:
"Carnavalsjaar 2021 staat vol van vele vraagtekens.
In de mate van het mogelijke gaan we nog proberen een evenement op poten te zetten.
Voor de rest proberen we er als groep het beste van te maken en we hopen dat de 'coronagekte' rap voorbij is, zodat we toch 'een carnaval' 2021 kunnen beleven..."



Jens:
"Graag willen we alle leden bedanken die samen weer voor een geslaagd jaar hebben gezorgd.
Alle ex-leden, waardoor Pertotal al 40 jaar meedraait
Al onze sponsors en iedereen die ons steunt, ook in deze bijzondere tijden.

En last but not least: een dikke merci aan 'onze Werner', die 40 jaar geleden deze fantastische groep oprichtte en tot op heden nog steeds (actief) lid is.
Bedankt Werner!!! Zonder u zouden we al deze mooie momenten niet beleefd hebben!

Groeten van AKV Pertotal!"



Reportage: ©Carnavalaalstkoentje i.s.m. AKV Pertotal!

Foto's 2020: ©Cris De Wolf, ©Bjorn Van Ryckeghem, ©Patrick De Boeck, ©Niky De Wever, ©Silke Hermans & ©Carnavalaalstkoentje.

Pertotal 2020 via 'Blog 2': KLIK

Geen opmerkingen:

Een reactie posten