Welkom bij Carnavalaalstkoentje: uw dagelijkse portie Oilsjt Carnaval!! // Peter Van Keer, Seppe Baeten, Johan 'Droeven Badmoesj' Pessemier & Karel 'Sjalen' Van de Winkel, stelden zich voor als kandidaten-Prins 2025! Zo zijn er 4 gegadigden om de 71e Aalsterse Prins Carnaval te worden! De Prinsverkiezing vindt plaats op zaterdag 19 oktober 2024! Daar treed men 'bij toeval' op van oud naar jong: Johan, Peter, Karel & Seppe! // De hertrekking voor de 95e stoet is een feit! In de (voorlopige) versie is 't Es Noig de stoetopener en mogen De Snotneizen afsluiten! Wadesdavoriet gaat naar de Middelgrote Groepen! // Dit voorjaar bezochten we opnieuw de Carnavalsacademie. Zowel 'foamhoed maken' als 'isomo sculpturen'! De creatieve foamontwerpers (Marion Hoop Design, Foamcreations en Creafoam) doen gezamenlijke oproep aan de carnavalsgroepen 'te lande': "Nog geen foamontwerp besteld? Wacht niet te lang!" // Steve van Carnavalskantine Halle 13 nam afscheid van de job na 9 bijzondere jaren! // Ook afscheid, maar dan van (carnavals)café 't Ajuintje: Bart & Nicole gaan op pensioen! // Na een prachtig Arendcarnaval met Nico 'Poppe' Leo als 40e Prins, stelt Kim zich voor als Kandidoot-Orendprinsj 2025! // Aalst Carnaval 2024 was een legendarische editie vol hoogtepunten! Op de blog (of 'Blog 2') kun je urenlang terugbladeren! // Volg ook het YouTube-kanaal 'Koentje75', met daarop veel nieuwe stoetclipjes & de Vollédige Stoetfilms vanaf 2010! // Fan van de blog(s) & mediapartner AjoinPedia? Check dan zéker ook onze sociale media! Met reeksen als 'De 94e stoet in beeld' & (na de zomer) 'Groepen in de Kijker' bij ons & 'Kendje Teis Eireken Nog?' & 'Da woren toiden ...' bij AjoinPedia! // 'Weir leven mé giejl ons ❤️ vér Oilsjt Carnaval': aftellen naar de 95e editie op 2, 3 & 4 maart 2025!

vrijdag 20 maart 2020

*SOAP* Terugblik / Vooruitblik 2020-2021/2022 - Aflevering 3: AKV Gebosjt


TERUGBLIK / VOORUITBLIK

In deze derde aflevering van het zevende seizoen 'Terugblik / Vooruitblik', blijft het concept hetzelfde!

Een vlot gesprekje met een groep over het wel en wee van het vorige carnavalsjaar en een vooruitblik naar de volgende editie...

Twee eenvoudige vragen:

1) Hoe kijk je terug op 2020?
2) Welke weg stippel je uit richting 2021/2022?

Stoetclipje:'Ver ons ni allien lichtekes in de C, weir pakken oeik ons keerskes mei …'

Interview met Jorgen!


Jorgen (voorzitter):
"Tijdens de voorbereidingen verliep alles zoals gepland!
Kostuum, wagens, attributen... Zelfs de technische werkzaamheden, we waren netjes op tijd klaar.

Carnaval zelf is al bij al vlot verlopen.
Zoals bij meerdere groepen het geval was, hebben we geen gebruik kunnen maken van onze 'mechanieken'. Ook konden er geen leden op de wagen staan, omdat deze plaatsen boven de twee meter waren..."Jorgen:
"Halverwege de stoet hadden we pech, omdat één van onze twee trekkers het begaf. Dit werd snel opgelost door een tractor van de stad.
De dansers gaven het beste van zichzelf en we merkten dat het publiek ons thema apprecieerde...

De prachtige rokken, het stoetliedje, de 'keeskes', alles klopte en vormde één geheel. Mochten er nu eens geen lichtekes bestaan? Zouden alle groepen dan keerskes meepakken in de C? Wij vonden het alvast méér dan geslaagd.
Zondag hebben we het na de stoet vrij rustig gehouden. Omdat de wagen terug naar Erembodegem werd gereden, was het al laat toen we gingen eten in ons lokaal..."Jorgen:
"De uitslag was een topper!! Het loste onze verwachtingen moeiteloos in! We waren zéér tevreden! Uiteraard hoop je op een 'plosjke hoger' dan de voorbije jaren, maar een 16e plaats?
Wat een aangename verrassing, een supergevoel. Trots op wat we bereikt hebben!! Van de 41e plaats in 2017 naar de 36e plaats anno 2018. We eindigden 33e in 2019 en nu... 'bijna' top 15!

Dan hoef ik er natuurlijk niet bij te vertellen dat het voor ons maandagavond en -nacht een topfeestje was!
Dinsdag werd dit feestje verder gezet aan het station, terwijl we genoten van de voil jeanettenstoet. Daarna begon, helaas ook voor ons, de laatste carnavalsnacht."


Buitenstoet Denderleeuw:


Jorgen:
"Ondertussen hebben we er al een buitenstoet opzitten in Denderleeuw.
De laatste zondag voor de 'coronacrisis', was onze énige stoet na carnaval..

Wat de toekomstplannen betreft zullen we, net als vorig jaar, vroeg proberen te starten met alle voorbereidingen.
We zijn dan ook al volop aan het brainstormen voor een nieuw thema."


Kostuum: van 'schets' naar 'praktijk':


Jorgen:
"We proberen ook creatief te zijn met onze activiteiten
De 'tapas-aan-huis-actie' van vorig jaar was een groot succes, die mag je terug verwachten begin juli.
Het jaarlijkse eetfestijn staat opnieuw in december op de kalender.
En dan heb ik nog nieuws, want je kunt gedurende het jaar natuurlijk nog steeds buttons bestellen!"Selectie buttons door Gebosjt, carnaval 2020:


Info over de buttons? 
Neem gerust een kijkje op de Facebookpagina, of stuur een mailtje: buttons-gebosjt@hotmail.be


Jorgen:
"Nu is het aftellen richting carnaval 2021 en hopen dat we er met zijn allen gezond en wel terug bij mogen zijn.
Jammer voor de vele carnavalisten die géén feest konden vieren, maar in het leven heb je soms niet te kiezen.

Er was die 'storm', maar achteraf gezien hadden we nog véél geluk in Aalst.
Véél steun aan alle groepen elders die helaas pas later of zelfs geen carnavalsfeest zullen hebben!
Er zijn ergere zaken in de wereld dan 'carnaval' zo blijkt... Zorg goed voor elkaar! Ook wij zijn begonnen met het maken van mondmaskertjes...

Carnavaleske groeten van AKV Gebosjt!"Reportage: ©Carnavalaalstkoentje i.s.m. AKV Gebosjt

Foto's: ©Carnavalaalstkoentje, ©AKV Gebosjt, ©Cris De Wolf & ©Patrick De Boeck

Gebosjt 2020 via 'Blog 2': KLIK

Geen opmerkingen:

Een reactie posten