Welkom bij Carnavalaalstkoentje: uw dagelijkse portie Oilsjt Carnaval!! // Peter Van Keer, Seppe Baeten, Johan 'Droeven Badmoesj' Pessemier & Karel 'Sjalen' Van de Winkel, stelden zich voor als kandidaten-Prins 2025! Zo zijn er 4 gegadigden om de 71e Aalsterse Prins Carnaval te worden! De Prinsverkiezing vindt plaats op zaterdag 19 oktober 2024! Daar treed men 'bij toeval' op van oud naar jong: Johan, Peter, Karel & Seppe! // De hertrekking voor de 95e stoet is een feit! In de (voorlopige) versie is 't Es Noig de stoetopener en mogen De Snotneizen afsluiten! Wadesdavoriet gaat naar de Middelgrote Groepen! // Dit voorjaar bezochten we opnieuw de Carnavalsacademie. Zowel 'foamhoed maken' als 'isomo sculpturen'! De creatieve foamontwerpers (Marion Hoop Design, Foamcreations en Creafoam) doen gezamenlijke oproep aan de carnavalsgroepen 'te lande': "Nog geen foamontwerp besteld? Wacht niet te lang!" // Steve van Carnavalskantine Halle 13 nam afscheid van de job na 9 bijzondere jaren! // Ook afscheid, maar dan van (carnavals)café 't Ajuintje: Bart & Nicole gaan op pensioen! // Na een prachtig Arendcarnaval met Nico 'Poppe' Leo als 40e Prins, stelt Kim zich voor als Kandidoot-Orendprinsj 2025! // Aalst Carnaval 2024 was een legendarische editie vol hoogtepunten! Op de blog (of 'Blog 2') kun je urenlang terugbladeren! // Volg ook het YouTube-kanaal 'Koentje75', met daarop veel nieuwe stoetclipjes & de Vollédige Stoetfilms vanaf 2010! // Fan van de blog(s) & mediapartner AjoinPedia? Check dan zéker ook onze sociale media! Met reeksen als 'De 94e stoet in beeld' & (na de zomer) 'Groepen in de Kijker' bij ons & 'Kendje Teis Eireken Nog?' & 'Da woren toiden ...' bij AjoinPedia! // 'Weir leven mé giejl ons ❤️ vér Oilsjt Carnaval': aftellen naar de 95e editie op 2, 3 & 4 maart 2025!

maandag 20 februari 2023

Aalst Carnaval 2023 - Ajuinworp: Lieven De Lil grabbelde naar de hoofdprijs!Volle Grote Markt tijdens eerste Ajuinworp in 3 jaar tijd!

De Gouden Ajuin is gewonnen... door Lieven de Lil

Hij grabbelde het ajuintje met 'nummer één' en won zo een uniek juweel, ontworpen door de Aalsterse goudsmit Charlotte Dua!
Het hangertje van 18 karaat goud zal ook pronken in de vriendenkring van Lieven. Hij wil de prijs immers delen met zijn beste kameraden ...


Lieven is de zoon van Feestcomitélid, Draeckenier en Blaa Biskop Steven De Lil.
Het was de eerste keer dat hij aanwezig was voor de Ajuinworp en ... metéén nam hij de hoofdprijs mee naar huis!

Proficiat!!


Sinds 1959

Het idee van de 'Ajuinworp' ontstond in 1959!

Toen de stoet nog via het centrum, Mijlbeek en het Heilig Hart passeerde, was er een probleem: voor de maandagsstoet kwam niemand buiten!
Behalve 'één enkele Aalstenaar' die van achter het gordijn naar de stoet keek, had de maandagsstoet geen toeschouwers.

Door die Ajuinworp en de bijhorende 'Gouden Ajuin', wou men het volk motiveren om toch de stad in te trekken...

In oorsprong was die 'Gouden Ajuin' een stevig, statig exemplaar op een sokkel.
Maar tegenwoordig kiest men voor een waardevol kleinood...SfeerfilmArtikel ©Carnavalaalstkoentje
Foto's & Filmpje: ©Team Carnavalaalstkoentje & ©AjoinPedia

Geen opmerkingen:

Een reactie posten