Welkom bij Carnavalaalstkoentje: uw dagelijkse portie Oilsjt Carnaval!! // Peter Van Keer, Seppe Baeten, Johan 'Droeven Badmoesj' Pessemier & Karel 'Sjalen' Van de Winkel, stelden zich voor als kandidaten-Prins 2025! Zo zijn er 4 gegadigden om de 71e Aalsterse Prins Carnaval te worden! De Prinsverkiezing vindt plaats op zaterdag 19 oktober 2024! Daar treed men 'bij toeval' op van oud naar jong: Johan, Peter, Karel & Seppe! // De hertrekking voor de 95e stoet is een feit! In de (voorlopige) versie is 't Es Noig de stoetopener en mogen De Snotneizen afsluiten! Wadesdavoriet gaat naar de Middelgrote Groepen! // Dit voorjaar bezochten we opnieuw de Carnavalsacademie. Zowel 'foamhoed maken' als 'isomo sculpturen'! De creatieve foamontwerpers (Marion Hoop Design, Foamcreations en Creafoam) doen gezamenlijke oproep aan de carnavalsgroepen 'te lande': "Nog geen foamontwerp besteld? Wacht niet te lang!" // Steve van Carnavalskantine Halle 13 nam afscheid van de job na 9 bijzondere jaren! // Ook afscheid, maar dan van (carnavals)café 't Ajuintje: Bart & Nicole gaan op pensioen! // Na een prachtig Arendcarnaval met Nico 'Poppe' Leo als 40e Prins, stelt Kim zich voor als Kandidoot-Orendprinsj 2025! // Aalst Carnaval 2024 was een legendarische editie vol hoogtepunten! Op de blog (of 'Blog 2') kun je urenlang terugbladeren! // Volg ook het YouTube-kanaal 'Koentje75', met daarop veel nieuwe stoetclipjes & de Vollédige Stoetfilms vanaf 2010! // Fan van de blog(s) & mediapartner AjoinPedia? Check dan zéker ook onze sociale media! Met reeksen als 'De 94e stoet in beeld' & (na de zomer) 'Groepen in de Kijker' bij ons & 'Kendje Teis Eireken Nog?' & 'Da woren toiden ...' bij AjoinPedia! // 'Weir leven mé giejl ons ❤️ vér Oilsjt Carnaval': aftellen naar de 95e editie op 2, 3 & 4 maart 2025!

maandag 4 februari 2019

Aalst Carnaval 2019 - Stoetthema AKV Schelmeroi: 'De Veirfbaronnen'


'De Veirfbaronnen'

Stoetthema's, ook die reeks krijgt zijn jaarlijkse update met 'editie 2019'!

• Wat stellen de groepen voor in de 91e stoet?
• Waarom kozen ze het thema?
• Wat houdt het in?
• Een blik 'achter de schermen'...


Als achtendertigste in een (lange) rij, AKV Schelmeroi!


Peter 'Pieje' (voorzitter):
"We hadden op zich wel enkel thema's in gedachten, maar het was uiteindelijk Prinsj Tommeken die zei 'ik heb er nog 1 liggen dat de moeite is om eens te gebruiken'.
En zo geschiedde het verhaal van de 'Oilsjterse Veirfbaronnen'!
Los Blancos met Willy, Go 4 Painting met Steve, DuoPaint  met Michel en tenslotte meneer Schellaert... 4 zaken die groot en 'rijk' werden door carnaval. Is 't niet 'rijk' van 't geld, dan wel van  begrip. Carnavalisten moeten nu eenmaal verf hebben om hun creaties kleur te geven!"


'De veirfbaronnen… mè vastelauved veer de deir kroigen alle wauges eir koleir, geleiverd in potten, aukers of tonnen deer d’iënege echte Oilsjterse veirfbaronnen.'

Voorbereiding, 30 januari:


Voorbereiding, 7 november:


Voorbereiding, 14 november:


Pieje:
"Het idee werd een ontwerp dat we lieten uitwerken door Kenneth Van Lierde, die overtuigde ons met uitwerkingen voor kostuum, wagen en .. 'alles' wat erbij hoort.
We gaan dus in de stoet als échte verfbaronnen!
We zetten op een positieve manier die 4 verficonen in de kijker en we gaan met ongeveer 42 in de stoet, daarvan 31 dansers.


We lopen in de C als nummer 54, dus redelijk wat licht in het kostuum en we zullen zorgen voor een goed uitgelichte wagen.
Ambities zijn om te groeien op een gezonde manier. Na onze 25e plaats in 2018, dromen we wel van wie weet top 20.
We zijn ervaren carnavalisten, niks moet, alles mag en we zien wel waar we uitkomen, maar het zal kleurrijk en carnavalesk zijn, met veel aandacht voor een gezonde mix van wat een groep brengen moet: wagen, kostuum, dans, interactie... zelfs het stoetliedje zal goed zijn."Pieje:
"Tenslotte wil ik als voorzitter ook eens 'mijn mensen' in de verf zetten!
We zijn een groep vrienden en hangen goed aan elkaar.
Langs deze weg wil ik iederéén bedanken die mezelf en mijn vrouw een hart onder de riem gestoken heeft!
Door gezondheidsredenen was het een héél zwaar jaar, maar we kregen constant steun vanuit de groep.

We zijn vol goede moed gestart en doen zoveel mogelijk zelf aan wagen en kostuums en alles wat erbij hoort.
Met een beetje hulp heeft ook onze stikploeg al fantastisch werk kunnen leveren, zelfs al viel mijn vrouw Sandra uit als chef-kostuum.
Maar ze is er terug bij, omarmt door velen en ze geniet dat ze tussen de stiksters mag zijn...
Ik en mijn vrouw willen, uit de grond van ons hart, onze groep en iedereen daarrond bedanken die ons steunt in deze moeilijke periode.
Soms hebben we niet alles kunnen bijstaan, zoals we hoopten, maar dat werd opgevangen door de groep, alsof we 'elkaar aanvoelden'.
Ik bedank zowel ons 'team kostuum' als 'team wagen', dat ze zich bleven en blijven inzetten en jullie hebben fantastisch werk gedaan!
Pas op zo'n momenten weet je dat het juist zit in een groep, als we 'zorgen voor elkaar'...

Aan elkeen bij ons en élke Oilsjterse carnavalist wens ik jullie een fantastische vastelauved 2019!

Groeten van AKV Schelmeroi!"


GESCHIEDENIS

Het verhaal van kleine groep Schelmeroi als AKV

We maakten ook over deze groep een mooi overzicht: KLIK

2018


2017


2016


2015


2014


Foto's: ©Carnavalaalstkoentje & ©Bjorn Van Ryckeghem

Geen opmerkingen:

Een reactie posten