Welkom bij Carnavalaalstkoentje: uw dagelijkse portie Oilsjt Carnaval!! // Peter Van Keer, Seppe Baeten, Johan 'Droeven Badmoesj' Pessemier & Karel 'Sjalen' Van de Winkel, stelden zich voor als kandidaten-Prins 2025! Zo zijn er 4 gegadigden om de 71e Aalsterse Prins Carnaval te worden! De Prinsverkiezing vindt plaats op zaterdag 19 oktober 2024! Daar treed men 'bij toeval' op van oud naar jong: Johan, Peter, Karel & Seppe! // De hertrekking voor de 95e stoet is een feit! In de (voorlopige) versie is 't Es Noig de stoetopener en mogen De Snotneizen afsluiten! Wadesdavoriet gaat naar de Middelgrote Groepen! // Dit voorjaar bezochten we opnieuw de Carnavalsacademie. Zowel 'foamhoed maken' als 'isomo sculpturen'! De creatieve foamontwerpers (Marion Hoop Design, Foamcreations en Creafoam) doen gezamenlijke oproep aan de carnavalsgroepen 'te lande': "Nog geen foamontwerp besteld? Wacht niet te lang!" // Steve van Carnavalskantine Halle 13 nam afscheid van de job na 9 bijzondere jaren! // Ook afscheid, maar dan van (carnavals)café 't Ajuintje: Bart & Nicole gaan op pensioen! // Na een prachtig Arendcarnaval met Nico 'Poppe' Leo als 40e Prins, stelt Kim zich voor als Kandidoot-Orendprinsj 2025! // Aalst Carnaval 2024 was een legendarische editie vol hoogtepunten! Op de blog (of 'Blog 2') kun je urenlang terugbladeren! // Volg ook het YouTube-kanaal 'Koentje75', met daarop veel nieuwe stoetclipjes & de Vollédige Stoetfilms vanaf 2010! // Fan van de blog(s) & mediapartner AjoinPedia? Check dan zéker ook onze sociale media! Met reeksen als 'De 94e stoet in beeld' & (na de zomer) 'Groepen in de Kijker' bij ons & 'Kendje Teis Eireken Nog?' & 'Da woren toiden ...' bij AjoinPedia! // 'Weir leven mé giejl ons ❤️ vér Oilsjt Carnaval': aftellen naar de 95e editie op 2, 3 & 4 maart 2025!

woensdag 12 december 2018

Aalsterse 'Academie voor Carnavalskunsten' organiseert ook in januari in CC De Werf de Cursus 'Werken Met Foam'!


ACADEMIE VOOR CARNAVALSKUNSTEN

Onder de noemer 'Academie voor Carnavalskunsten Carnaval – de Aalsterse trots!' stelt CC De Werf i.s.m. de Stad Aalst voor het vierde jaar de workshops voor, die vanaf september georganiseerd worden.

Met een reeks modulaire workshops van beperkte duur, wil men carnavalisten, zowel individueel, als leden van een Losse Groep of AKV, de kans geven kennis te maken met, of zich te specialiseren in verschillende domeinen...

Om het artistieke erfgoed van carnaval te beschermen, de opvolging te garanderen én om een nieuwe generatie 'carnavalstalenten' te laten uitgroeien.

De cursussen zijn toegankelijk voor Aalstenaars en niet-Aalstenaars.

In januari 2019, is er terug de 2x de 2-daagse cursus 'Werken met Foam'.

Wij hopen dat ook u deelneemt...


Hans Vanquathem (lesgever):
"Je leert hoe je een idee omzet naar een perfect afgewerkt product.
De mogelijkheden met foam zijn quasi eindeloos: van hoeden en accessoires tot verwerking in kostuums. Je krijgt uitleg over het materiaal en de verwerkingsmethodes. Na een demonstratie van alle technieken kan je daarna zelf aan de slag. Gedurende twee opeenvolgende dagen werk je aan een hoed in foam.

Die hoed mag je versieren zoals je zelf wenst: je krijgt die ook mee naar huis.
Aan het enthousiasme geen gebrek en ik kan tientallen voorbeelden geven van mensen die nadien met hun carnavalsgroep, of uit pure 'hobby', met foam prachtige creaties maakten.

Bovendien heb je geen ervaring nodig.
We starten vanaf 'nul'. Een belangrijk weetje? Om foam aan elkaar te hechten, heb je géén lijm, maar énkel warmte nodig.
We leren dan ook op de juiste manier en met een goede techniek, deze skills aan.
Ik hoop in januari 2019, terug vele geïnteresseerden te mogen verwelkomen.
Je stapt niet alleen buiten met een prachtig hoofddeksel, maar ook met een hoofd én 2 handen vol 'creatieve ideeën'.

Het is een praktijkgerichte, zeer leuke cursus! Een aanrader voor élke carnavalist!"PRAKTISCH

-> Werken met foam

2-daagse cursus: 14 & 15 januari of 16 & 17 januari, 19u30-21u30
• Prijs: €50
Inschrijven? CC De Werf, KLIK op DEZE LINK
Meer Info? KLIK op DEZE LINK
• Kortingen: 12,50 euro (UiTPAS met kansentarief, enkel via de balie)
• Prijs incl. basismateriaal, extra materiaal apart te verrekenen met docent
• Docent: Hans Vanquathem
• Locatie: CC De Werf, Molenstraat 51, 9300 Aalst: hobbylokaal (-2)Reportage: Carnavalaalstkoentje & Hans Vanquathem + cursisten cursus 'Werken met Foam' in CC De Werf Aalst

Foto's: ©Carnavalaalstkoentje
Website Creafoam: KLIK

Geen opmerkingen:

Een reactie posten