Welkom bij Carnavalaalstkoentje: uw dagelijkse portie Oilsjt Carnaval!! // Peter Van Keer, Seppe Baeten, Johan 'Droeven Badmoesj' Pessemier & Karel 'Sjalen' Van de Winkel, stelden zich voor als kandidaten-Prins 2025! Zo zijn er 4 gegadigden om de 71e Aalsterse Prins Carnaval te worden! De Prinsverkiezing vindt plaats op zaterdag 19 oktober 2024! Daar treed men 'bij toeval' op van oud naar jong: Johan, Peter, Karel & Seppe! // De hertrekking voor de 95e stoet is een feit! In de (voorlopige) versie is 't Es Noig de stoetopener en mogen De Snotneizen afsluiten! Wadesdavoriet gaat naar de Middelgrote Groepen! // Dit voorjaar bezochten we opnieuw de Carnavalsacademie. Zowel 'foamhoed maken' als 'isomo sculpturen'! De creatieve foamontwerpers (Marion Hoop Design, Foamcreations en Creafoam) doen gezamenlijke oproep aan de carnavalsgroepen 'te lande': "Nog geen foamontwerp besteld? Wacht niet te lang!" // Steve van Carnavalskantine Halle 13 nam afscheid van de job na 9 bijzondere jaren! // Ook afscheid, maar dan van (carnavals)café 't Ajuintje: Bart & Nicole gaan op pensioen! // Na een prachtig Arendcarnaval met Nico 'Poppe' Leo als 40e Prins, stelt Kim zich voor als Kandidoot-Orendprinsj 2025! // Aalst Carnaval 2024 was een legendarische editie vol hoogtepunten! Op de blog (of 'Blog 2') kun je urenlang terugbladeren! // Volg ook het YouTube-kanaal 'Koentje75', met daarop veel nieuwe stoetclipjes & de Vollédige Stoetfilms vanaf 2010! // Fan van de blog(s) & mediapartner AjoinPedia? Check dan zéker ook onze sociale media! Met reeksen als 'De 94e stoet in beeld' & (na de zomer) 'Groepen in de Kijker' bij ons & 'Kendje Teis Eireken Nog?' & 'Da woren toiden ...' bij AjoinPedia! // 'Weir leven mé giejl ons ❤️ vér Oilsjt Carnaval': aftellen naar de 95e editie op 2, 3 & 4 maart 2025!

woensdag 10 april 2019

Aalst Carnaval 2019 - Prijsuitreiking De Groeite Malsjans Prois!


MALSJANS OF... SJANS?

Het organiserende Malsjans Kommitoit, deelde zijn prijzen uit!

Talrijke initiatieven, waaronder het Malsjansbier, en unieke lintjes, gaven het evenement het ganse jaar door wat meer glans.

De Prijsuitreiking op vrijdag 5 april 2019 was dan ook terug een voltreffer in carnavalskantine Halle 13!


Steve De Backer:
"De Groeite Malsjans Prois is ook dit jaar een organisatie van verschillende Aalsterse ondernemers met het carnavalshart op de juiste plaats.
Samen zorgen we voor een budget, waarmee we dan tijdens de Groeite Malsjans Proisoitroikink, diverse groepen of individuele carnavalisten een geldsom of een origineel cadeau kunnen geven.
Het ganse carnavalsseizoen, van de opbouw, tot de driedaagse, kon men dan die Malsjans indienen.

Na een grondige evaluatie, beslisten we wie de winnaars zijn.
De Sjansproizen werden dan weer ter plaatse 'getrokken', daarvoor moesten de groepen met 6 leden aanwezig zijn.

Liefst 21 groepen tekenden 'present'. Bovendien was het een gezellig samenzijn, speelden we carnavaleirekes en bleek het voor velen een toffe avond napraten en nagenieten van hun vastelauved 2019!"


Steve:
"Wie er gewonnen heeft? Liefst 4 groepen hadden 'sjans'!
Bij de Kleine Groepen wonnen De Schoitkitten, bij de Middelgrote Groepen De Toerenbiejoekes en bij de Grote Groepen won Schiefregt'Oever.
De 4e en 'Extra Sjansprois', was voor De Zwiejtollekes..."Steve:
"De Vismooil'n kregen terecht de Malsjansprois en 519 euro..."


Steve:
"Verder nog de 'Incheckprois' en die was voor Thomas Van Bockstael (van De Toerenbiejoekes): 50 euro en een pot verf waard..."


LUDIEKE PROIZEN

Er waren ook tal van ludieke malsjansproizen 

Steve:
"Via onze facebook pagina werd er veel 'malsjans' ingediend.
Al die 'miserie' beloonden we met met natura prijzen...
 
Veel ludieke prijzen werden er weggeschonken.

Voorbeelden? Een reparatiekit voor banden, lasbaguetten, cursus om te leren lassen, handleiding 'hoe gedraag ik mij t.o.v. UNESCO'..."


GAAN AJOIN

Ook Hendrik Daelman kreeg erkenning!

Steve:
"Hendrik ontving de GAAN AJOIN (gouden ajoin) voor zijn verdienstelijk aantal jaren dienst als carnavalist én 30 joor 'Oilsjt, goi stad van mèn droeimen'..."


Steve:
"Veel sfeer en veel drank brachten de avond op gang, met ook nadien nog flink wat ambiance!
Onder leiding van mezelf, Kenneth Van Lierde, Bart Marcoen en Gino Roelandt. Andere leden waren op reis of hadden andere verplichtingen.

Toch hebben we nog prijzen die we graag uitdelen aan enkele afwezigen...
Possensje ontvangt een Flandria fiets, alle wagenbouwers krijgen een meetlat, een rolmeter of een meetstok, om hun wagen eens correct en juist op te meten.
Dirk Verleysen ontvangt nog een uniek horloge, dat enkel werkt op zondag en maandag van carnaval, om de stoet op tijd laten binnen te rijden.

Zo weet je meteen waar het om gaat: 'Malsjans' is in de eerste plaats ook ludiek bedoeld (een lach en een traan)...
Bij deze ook veel beterschap voor onze Prinsj Meyst...
En ik bedank ook alle sponsors die dit mogelijk maakten! Ze zijn onmisbaar in het Malsjans-verhaal. Tot noste joor!"


Reportage: ©Carnavalaalstkoentje i.s.m. Steve De Backer (Carnavalskantine Halle 13)

Foto's: ©Silke Hermans, Album? KLIK

Geen opmerkingen:

Een reactie posten