Welkom bij Carnavalaalstkoentje: uw dagelijkse portie Oilsjt Carnaval!! // Peter Van Keer, Seppe Baeten, Johan 'Droeven Badmoesj' Pessemier & Karel 'Sjalen' Van de Winkel, stelden zich voor als kandidaten-Prins 2025! Zo zijn er 4 gegadigden om de 71e Aalsterse Prins Carnaval te worden! De Prinsverkiezing vindt plaats op zaterdag 19 oktober 2024! Daar treed men 'bij toeval' op van oud naar jong: Johan, Peter, Karel & Seppe! // De hertrekking voor de 95e stoet is een feit! In de (voorlopige) versie is 't Es Noig de stoetopener en mogen De Snotneizen afsluiten! Wadesdavoriet gaat naar de Middelgrote Groepen! // Dit voorjaar bezochten we opnieuw de Carnavalsacademie. Zowel 'foamhoed maken' als 'isomo sculpturen'! De creatieve foamontwerpers (Marion Hoop Design, Foamcreations en Creafoam) doen gezamenlijke oproep aan de carnavalsgroepen 'te lande': "Nog geen foamontwerp besteld? Wacht niet te lang!" // Steve van Carnavalskantine Halle 13 nam afscheid van de job na 9 bijzondere jaren! // Ook afscheid, maar dan van (carnavals)café 't Ajuintje: Bart & Nicole gaan op pensioen! // Na een prachtig Arendcarnaval met Nico 'Poppe' Leo als 40e Prins, stelt Kim zich voor als Kandidoot-Orendprinsj 2025! // Aalst Carnaval 2024 was een legendarische editie vol hoogtepunten! Op de blog (of 'Blog 2') kun je urenlang terugbladeren! // Volg ook het YouTube-kanaal 'Koentje75', met daarop veel nieuwe stoetclipjes & de Vollédige Stoetfilms vanaf 2010! // Fan van de blog(s) & mediapartner AjoinPedia? Check dan zéker ook onze sociale media! Met reeksen als 'De 94e stoet in beeld' & (na de zomer) 'Groepen in de Kijker' bij ons & 'Kendje Teis Eireken Nog?' & 'Da woren toiden ...' bij AjoinPedia! // 'Weir leven mé giejl ons ❤️ vér Oilsjt Carnaval': aftellen naar de 95e editie op 2, 3 & 4 maart 2025!

zondag 12 april 2020

Aalst Carnaval 2020-2021 - AKV Krejeis gaat naar de Grote Groepen!


GROEP MAAKTE NIEUWS ZELF BEKEND OP PAASZONDAG

AKV Krejeis stapt over van de Middelgrote naar de Grote groepen!

Krejeis is één van de absolute smaakmakers in de stoet en behaalde al mooie resultaten.
Ze werden bekroond tot overwinnaar in 2011, 2017, 2018 en 2020!AKV Krejeis:
"Beste carnavalswereld...

In deze moeilijke en harde tijden, zijn sociale media een zeer gepaste manier om in contact te blijven met derden, maar ook vooral om nieuws te delen met elkaar.

Vooreerst willen wij, de leden en het bestuur van AKV KREJEIS, iedereen een zalig paasfeest wensen. Een feest dat ongetwijfeld de geschiedenisboeken ingaat als 'ongezien en ongewoon' ten tijde van deze corona-crisis.

Maar de paasklokken brengen naast heel wat chocolade, ook GROOT nieuws...


AKV KREJEIS bestaat dit jaar 33 jaar en behaalde voor de vierde keer een eerste plaats bij de middelgrote groepen. Hierop zijn we natuurlijk apetrots!

Eerlijkheid gebiedt ons te zeggen, dat elk carnavalsjaar en élke carnavalsstoet op zich al een overwinning is en dat we deze momenten enorm koesteren.

Al enkele jaren is er sprake van om de stap te wagen naar de grote groepen, maar we zochten steeds naar het gepaste moment.
Nu lijkt ons de tijd rijp om deze gewaagde overstap te maken.
Eigenlijk ben je voor zo'n stap nooit klaar, maar we dienen dit zelf te ondervinden en te ondergaan. Daar zijn we ons van bewust.
We weten dat het een zeer weloverwogen stap is en een berekend risico, dat we genomen hebben in samenspraak met onze volledige achterban!

We zullen onze “Krejeize”-spirit hoog in het vaandel blijven dragen.
Wij hopen ons steentje te kunnen bijdragen in deze nieuwe “GROTE” wereld.
Het wederzijds respect naar de andere groepen zal primeren en daar willen wij als KREJEIS een voortrekker in zijn.

Tenslotte willen we onze concullega’s van de middelgrote groepen vaarwel zeggen en jullie bedanken voor de gedrevenheid van de afgelopen jaren.

Met carnavaleske en trotse groeten,

AKV KREJEIS"


OVERWINNINGEN

2011

'Oon Oilsjt keje eir spiegelen'
2017

'Oilsjt... nen blommekei!'
2018

'...En Brengt Eir Zaksken Mee!!!'
2020

'Onzjiër zèn keirken werren verkocht, aal d' engelen vallen oit de locht'
Reportage: ©Carnavalaalstkoentje i.s.m. AKV Krejeis

Foto's: ©Carnavalaalstkoentje, ©Cris De Wolf & ©Patrick De Boeck

Geschiedenisartikel AKV Krejeis? KLIK

Geen opmerkingen:

Een reactie posten