Welkom bij Carnavalaalstkoentje: uw dagelijkse portie Oilsjt Carnaval!! // Peter Van Keer, Seppe Baeten, Johan 'Droeven Badmoesj' Pessemier & Karel 'Sjalen' Van de Winkel, stelden zich voor als kandidaten-Prins 2025! Zo zijn er 4 gegadigden om de 71e Aalsterse Prins Carnaval te worden! De Prinsverkiezing vindt plaats op zaterdag 19 oktober 2024! Daar treed men 'bij toeval' op van oud naar jong: Johan, Peter, Karel & Seppe! // De hertrekking voor de 95e stoet is een feit! In de (voorlopige) versie is 't Es Noig de stoetopener en mogen De Snotneizen afsluiten! Wadesdavoriet gaat naar de Middelgrote Groepen! // Dit voorjaar bezochten we opnieuw de Carnavalsacademie. Zowel 'foamhoed maken' als 'isomo sculpturen'! De creatieve foamontwerpers (Marion Hoop Design, Foamcreations en Creafoam) doen gezamenlijke oproep aan de carnavalsgroepen 'te lande': "Nog geen foamontwerp besteld? Wacht niet te lang!" // Steve van Carnavalskantine Halle 13 nam afscheid van de job na 9 bijzondere jaren! // Ook afscheid, maar dan van (carnavals)café 't Ajuintje: Bart & Nicole gaan op pensioen! // Na een prachtig Arendcarnaval met Nico 'Poppe' Leo als 40e Prins, stelt Kim zich voor als Kandidoot-Orendprinsj 2025! // Aalst Carnaval 2024 was een legendarische editie vol hoogtepunten! Op de blog (of 'Blog 2') kun je urenlang terugbladeren! // Volg ook het YouTube-kanaal 'Koentje75', met daarop veel nieuwe stoetclipjes & de Vollédige Stoetfilms vanaf 2010! // Fan van de blog(s) & mediapartner AjoinPedia? Check dan zéker ook onze sociale media! Met reeksen als 'De 94e stoet in beeld' & (na de zomer) 'Groepen in de Kijker' bij ons & 'Kendje Teis Eireken Nog?' & 'Da woren toiden ...' bij AjoinPedia! // 'Weir leven mé giejl ons ❤️ vér Oilsjt Carnaval': aftellen naar de 95e editie op 2, 3 & 4 maart 2025!

zaterdag 29 februari 2020

Aalst Carnaval 2020 - Sjatt-Friends hielden hun 3e Prijsuitreiking van de 'Kleine Ver-Sjatt-Cé Prois'!


SJATT-FRIENDS BELOONDEN MOOISTE KOSTUUMS

Derde Prijsuitreiking kon rekenen op massale belangstelling!

Café 't Paviljoen bleek vrijdagavond 28 februari véél te klein door de grote opkomst voor de eerste 'extra prijsuitreiking' van het post-carnavalsseizoen.
Bij de groepen waren de 5 laureaten méér dan trots. Al zag de organisatie ook vele carnavalisten die hun initiatief smaakten en een er onvervalst feestje van maakten.


Sören Delclef bezorgde ons de foto's...


Sjatt-Friends:
"Onze supergeslaagde uitreiking van 'de Kleine Ver-Sjatt-Cé prois' (mooiste, leukste, origineelste, ... kostuum) is achter de rug.
Voor het 3e jaar op rij, barstte het Paviljoen uit zijn voegen. Een dikke profiSjatt aan de 5 winnaars van de 71 ingeschreven en 189 losse groepen!
Van harte dank aan de aanwezige groepen, sympathisanten, de zangers van dienst, Prinsj Yvan... De afwezigen hadden (uiteraard) ongelijk!"


De Winnaars, AKV Krejeis:


Sjatt-Friends:
"Ver den 3e kiejr dus vedrom onder het motto 'wie et kleine nie begeert, es 't groeite nie weert'!
Krejeis werd de winnaar en kreeg de wisselbeker en de hoofdprijs van €560, Possensje werd 2e en ontving €335, De Vismooil'n als 3e gaven we €235.
De 4e prois ging naar De Schoitkitten: €160.
De winnaars van 2019, De Melkmoilen, werden nu 5e: er lag €110 op hen te wachten..."


De 2e plaats, AKV Possensje:


De 3e plaats, AKV De Vismooil'n:


De 4e plaats, AKV De Schoitkitten:


De 5e plaats, AKV De Melkmoilen:


KLA(U)GEN


Sjatt-Friends:
"Weir garandeirden eir een objectieve beoeirdiejlink en looten vrienjekespolletiek, noch persoeinlekke kweddelen ne rol speilen.
Weir bedanken aal ons sponsors! Vandejoor gaven weir oeik ne spesjoole prois van €100 in diverse waardebons ver de miejst orizjneile, humoristische, absurde, idijoete, … klacht..."


Winnaar 'Klaagmier-Prois', Maxim:


Mensen geloofden blijkbaar niet dat die prijs 'serieus' was.

Ene Maxim won!
Zijn klacht was dat hij als niet-Aalstenaar ook het recht had om zich Ajuin te mogen voelen, om niet altijd als ‘buitenlander’ bekeken te worden.

Marc en Ann van Sjatt-Friends:


OPTREDENS

Verschillende optredens doorspekten de avond!

Naast Prins Yvan, wilden nog veel meer Oilsjterse artiesten hun carnavalshart- en stem eens laten horen.

O.a. Arendprins Bram, Kandidaat-Arendprins Kiki, Prins Kenny, Vincent Delforge, Steven Van Wesemael, Peter Van Keer, Nils Picqueur en prins Tibe van basisschool ‘t Hofje (Hofstade)

Deze 3e 'Kleine Ver-Sjatt-Cé Prois' stond dus opnieuw garant voor een typische avond 'Oilsjters amusement'...


-> Meer over de 'Kleine Ver-Sjatt-Cé Prois'? Lees AjoinPedia

Reportage: Sören Delclef i.s.m. Sjatt-Friends & Team Carnavalaalstkoentje
Foto's: ©Sören Delclef
Foto's winnaars: ©Sjatt-Friends! / ©Livia Becqué

1 opmerking: