Welkom bij Carnavalaalstkoentje: uw dagelijkse portie Oilsjt Carnaval!! // De carnavalsstoet was van uitmuntend hoog niveau! Eirg, Bedesterd, De Schoitkitten en Pladasj wonnen élk in hun categorie! // De blog staat vol sfeerverslagjes: vanaf de 'Voorbereiding' en ons bezoek bij ALLE 71 de AKV's tot en met de Popverbranding en het 'Slotartikel'! // Aalst Carnaval 2024 was een plezante, vrij rustige editie! // Volg ook ons YouTube-kanaal 'Koentje75', met daarop veel nieuwe stoetclipjes, maar ook de Stoetfilms vanaf 2010! // Nico Poppe Leo is de 40e Arendprins! // Peter Van Keer stelde zich voor als Kandidaat-Prins Aalst 2025! // Ook het andere carnavalsnieuws zijn we niét vergeten! // Fan van de blog(s) & mediapartner AjoinPedia? Check dan zéker ook onze sociale media! // 'Weir leven mé giejl ons ❤️ vér Oilsjt Carnaval: aftellen naar de 95e editie op 2, 3 & 4 maart 2025!'

zaterdag 29 februari 2020

Aalst Carnaval 2020 - Sjatt-Friends hielden hun 3e Prijsuitreiking van de 'Kleine Ver-Sjatt-Cé Prois'!


SJATT-FRIENDS BELOONDEN MOOISTE KOSTUUMS

Derde Prijsuitreiking kon rekenen op massale belangstelling!

Café 't Paviljoen bleek vrijdagavond 28 februari véél te klein door de grote opkomst voor de eerste 'extra prijsuitreiking' van het post-carnavalsseizoen.
Bij de groepen waren de 5 laureaten méér dan trots. Al zag de organisatie ook vele carnavalisten die hun initiatief smaakten en een er onvervalst feestje van maakten.


Sören Delclef bezorgde ons de foto's...


Sjatt-Friends:
"Onze supergeslaagde uitreiking van 'de Kleine Ver-Sjatt-Cé prois' (mooiste, leukste, origineelste, ... kostuum) is achter de rug.
Voor het 3e jaar op rij, barstte het Paviljoen uit zijn voegen. Een dikke profiSjatt aan de 5 winnaars van de 71 ingeschreven en 189 losse groepen!
Van harte dank aan de aanwezige groepen, sympathisanten, de zangers van dienst, Prinsj Yvan... De afwezigen hadden (uiteraard) ongelijk!"


De Winnaars, AKV Krejeis:


Sjatt-Friends:
"Ver den 3e kiejr dus vedrom onder het motto 'wie et kleine nie begeert, es 't groeite nie weert'!
Krejeis werd de winnaar en kreeg de wisselbeker en de hoofdprijs van €560, Possensje werd 2e en ontving €335, De Vismooil'n als 3e gaven we €235.
De 4e prois ging naar De Schoitkitten: €160.
De winnaars van 2019, De Melkmoilen, werden nu 5e: er lag €110 op hen te wachten..."


De 2e plaats, AKV Possensje:


De 3e plaats, AKV De Vismooil'n:


De 4e plaats, AKV De Schoitkitten:


De 5e plaats, AKV De Melkmoilen:


KLA(U)GEN


Sjatt-Friends:
"Weir garandeirden eir een objectieve beoeirdiejlink en looten vrienjekespolletiek, noch persoeinlekke kweddelen ne rol speilen.
Weir bedanken aal ons sponsors! Vandejoor gaven weir oeik ne spesjoole prois van €100 in diverse waardebons ver de miejst orizjneile, humoristische, absurde, idijoete, … klacht..."


Winnaar 'Klaagmier-Prois', Maxim:


Mensen geloofden blijkbaar niet dat die prijs 'serieus' was.

Ene Maxim won!
Zijn klacht was dat hij als niet-Aalstenaar ook het recht had om zich Ajuin te mogen voelen, om niet altijd als ‘buitenlander’ bekeken te worden.

Marc en Ann van Sjatt-Friends:


OPTREDENS

Verschillende optredens doorspekten de avond!

Naast Prins Yvan, wilden nog veel meer Oilsjterse artiesten hun carnavalshart- en stem eens laten horen.

O.a. Arendprins Bram, Kandidaat-Arendprins Kiki, Prins Kenny, Vincent Delforge, Steven Van Wesemael, Peter Van Keer, Nils Picqueur en prins Tibe van basisschool ‘t Hofje (Hofstade)

Deze 3e 'Kleine Ver-Sjatt-Cé Prois' stond dus opnieuw garant voor een typische avond 'Oilsjters amusement'...


-> Meer over de 'Kleine Ver-Sjatt-Cé Prois'? Lees AjoinPedia

Reportage: Sören Delclef i.s.m. Sjatt-Friends & Team Carnavalaalstkoentje
Foto's: ©Sören Delclef
Foto's winnaars: ©Sjatt-Friends! / ©Livia Becqué

1 opmerking: