Welkom bij Carnavalaalstkoentje: uw dagelijkse portie Oilsjt Carnaval!! // Peter Van Keer, Seppe Baeten, Johan 'Droeven Badmoesj' Pessemier & Karel 'Sjalen' Van de Winkel, stelden zich voor als kandidaten-Prins 2025! Zo zijn er 4 gegadigden om de 71e Aalsterse Prins Carnaval te worden! De Prinsverkiezing vindt plaats op zaterdag 19 oktober 2024! Daar treed men 'bij toeval' op van oud naar jong: Johan, Peter, Karel & Seppe! // De hertrekking voor de 95e stoet is een feit! In de (voorlopige) versie is 't Es Noig de stoetopener en mogen De Snotneizen afsluiten! Wadesdavoriet gaat naar de Middelgrote Groepen! // Dit voorjaar bezochten we opnieuw de Carnavalsacademie. Zowel 'foamhoed maken' als 'isomo sculpturen'! De creatieve foamontwerpers (Marion Hoop Design, Foamcreations en Creafoam) doen gezamenlijke oproep aan de carnavalsgroepen 'te lande': "Nog geen foamontwerp besteld? Wacht niet te lang!" // Steve van Carnavalskantine Halle 13 nam afscheid van de job na 9 bijzondere jaren! // Ook afscheid, maar dan van (carnavals)café 't Ajuintje: Bart & Nicole gaan op pensioen! // Na een prachtig Arendcarnaval met Nico 'Poppe' Leo als 40e Prins, stelt Kim zich voor als Kandidoot-Orendprinsj 2025! // Aalst Carnaval 2024 was een legendarische editie vol hoogtepunten! Op de blog (of 'Blog 2') kun je urenlang terugbladeren! // Volg ook het YouTube-kanaal 'Koentje75', met daarop veel nieuwe stoetclipjes & de Vollédige Stoetfilms vanaf 2010! // Fan van de blog(s) & mediapartner AjoinPedia? Check dan zéker ook onze sociale media! Met reeksen als 'De 94e stoet in beeld' & (na de zomer) 'Groepen in de Kijker' bij ons & 'Kendje Teis Eireken Nog?' & 'Da woren toiden ...' bij AjoinPedia! // 'Weir leven mé giejl ons ❤️ vér Oilsjt Carnaval': aftellen naar de 95e editie op 2, 3 & 4 maart 2025!

vrijdag 21 februari 2020

Aalst Carnaval 2020 - Stoetthema Beschomt - 'Het Oilsjters Zangpalois'


Het Oilsjters Zangpalois

Stoetthema's, ook die reeks krijgt zijn jaarlijkse update met 'editie 2020'!

• Wat beelden de groepen uit in de 92e stoet?
• Waarom kozen ze het thema?
• Wat houdt het in?
• Een blik 'achter de schermen'...


Met vandaag aandacht voor AKV Beschomt!


Davey (voorzitter):
"Het Oilsjters Zangpalois werd op korte tijd een begrip!
Een fantastisch initiatief dat al 2 keer voor een volle zaal werd gebracht.
Maar of het nu het Forum is in Aalst, of in de Oktoberhallen van Wieze, zowel in 2017, als in 2019 was het 'top ambiance!'

Omdat het spektakel uitverkocht was en velen er niet konden bij zijn, zagen wij onze kans om hiervan ons thema te maken!
Een idee dat ontsprong na het vorige carnaval, toen het 2e Zangpalois zelf nog moest plaats vinden.
Beschomt brengt het spektakelstuk niet voor 3000 man, maar voor... 80.000, wie weet zelfs 100.000 kijkers.
Misschien miljoenen méér, als de hele wereld toch meekijkt?"Davey:
"Wij willen het publiek overdonderen met de bekendste klassiekers, die live gebracht worden. Met uiteraard ook liedjes van onze 2 prinsenverenigingen.
Je ziet een bombastisch gevulde wagen, we werken met diverse hoogtes en mechanieken en we zetten in op een publiek dat spontaan meezingt en hun kelen smeert. De belangrijkste klassiekers kent iederéén!

We hopen dat extra troeven als verlichting, onze dans en de rol die we het volk aan de kant laten spelen, ervoor gaan zorgen dat we als slotgroep van de 92e stoet een waardige afsluiter vormen.
Maandenlange voorbereidingen, van het denkwerk tot de realisatie en de ultieme afwerking.
We dromen minstens van een top 3-plaats."Davey:
"Beschomt 2020 bestaat uit 93 mensen in de stoet en de volle 50 meter praal, pracht, humor en interactie. Met een lokaal, bekend thema, dat eveneens een bredere massa zal bekoren.
Een applausje is verdiend, blijven staan tot we voorbij komen verboden... Want je moét méédoen, meezingen, mee genieten van ons Oilsjters Zangpalois! We willen schitteren voor ur!

Groeten van Beschomt!"LAATSTE 5 JAAR

-> Volledige geschiedenis: KLIK

Carnaval 2019: 'Kere weerom, 'Safier' es vedrom...'


Carnaval 2018: 'Vlotjes Den Iësten!'


Carnaval 2017: 't Sproeksken van 'n Ajoin / 't Sprookje van de Ajuin'


Carnaval 2016: 'Weir emmen der een anjeken van weg!'


Carnaval 2015: 'Weeral Prois'


Reportage: ©Carnavalaalstkoentje & AKV  Beschomt!
Foto's: ©Carnavalaalstkoentje & ©Bjorn Van Ryckeghem

Geen opmerkingen:

Een reactie posten