Welkom bij Carnavalaalstkoentje: uw dagelijkse portie Oilsjt Carnaval!! // Peter Van Keer, Seppe Baeten, Johan 'Droeven Badmoesj' Pessemier & Karel 'Sjalen' Van de Winkel, stelden zich voor als kandidaten-Prins 2025! Zo zijn er 4 gegadigden om de 71e Aalsterse Prins Carnaval te worden! De Prinsverkiezing vindt plaats op zaterdag 19 oktober 2024! Daar treed men 'bij toeval' op van oud naar jong: Johan, Peter, Karel & Seppe! // De hertrekking voor de 95e stoet is een feit! In de (voorlopige) versie is 't Es Noig de stoetopener en mogen De Snotneizen afsluiten! Wadesdavoriet gaat naar de Middelgrote Groepen! // Dit voorjaar bezochten we opnieuw de Carnavalsacademie. Zowel 'foamhoed maken' als 'isomo sculpturen'! De creatieve foamontwerpers (Marion Hoop Design, Foamcreations en Creafoam) doen gezamenlijke oproep aan de carnavalsgroepen 'te lande': "Nog geen foamontwerp besteld? Wacht niet te lang!" // Steve van Carnavalskantine Halle 13 nam afscheid van de job na 9 bijzondere jaren! // Ook afscheid, maar dan van (carnavals)café 't Ajuintje: Bart & Nicole gaan op pensioen! // Na een prachtig Arendcarnaval met Nico 'Poppe' Leo als 40e Prins, stelt Kim zich voor als Kandidoot-Orendprinsj 2025! // Aalst Carnaval 2024 was een legendarische editie vol hoogtepunten! Op de blog (of 'Blog 2') kun je urenlang terugbladeren! // Volg ook het YouTube-kanaal 'Koentje75', met daarop veel nieuwe stoetclipjes & de Vollédige Stoetfilms vanaf 2010! // Fan van de blog(s) & mediapartner AjoinPedia? Check dan zéker ook onze sociale media! Met reeksen als 'De 94e stoet in beeld' & (na de zomer) 'Groepen in de Kijker' bij ons & 'Kendje Teis Eireken Nog?' & 'Da woren toiden ...' bij AjoinPedia! // 'Weir leven mé giejl ons ❤️ vér Oilsjt Carnaval': aftellen naar de 95e editie op 2, 3 & 4 maart 2025!

zaterdag 27 januari 2024

Aalst Carnaval 2024 - Stoetthema AKV Bjein Swanjee - '’t Geldj groeit ni oon de boeimen!'

'Kompleit van de Planeit!'

Op weg naar Aalst Carnaval 'editie 2024' geven wij alle stoetthema's prijs!

• Wat beelden de groepen uit in de 94e stoet?
• Waarom kozen ze het thema?
• Wat houdt het in?
• Daarbovenop krijg je een interview & een blik 'achter de schermen' ...


Vandaag aandacht voor Kleine Groep AKV Bjein Swanjee!
Den Baal:
"In ons Oilsjters stadspark es ‘t Melkhoizeken al joren gekost.
Spoiteg genoeg vindj/vond ‘t stad giejnen nieven cafeiboos omdat alles veil te dier es en te dier werd.
In ’t park groeit er nog atoid giejn geldj oon de boeimen!

Ondertussen is er dan wél een potentiële uitbater, maar 't Melkhoizeken moet grondig aangepakt worden, een opknapbeurt die voor ons niet snel genoeg kan starten!
Die periode van 'stilstand' was ideaal om er een thema rond te maken ..."Den Baal:
"In de 'groepsfantasie' groeit er al een flinke boom dwars door 't Melkhuisje heen!
Op de trekker zie je het hek van 't park, de zitbankjes en het gekende brugje ...
De wagen bevat ook een stuk terras, een deeltje van de speeltuin en de zuilen aan de spiegelvijver.
Verder zijn er 3 duwkarren, de rest van de leden 'zit' op de wagen.

Het bijhorende stoetliedje is 'typisch Bjein Swanjee': herkenbaar en humoristisch, ook wel 'to the point'.
Wie ons ziet zal ogen tekort komen, want 'alles bougeert' ..."Den Baal:
"Eén van onze sterkste pijlers is dat we, ondanks het recupereren van materialen en een klein budget, toch férm uit de hoek durven komen!
Er is veel aandacht voor details en afwerking en we maken ... àlles zélf.
Ook zonder poppen, kun je ludiek zijn en je amuseren!

Onze ambities zijn steeds dezelfde: het publiek entertainen, ambiance brengen en hopen om een 'plosjken' te stijgen: 'top 5' zou mooi meegenomen zijn
😄
Verder hebben we een prachtige pompier, die uiteraard garant staat voor de nachtelijke ambiance en het feestje op 'voil janettendoist'ndag'.

We gaan met 30 in de stoet, wie ons wil zien: kijk uit in deel B naar nummer 32: ’t Geldj groeit ni oon de boeimen!', of toch?!"Laatste 5 stoeten

-> Volledige geschiedenis: KLIK

Carnaval 2023: '40 Joor Marcel Delforge!'
Carnaval 2020: 'Nen aten jubelei'
Carnaval 2019: ''t Oilsjters zwemparadois'
Carnaval 2018: 'Wet Is Wet'
Carnaval 2017: 'Pas de deux ...'
Reportage: ©Carnavalaalstkoentje i.s.m. ©AjoinPedia & AKV Bjein Swanjee
Foto's: ©AjoinPedia, ©Carnavalaalstkoentje, ©Cris De Wolf, ©Patrick De Boeck, ©Bjorn Van Ryckeghem & ©AKV Bjein Swanjee!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten