Welkom bij Carnavalaalstkoentje: uw dagelijkse portie Oilsjt Carnaval!! // Peter Van Keer, Seppe Baeten, Johan 'Droeven Badmoesj' Pessemier & Karel 'Sjalen' Van de Winkel, stelden zich voor als kandidaten-Prins 2025! Zo zijn er 4 gegadigden om de 71e Aalsterse Prins Carnaval te worden! De Prinsverkiezing vindt plaats op zaterdag 19 oktober 2024! Daar treed men 'bij toeval' op van oud naar jong: Johan, Peter, Karel & Seppe! // De hertrekking voor de 95e stoet is een feit! In de (voorlopige) versie is 't Es Noig de stoetopener en mogen De Snotneizen afsluiten! Wadesdavoriet gaat naar de Middelgrote Groepen! // Dit voorjaar bezochten we opnieuw de Carnavalsacademie. Zowel 'foamhoed maken' als 'isomo sculpturen'! De creatieve foamontwerpers (Marion Hoop Design, Foamcreations en Creafoam) doen gezamenlijke oproep aan de carnavalsgroepen 'te lande': "Nog geen foamontwerp besteld? Wacht niet te lang!" // Steve van Carnavalskantine Halle 13 nam afscheid van de job na 9 bijzondere jaren! // Ook afscheid, maar dan van (carnavals)café 't Ajuintje: Bart & Nicole gaan op pensioen! // Na een prachtig Arendcarnaval met Nico 'Poppe' Leo als 40e Prins, stelt Kim zich voor als Kandidoot-Orendprinsj 2025! // Aalst Carnaval 2024 was een legendarische editie vol hoogtepunten! Op de blog (of 'Blog 2') kun je urenlang terugbladeren! // Volg ook het YouTube-kanaal 'Koentje75', met daarop veel nieuwe stoetclipjes & de Vollédige Stoetfilms vanaf 2010! // Fan van de blog(s) & mediapartner AjoinPedia? Check dan zéker ook onze sociale media! Met reeksen als 'De 94e stoet in beeld' & (na de zomer) 'Groepen in de Kijker' bij ons & 'Kendje Teis Eireken Nog?' & 'Da woren toiden ...' bij AjoinPedia! // 'Weir leven mé giejl ons ❤️ vér Oilsjt Carnaval': aftellen naar de 95e editie op 2, 3 & 4 maart 2025!

maandag 25 november 2019

Groep in de Kijker: AKV Liejp


Sinds 2017

AKV Liejp is een Kleine Groep die aan de Aalsterse stoet deelneemt sinds 2017!

Onder het motto '1 liejpe groep, 1 liejpe famille, 1 liejpe passie', hebben enkele oudgedienden uit het Oilsjters carnavalmilieu de koppen bij elkaar gestoken en een nieuwe AKV opgericht met de naam 'Liejp'.

Met bescheiden ambities, maar realistische doelstellingen, wil deze groep zich in de eerste plaats kostelijk amuseren!


2017 - 44e op 49

't Liejp Flotjesconseir 2017'


AKV Liejp:
"Het Flotjesconseir, ja da oeirde na mè Vastelvauvend zeker ieren veir.
Prinsj Jean-Paul wist al langer as vandaug da meziek den basis vermt van 't plezier mè Oilsjt Carnaval. En getj in foite ni miër vandoeng as e simpel flotjen vèr a t’ ameseren of om conseir t’ agen. Doorom bringen weir van Liejp de moderne versie van 't Flotjesconseir... Gelèk as da ge t' nog noeit gotj g'hoeird emmen."


AKV Liejp:
"We brengen ook iets nieuws en ludiek tegelijk in de stoet... we introduceren onze mascotte, De Liejpe Vos!"


• Presentatie Onderwerp: KLIK• Doop 2017: KLIK


• Stoetliedje• Stoet 2017: KLIK
• Terugblik / Vooruitblik: KLIK


2018 - 41e op 46

'Pakt aal eir paraplieken in d'hand, want ver de 90e kiejr gommen deer alle weer en windj'


AKV Liejp:
"Awel... 't is in 2018 de 90e keer dat de stoet rondgaat in de straten van Oilsjt, dit naar een idee van Alfred Kelders (Fred Kassoi), voormalig voorzitter van het feestcomité en stichter van het huidig carnavalsgebeuren. Alfred Kelders heeft een gedenksteen in de Kattestraat, maar veel mensen weten niet wie die man is... Wij willen Alfred Kelders eren...Maar zeker ook elke carnavalist die ieder jaar opnieuw door weer en wind in de stoet gaat, om de mensen ne lach op eer toet te toveren."


• Doop 2018


• Presentatie onderwerp: KLIK


• Stoetliedje• Stoet 2018: KLIK
• Terugblik / Vooruitblik: KLIK

2019 - 28e op 39

'Smatj er mee! 't Es Eppie Dozjes Day!'


AKV Liejp:
"Naar aanleiding van Saint-Patricks-Day gaan we dit jaar met Liejp 'Sint-Dozjes Day' vieren.
De laatste 6 jaar heeft onze burgemeester D'Haese (den Dozje) met geld gesmeten... En nu is het op!

Marktrock...Weggesmeten geld, ne velorek waar da Sagan zijn velo nog ni wil in parkeren...Weggesmeten geld. Noem maar op.
De mannen en vrouwen van Liejp gaan dan ook op zoek naar de goudpot, die nog ergens aan den andere kant van de regenboog te vinden moet zijn. Om den Dozje te helpen! Of 't moet zijn dat em een ezelke vindt da geld schijt? In ieder geval... Aan iedereen... Smatj er mee! 't Es Eppie Dozjes Day!"• Doop 2019


• Presentatie onderwerp: KLIK


• Stoetliedje• Stoet 2019: KLIK
• Terugblik / Vooruitblik: KLIK

2020 - 29e op 39

'Weir Emmen 't Vlaggen'


AKV Liejp:
"Zoals vanouds zullen er vendeleers met hun vlaggen zwaaien, maar ook een volledig trommelkorps en dansmariekes zullen het spektakel verzorgen.
Want als er 1 vereniging is die alle 'eer' verdient als vlaggenschip van de stad Aalst, is het wel VREDON!
Weir emmen 't vlaggen... VREDON is 40 jaar."• Presentatie Onderwerp: KLIK


• Stoetliedje• Stoet 2020: KLIK
• Terugblik / Vooruitblik: KLIK

2023 - 24e op 39

'Oilsjt Ontmaskerd'


AKV Liejp:
"De Ajoinen zén ni mier in d’annen van de polletiekers.
Weir vieren da corona verboi es en da weir vedrom boiten meigen, ons vezosje kennen afdoeng.
Vedrom noor a normool leiven en 'onze vastelauvend kennen vieren in a sproekskesachtig verhool'..."• Presentatie Onderwerp: KLIK


• Stoetliedje:• Stoet 2023: KLIK
Natasja

Eén van de meest geliefde zaken bij AKV Liejp is hun 'Natasja'.
Deze prachtige pompier zorgt dat de Liejp-leden hun belevenis van carnaval kunnen verderzetten in en rond hun Pompier!Fotomap:Reportage: ©Carnavalaalstkoentje i.s.m. AKV Liejp

Geen opmerkingen:

Een reactie posten