Welkom bij Carnavalaalstkoentje: uw dagelijkse portie Oilsjt Carnaval!! // Peter Van Keer, Seppe Baeten, Johan 'Droeven Badmoesj' Pessemier & Karel 'Sjalen' Van de Winkel, stelden zich voor als kandidaten-Prins 2025! Zo zijn er 4 gegadigden om de 71e Aalsterse Prins Carnaval te worden! De Prinsverkiezing vindt plaats op zaterdag 19 oktober 2024! Daar treed men 'bij toeval' op van oud naar jong: Johan, Peter, Karel & Seppe! // De hertrekking voor de 95e stoet is een feit! In de (voorlopige) versie is 't Es Noig de stoetopener en mogen De Snotneizen afsluiten! Wadesdavoriet gaat naar de Middelgrote Groepen! // Dit voorjaar bezochten we opnieuw de Carnavalsacademie. Zowel 'foamhoed maken' als 'isomo sculpturen'! De creatieve foamontwerpers (Marion Hoop Design, Foamcreations en Creafoam) doen gezamenlijke oproep aan de carnavalsgroepen 'te lande': "Nog geen foamontwerp besteld? Wacht niet te lang!" // Steve van Carnavalskantine Halle 13 nam afscheid van de job na 9 bijzondere jaren! // Ook afscheid, maar dan van (carnavals)café 't Ajuintje: Bart & Nicole gaan op pensioen! // Na een prachtig Arendcarnaval met Nico 'Poppe' Leo als 40e Prins, stelt Kim zich voor als Kandidoot-Orendprinsj 2025! // Aalst Carnaval 2024 was een legendarische editie vol hoogtepunten! Op de blog (of 'Blog 2') kun je urenlang terugbladeren! // Volg ook het YouTube-kanaal 'Koentje75', met daarop veel nieuwe stoetclipjes & de Vollédige Stoetfilms vanaf 2010! // Fan van de blog(s) & mediapartner AjoinPedia? Check dan zéker ook onze sociale media! Met reeksen als 'De 94e stoet in beeld' & (na de zomer) 'Groepen in de Kijker' bij ons & 'Kendje Teis Eireken Nog?' & 'Da woren toiden ...' bij AjoinPedia! // 'Weir leven mé giejl ons ❤️ vér Oilsjt Carnaval': aftellen naar de 95e editie op 2, 3 & 4 maart 2025!

donderdag 15 februari 2024

Aalst Carnaval 2024 - Wisselbeker 'De Kamiel' gaat naar Eirg, Bedesterd en De Schoitkitten!

Bedesterd wint ... hun eigen Wisselbeker!

Wisselbeker 'De Kamiel' gaat naar Eirg, Bedesterd en De Schoitkitten!

AKV Bedesterd stelde op dinsdagavond 12 december 2023 in de foyer van CC de Werf hun thema (én) 'De Nieven Wisseltrofei! Welke groepen pakken em mei???' voor! -> KLIK

Met dit prachtige initiatief, wil men de winnende Groepen belonen in de carnavalsstoet.
Zo'n gelijkaardige trofee bestond ooit al in de vorm van 'Wisseltrofee Fons Singelijn', maar die trofee is ondertussen een museumstuk geworden.
De bekers zijn gemaakt in de nieuwe huisstijl van Aalst Carnaval, naar een ontwerp van Bram De Baere.


De hoop is nu dat de stad Aalst, of het Feestcomité, dit initiatief verder zet.

Op de 3e dag van Carnaval 2024, om 17u30 stipt, reikte Bedesterd hun pronkstukken voor het eerst uit!

Bedesterd en Nèm Na, ook DIT is vastelauved!!


Winnaars 2024

Bomvolle 'De Kat' geeft groepen waardige viering!

Even dachten we terug aan het podium in De Flora, waar de winnende groepen voltallig hun zege mochten vieren, een 'gevoel' dat we met z'n allen misten.

De opkomst was grandioos, de groepen bijzonder uitbundig en de sfeer bij momenten vriendschappelijk euforisch.
De afwezigen hadden ongelijk: de uitreiking van 'De Kamiel' is vanaf de eerste editie al het woord 'traditie' waard!


Als het aan Bedesterd ligt, komen we ook volgend jaar op dinsdagnamiddag 4 maart samen in 'De Kat', voor de overhandiging van de 'Kamiel-wisselbekers' aan de winnaars van de 95e stoet.

SfeerfilmKleine Groepen: AKV De Schoitkitten


Middelgrote Groepen: AKV Bedesterd


Grote Groepen: AKV Eirg


Reportage: ©Team Carnavalaalstkoentje i.s.m. ©AjoinPedia
Foto's & Sfeerfilm: ©Carnavalaalstkoentje

Geen opmerkingen:

Een reactie posten