Welkom bij Carnavalaalstkoentje: uw dagelijkse portie Oilsjt Carnaval!! // Peter Van Keer, Seppe Baeten, Johan 'Droeven Badmoesj' Pessemier & Karel 'Sjalen' Van de Winkel, stelden zich voor als kandidaten-Prins 2025! Zo zijn er 4 gegadigden om de 71e Aalsterse Prins Carnaval te worden! De Prinsverkiezing vindt plaats op zaterdag 19 oktober 2024! Daar treed men 'bij toeval' op van oud naar jong: Johan, Peter, Karel & Seppe! // De hertrekking voor de 95e stoet is een feit! In de (voorlopige) versie is 't Es Noig de stoetopener en mogen De Snotneizen afsluiten! Wadesdavoriet gaat naar de Middelgrote Groepen! // Dit voorjaar bezochten we opnieuw de Carnavalsacademie. Zowel 'foamhoed maken' als 'isomo sculpturen'! De creatieve foamontwerpers (Marion Hoop Design, Foamcreations en Creafoam) doen gezamenlijke oproep aan de carnavalsgroepen 'te lande': "Nog geen foamontwerp besteld? Wacht niet te lang!" // Steve van Carnavalskantine Halle 13 nam afscheid van de job na 9 bijzondere jaren! // Ook afscheid, maar dan van (carnavals)café 't Ajuintje: Bart & Nicole gaan op pensioen! // Na een prachtig Arendcarnaval met Nico 'Poppe' Leo als 40e Prins, stelt Kim zich voor als Kandidoot-Orendprinsj 2025! // Aalst Carnaval 2024 was een legendarische editie vol hoogtepunten! Op de blog (of 'Blog 2') kun je urenlang terugbladeren! // Volg ook het YouTube-kanaal 'Koentje75', met daarop veel nieuwe stoetclipjes & de Vollédige Stoetfilms vanaf 2010! // Fan van de blog(s) & mediapartner AjoinPedia? Check dan zéker ook onze sociale media! Met reeksen als 'De 94e stoet in beeld' & (na de zomer) 'Groepen in de Kijker' bij ons & 'Kendje Teis Eireken Nog?' & 'Da woren toiden ...' bij AjoinPedia! // 'Weir leven mé giejl ons ❤️ vér Oilsjt Carnaval': aftellen naar de 95e editie op 2, 3 & 4 maart 2025!

maandag 18 februari 2019

Aalst Carnaval 2019 - Stoetthema AKV Oeverboeft: 'Oilsjt Ajoin' (en... MNM!) Carnavalsgroep stunt en neemt Peter en Julie mee in de stoet!


'Olsjt Ajoin'

Stoetthema's, ook die reeks krijgt zijn jaarlijkse update met 'editie 2019'!


• Wat stellen de groepen voor in de 91e stoet?
• Waarom kozen ze het thema?
• Wat houdt het in?
• Een blik 'achter de schermen'...


Als vijfenvijftigste in een (lange) rij, AKV Oeverboeft!


David (voorzitter Oeverboeft):
"In Oilsjt zijn er 2 carnavalradio's en die verdelen de 'koek'. Ze krijgen echter concurrentie uit onverwachte hoek... Namelijk..."

...PETER EN JULIE VAN MNM


Peter Van de Veire & Julie Van den Steen spelen hoofdrol in Aalst Carnaval

Peter Van de Veire en Julie Van den Steen lopen dit jaar uitzonderlijk mee voor De Grote Peter Van de Veire Ochtendshow. De twee MNM-dj's spelen namelijk de hoofdrol in het thema van Oeverboeft.

De stoetwagens pakken uit met koppen van bekende Aalsterse radio-DJ’s en sluiten af met twee grote koppen van Peter en Julie. Zijzelf zullen op de slotwagen dansen.

De kwaliteit van de wagenbouw en koppen van Oeverboeft is heel sterk. De groep werkt met een sculpturist samen, die ook de decors van Tomorrowland en de pretparkattracties van Plopsa maakt.

OCHTENDSHOW


De Grote Peter Van de Veire Ochtendshow

Peter Van de Veire en verkleden gaan hand in hand, dus het prikkelde al lang bij hem om eens carnaval te vieren. Hij is dan ook verheugd dat hij en Julie uitgenodigd werden om Aalst Carnaval dit jaar te beleven vanuit een actieve hoofdrol.

David (voorzitter Oeveboeft):
"In april 2018 zijn we met dit 'project' gestart én... het klikte meteen!
Op zich was dat vroeg, maar gezien het 'totaalconcept', bleek het veel denk- en doenwerk.
Tenslotte dé ultieme uitdaging: dit zo lang mogelijk afschermen van de buitenwereld.

Zelfs de leden van onze carnavalsgroep waren tot vandaag niét op de hoogte...
Dit nieuws moest speciaal genoeg blijven! En... dat is ons gelukt! Nu aftellen naar de stoet mét Peter en Julie..."Peter Van de Veire:
"Ik ben met verbazing geslagen na de eerste vergadering met Oeverboeft. Altijd gedacht dat die mannen, vrouwen en jeanetten van Aalst een paar pinten dronken en dan snel een houten kar timmerden maar, mijn God … da’s rocket science! Dat ze ons hebben gevraagd om de stoet nog mooier te maken; zorgt uitsluitend voor dronken vlinders in mijn buik."

Julie Van den Steen:
"Het is mijn eerste carnaval ooit en heb geen idee aan wat ik me moet verwachten."

BRAM DE BAERE


Bram De Baere is een illustrator en karikaturist die al jaren voor Oeverboeft en heel wat andere Aalsterse carnavalsverenigingen ontwerpen maakt.

Bram is geen onbekende voor de Grote Peter Van de Veire Ochtendshow. Een tijdje geleden maakte hij ook de portretten van Peter en Julie voor de goeiemorgenkopjes die luisteraars dagelijks in de Ochtendshow kunnen winnen.

Ook dit jaar werken Oeverboeft en Bram De Baere nauw samen en zorgt Bram voor het ontwerp van hun wagen en kostuum. Nu krijgt hij dus de uitdaging om ook de hoofden van Peter en Julie nog op tijd uit te tekenen, zodat de twee DJ's als pop op de wagen van Oeverboeft kunnen prijken.

Bram De Baere:
"Ik kijk er heel erg naar uit om Peter en Julie nog eens in karikatuur vast te leggen. Het eindproduct zal deze keer geen goeiemorgenkopje maar een grote sculptuur zijn, dus moet ik ze allebei in voor- en zijaanzicht uittekenen. Wat het carnavalsgebeuren betreft, merk ik bij hen een heel oprechte interesse. Geen sensatiedrang, maar de goesting om er écht eens deel van uit te maken. Dit type gelegenheidscarnavalisten wordt in Aalst met open armen ontvangen!"

DANS DJ DANS!

Speciaal voor dit project schreef Peter Van de Veire het carnavalsnummer "DANS DJ DANS!". 

De hit werd in een Aalsters jasje gestoken en zal op zondag 3 maart tijdens de stoet te horen zijn. Een voorproefje...Vanaf nu kan iedereen op de MNM-app luisteren naar De Grote Peter Van de Veire Carnavalsshow: een drie uur durend programma speciaal rond Aalst Carnaval.

De week voor carnaval bouwt MNM de hele week tussen 6u en 9u op naar het evenement met onder meer bezoek van Jani Kazaltzis, Gilles Van Schuylenbergh, An Swartenbroeckx, Yves Segers en anderen.

Op zondag 3 maart zijn de belevenissen van Peter en Julie op Aalst Carnaval de hele dag te volgen via alle kanalen van MNM.


AMBITIES?

Als jonge groep heeft Oeverboeft bewezen steeds op zoek te gaan naar creatieve ideeën...

Iets wat ook dit jaar nu wel duidelijk is!


David:
"We gaan met 43 in de stoet en proberen toch jaar na jaar origineel te zijn: de thema's willen we onmiddellijk herkenbaar hebben voor het publiek en ook het stoetliedje, ritme, dans, kostuum en wagens(s): alles klopt! Of dat proberen we toch steeds.
Wij beginnen altijd wel ergens rond oktober te bouwen en letten op details, zeker bij de afwerking.
Iedereen die kan helpt mee en daardoor krijg je een groepsgevoel dat stimuleert..."David:
"Er is veel werk, maar de zondag van carnaval zijn we steeds bijzonder trots als we alles mogen tonen!
Alle DJ's gaan naar links... Alle Dj's gaan naar rechts...

Ambities?
Zéker toch wel in de top 10 blijven. Liefst hopen op iets meer, maar laat ons eerlijk zijn: er zijn nog een aantal héél sterke kleine groepen en dat zorgt voor een gezonde sfeer om je elk jaar te willen bewijzen.
We bestaan 8 jaar als AKV. Onze hoogste plaats tot nu? De 4e van 2017 met 'Oilsjteneers zemmen', het eerbetoon aan Jean-Paul De Boitselier. Eveneens een muzikaal thema...


Groeten van AKV Oeverboeft!"

GESCHIEDENIS

Het verhaal van kleine groep Oeverboeft als AKV

We maakten ook over deze groep een mooi overzicht: KLIK

2018


2017


2016


2015


2014


Foto's: ©Carnavalaalstkoentje, ©MNM & ©Bjorn Van Ryckeghem

Geen opmerkingen:

Een reactie posten