Welkom bij Carnavalaalstkoentje: uw dagelijkse portie Oilsjt Carnaval!! // De carnavalsstoet was van uitmuntend hoog niveau! Eirg, Bedesterd, De Schoitkitten en Pladasj wonnen élk in hun categorie! // De blog staat vol sfeerverslagjes: vanaf de 'Voorbereiding' en ons bezoek bij ALLE 71 de AKV's tot en met de Popverbranding en het 'Slotartikel'! // Aalst Carnaval 2024 was een plezante, vrij rustige editie! // Volg ook ons YouTube-kanaal 'Koentje75', met daarop veel nieuwe stoetclipjes, maar ook de Stoetfilms vanaf 2010! // Nico Poppe Leo is de 40e Arendprins! // Peter Van Keer stelde zich voor als Kandidaat-Prins Aalst 2025! // Ook het andere carnavalsnieuws zijn we niét vergeten! // Fan van de blog(s) & mediapartner AjoinPedia? Check dan zéker ook onze sociale media! // 'Weir leven mé giejl ons ❤️ vér Oilsjt Carnaval: aftellen naar de 95e editie op 2, 3 & 4 maart 2025!'

maandag 6 januari 2020

Aalst Carnaval 2020 - Stoetthema Pertotal - 'De clown oithangen'


De clown oithangen

Stoetthema's, ook die reeks krijgt zijn jaarlijkse update met 'editie 2020'!

• Wat beelden de groepen uit in de 92e stoet?
• Waarom kozen ze het thema?
• Wat houdt het in?
• Een blik 'achter de schermen'...


Met vandaag aandacht voor AKV Pertotal!


Jens (woordvoerder):
"Dag in dag oit me de lach op zen toet. De mensjen entertainen dat doet em toch zo goed. De clown oithangen is een begrip da noeit ni goat vergoon, nen oilsjteneer doeget me carnaval 3 daugen op de boon. Pertotal doeget vandejoor al 40 joor in de stoet. De appreciausje van het publiek langs de kant das fenomonool ammusant. Da maukt 'de clown oithangen' toch zo plezant!"


Jens:
"40 joor AKV Pertotal... We behoren nu ook tot het selecte clubje carnavalsgroepen die '40 jaar ervaring' achter hun naam mogen schrijven.
Het zal een feest worden, met daarbij volop de nadruk op ambiance en 'het volk entertainen'.
2 zaken die je altijd moet doen en die we nu nog méér zullen laten merken.
Hoe? We brengen een intensieve dans, een 'super-stoetliedje' en véél beweging: zowel van ons, als van (alles) wat er op onze praalwagens staat.
Kortom: stilstaan is verboden, meer zelfs... onmogelijk!

We gaan met een 90-tal mensen in de stoet, onder hen ook een aantal oud-leden.
Sommigen hebben de groep mee op de kaart gezet, of waren jarenlang trouw van de partij. Je moest eens weten bij hoeveel vroegere én huidige AKV's er mensen zaten of zitten met roots die tot bij onze groep teruggaan..."



Jens:
"We beelden alles extra vrolijk uit...
Met clowneske figuren en koppen, veel mechanieken en een bombastisch geheel dat we ook omlijsten met een 'gepaste outfit'.

Zoals bij iedereen is er ook bij ons nog wel wat werk aan de winkel, maar we proberen alles zelf te realiseren. Vele leden maakt vele talenten.
De ambities zijn dat er vooral gefeest moet worden...
Wij bepalen de uitslag niet, al zou een goede plaats mooi meegenomen zijn.

Groeten van AKV Pertotal!"


LAATSTE 5 JAAR

-> Volledige geschiedenis: KLIK

Carnaval 2019: 'De stroid om 'n iesten in de stoet speltj em ni af in 't veldj, mor droit om den barong mè 't mieste geldj!'


Carnaval 2018: 'Dozje n°5'


Carnaval 2017: 't Geloid Van De Floit'


Carnaval 2016: 'As ge ’t nog ni wist, ge gotj moeten weirken tot in a kist!'


Carnaval 2015: 'Da trekt op niet!!!'


Reportage: ©Carnavalaalstkoentje & AKV Pertotal
Foto's: ©Carnavalaalstkoentje, ©Patrick De Boeck & ©Bjorn Van Ryckeghem

Geen opmerkingen:

Een reactie posten