Welkom bij Carnavalaalstkoentje: uw dagelijkse portie Oilsjt Carnaval!! // Peter Van Keer, Seppe Baeten, Johan 'Droeven Badmoesj' Pessemier & Karel 'Sjalen' Van de Winkel, stelden zich voor als kandidaten-Prins 2025! Zo zijn er 4 gegadigden om de 71e Aalsterse Prins Carnaval te worden! De Prinsverkiezing vindt plaats op zaterdag 19 oktober 2024! Daar treed men 'bij toeval' op van oud naar jong: Johan, Peter, Karel & Seppe! // De hertrekking voor de 95e stoet is een feit! In de (voorlopige) versie is 't Es Noig de stoetopener en mogen De Snotneizen afsluiten! Wadesdavoriet gaat naar de Middelgrote Groepen! // Dit voorjaar bezochten we opnieuw de Carnavalsacademie. Zowel 'foamhoed maken' als 'isomo sculpturen'! De creatieve foamontwerpers (Marion Hoop Design, Foamcreations en Creafoam) doen gezamenlijke oproep aan de carnavalsgroepen 'te lande': "Nog geen foamontwerp besteld? Wacht niet te lang!" // Steve van Carnavalskantine Halle 13 nam afscheid van de job na 9 bijzondere jaren! // Ook afscheid, maar dan van (carnavals)café 't Ajuintje: Bart & Nicole gaan op pensioen! // Na een prachtig Arendcarnaval met Nico 'Poppe' Leo als 40e Prins, stelt Kim zich voor als Kandidoot-Orendprinsj 2025! // Aalst Carnaval 2024 was een legendarische editie vol hoogtepunten! Op de blog (of 'Blog 2') kun je urenlang terugbladeren! // Volg ook het YouTube-kanaal 'Koentje75', met daarop veel nieuwe stoetclipjes & de Vollédige Stoetfilms vanaf 2010! // Fan van de blog(s) & mediapartner AjoinPedia? Check dan zéker ook onze sociale media! Met reeksen als 'De 94e stoet in beeld' & (na de zomer) 'Groepen in de Kijker' bij ons & 'Kendje Teis Eireken Nog?' & 'Da woren toiden ...' bij AjoinPedia! // 'Weir leven mé giejl ons ❤️ vér Oilsjt Carnaval': aftellen naar de 95e editie op 2, 3 & 4 maart 2025!

dinsdag 4 februari 2020

Aalst Carnaval 2020 - Stoetthema De Tsjoepeneizen - 'De flosj moet eraf'


De flosj moet eraf

Stoetthema's, ook die reeks krijgt zijn jaarlijkse update met 'editie 2020'!

• Wat beelden de groepen uit in de 92e stoet?
• Waarom kozen ze het thema?
• Wat houdt het in?
• Een blik 'achter de schermen'...


Met vandaag aandacht voor AKV De Tsjoepeneizen!


Nick (woordvoerder):
"Van kleins af aan zit het erin...
En soms komt het er op jonge leeftijd uit. Bij anderen duurt het wat langer...
Maar, eigenlijk is ons thema ontstaan op café! Waarover het gaat?

We zagen die 'regenboogstoet' in Brussel en vonden het 'erover'.
Vaak uitgesproken extremen en niet 'to the point'.
Terwijl we een pint nuttigden, hoorden we de uitspraak... 'de flosj moet eraf'...
Ja, we haalden onze inspiratie bij transgenders. Dat zijn mensen die vroeger zich niet goed voelden in hun vel, er was gewoon geen oplossing..."


Stoetliedje:'Vandaug kaan en mag alles as ‘t goot oever transgenders en seksualitoit. Iederiën mag zèn wat’n oi of zoi wiltj. Vroeger kwampen vraa’n met nen boord of mans mè tetten wel isj terecht boi de rooritoiten op de keiremis. Op vandaug es transseksualitoit in ‘t algemiën miër oonveert en ge moetj ni miër opgesloeten zitten in e verkiërt loif. Vèr sommigen moet de flosj deraf, ver anderen deroon!'


Nick:
"Nu liggen de kaarten anders. Het is geen taboe meer en maatschappelijk werd dit als onderwerp van discussie héél positief onthaald.
Mensen hebben door dat iedereen mag zijn hoe hij of zij zich het beste voelt.
Zonder al die excessieve beelden op t.v., blijken transgenders mensen zoals u en ik.
Wij dachten na en vonden het een invalshoek die ons inspireerde tot een carnavaleske, maar positieve perceptie.

Ik heb 'de flosj' kunnen pakken en dan mocht ik nog een toer mee(r) op de molen... Ook DAT is dus 'de flosj'.
Voeg die ene flosj en die andere flosj samen en je krijgt een ludieke uitwerking. In onze wagen en het zeer leuk kostuum komen die 'flosjen' voor. Bovenal is er de factor 'humor' en willen we tonen dat een eenvoudig ontwerp kan resulteren in een grappige voorstelling."Nick:
"Carnaval moet meer teruggaan naar de roots.
Eens kunnen lachen... We brengen een kassa en een paardenmolen en wij daarbij met een dans die je spontaan meelokt in ons verhaal.
Net als vorig jaar kozen we voor een 'eenvoudig onderwerp' en toen leverde dat in 'deel A' zelfs een 18e plaats op! Terwijl we zéker niet het grootste budget van de stoet, integendeel.

Niet dat we daarvan wakker liggen, maar onze 23 gekostumeerden hopen uiteraard dat publiek en jury ons terug appreciëren (zoals we zijn).
'Less is more' en sinds het ontstaan van deze groep zijn we al regelmatig tot de conclusie gekomen dat we daarmee scoren.
Voor de nachtelijke fans: onze pompier staat op het Vredeplein en ook daar willen we ons kostelijk amuseren!
Met of zonder flosj? Kom kijken op 23 & 24 februari naar nummer 29 in de stoet!

Groeten van AKV De Tsjoepeneizen!"


LAATSTE 5 JAAR

-> Volledige geschiedenis: KLIK

Carnaval 2019: 'Dylan Casaer? Giejn oon datter nog nor kroit!'


Carnaval 2018: 't Oilsjters DNA, 't Zitj Em In Ons Bloed'


Carnaval 2017: 'Tees Es Moin Keirk !!'


Carnaval 2016: 'Tees es moin fiestzone!'


Carnaval 2015: 'Weir gon der mè de groven bestel deer'


Reportage: ©Carnavalaalstkoentje & AKV De Tsjoepeneizen
Foto's: ©Carnavalaalstkoentje & ©Bjorn Van Ryckeghem

Geen opmerkingen:

Een reactie posten