Welkom bij Carnavalaalstkoentje: uw dagelijkse portie Oilsjt Carnaval!! // Peter Van Keer, Seppe Baeten, Johan 'Droeven Badmoesj' Pessemier & Karel 'Sjalen' Van de Winkel, stelden zich voor als kandidaten-Prins 2025! Zo zijn er 4 gegadigden om de 71e Aalsterse Prins Carnaval te worden! De Prinsverkiezing vindt plaats op zaterdag 19 oktober 2024! Daar treed men 'bij toeval' op van oud naar jong: Johan, Peter, Karel & Seppe! // De hertrekking voor de 95e stoet is een feit! In de (voorlopige) versie is 't Es Noig de stoetopener en mogen De Snotneizen afsluiten! Wadesdavoriet gaat naar de Middelgrote Groepen! // Dit voorjaar bezochten we opnieuw de Carnavalsacademie. Zowel 'foamhoed maken' als 'isomo sculpturen'! De creatieve foamontwerpers (Marion Hoop Design, Foamcreations en Creafoam) doen gezamenlijke oproep aan de carnavalsgroepen 'te lande': "Nog geen foamontwerp besteld? Wacht niet te lang!" // Steve van Carnavalskantine Halle 13 nam afscheid van de job na 9 bijzondere jaren! // Ook afscheid, maar dan van (carnavals)café 't Ajuintje: Bart & Nicole gaan op pensioen! // Na een prachtig Arendcarnaval met Nico 'Poppe' Leo als 40e Prins, stelt Kim zich voor als Kandidoot-Orendprinsj 2025! // Aalst Carnaval 2024 was een legendarische editie vol hoogtepunten! Op de blog (of 'Blog 2') kun je urenlang terugbladeren! // Volg ook het YouTube-kanaal 'Koentje75', met daarop veel nieuwe stoetclipjes & de Vollédige Stoetfilms vanaf 2010! // Fan van de blog(s) & mediapartner AjoinPedia? Check dan zéker ook onze sociale media! Met reeksen als 'De 94e stoet in beeld' & (na de zomer) 'Groepen in de Kijker' bij ons & 'Kendje Teis Eireken Nog?' & 'Da woren toiden ...' bij AjoinPedia! // 'Weir leven mé giejl ons ❤️ vér Oilsjt Carnaval': aftellen naar de 95e editie op 2, 3 & 4 maart 2025!

dinsdag 28 juli 2020

*SOAP* Terugblik / Vooruitblik 2020-2021/2022 - Aflevering 23: AKV Droeig


TERUGBLIK / VOORUITBLIK

In deze drieëntwintigste aflevering van het zevende seizoen 'Terugblik / Vooruitblik', blijft het concept hetzelfde!

Een vlot gesprekje met een groep over het wel en wee van het vorige carnavalsjaar en een vooruitblik naar de volgende editie...

Twee eenvoudige vragen:

1) Hoe kijk je terug op 2020?
2) Welke weg stippel je uit richting 2021/2022?

Stoetclipje:'Mè carnaval valt iederiën zèn maskerken af'

Interview met Koen!


Koen (voorzitter):
"De voorbereiding op carnaval 2020 verliep vrij vlot.
We hielden enkele succesvolle evenementen en acties, waaronder onze eerste Halloweentocht: die was meteen een schot in de roos!
Uiteraard moet zo'n evenement nog verder groeien.

Na de keuze voor ons thema, ging de opbouw van de wagen 'perfect' volgens de planning, tot... 1 week voor carnaval.
Net toen we de trekker gingen 'uitspuiten', begaf bij een test de koppeling (ambriage) het.
Met veel geluk (en de nodige schrik) konden we dit 'fiksen', zonder dat we afgewerkte delen van de wagen moesten afbreken. De trekker heeft het dan toch nog volgehouden tot na de maandagstoet. Een grote opluchting!"Koen:
"De zondagstoet was door het (storm)weer een tegenvaller.
Door de felle wind konden we onze foamhoed niet opzetten, wat ons ongetwijfeld enkele puntjes heeft gekost bij de jury. De dans was verzorgd, de maskers vielen 'af' (en 'op' bij het publiek) en de toeschouwers reageerden enthousiast!
Bovendien was ons prachtige stoetliedje (een nieuw gecomponeerde song!) een meerwaarde. De melodie bleef hangen, het 'totaalplaatje' klopte.
Het was ook de eerste keer dat we met mechanieken werkten. Alles functioneerde zoals het hoorde.

De uitslag mag nooit (lang) de doorslag geven, we hebben nadien gefeest en gevierd. Daar zal geen enkel 'klassement' iets aan veranderen.
Ondanks de 'tegenslagjes', hoopten én verwachtten we toch een iets hogere plaats. Maar na carnaval was iedereen best wel tevreden over de driedaagse en de behaalde prijs."Koen:
"De weg naar de editie van 2021 is lang en vooral 'vreemd' dit jaar...
Door het coronavirus is uiteraard alles wat 'in de war' geraakt qua evenementen en acties.
Buiten onze wijn- en cavaverkoop (verliep uitstekend), durven we moeilijk plannen maken.
We hebben onze travestieshow al verplaatst naar oktober, maar zelfs dan is het nog onzeker of dit evenement mag (en kan) doorgaan.
Ook ons eetfestijn en (uiteraard) de Halloweentocht vallen nu in oktober, dus blijft het geduldig afwachten..."Koen:
"Er waren zéker plannen voor een thema, maar deze zullen (al minstens) een jaartje opgeborgen worden.
Met de groep zijn we wel gelukkig dat we nu een plaats in de hallen konden krijgen (hal 4). Dat neemt al een hoge huurkost weg.
Ik denk dat we moeten realistisch blijven en liever 'sparen' voor 2022. Dan komen we uit in het C-gedeelte van de stoet.

Voor 'stress' ben je aan het verkeerde adres, we laten ons niet kennen. Carnavalisten zijn optimisten, maar ook... realisten.
We zijn een groep die zich laat meevoeren op de 'flow' van het moment en we zien wel waar de toekomst ons heen brengt. Niemand heeft een glazen bol. Uiteraard hopen we wél om carnaval te kunnen vieren in 2021! Maar als het 2022 zal worden, dan is dat zo..."Koen:
"Nieuwe kandidaat-leden zijn steeds welkom, maar we gaan er niet naar 'op jacht'.
We hebben liever dat mensen bewust en uit zichzelf naar ons toekomen, nadat ze ons 'bezig gezien hebben', of kameraden kennen die het bij Droeig 'superplezant' vinden.
We willen op niemand 'druk' zetten. Carnaval vraagt tenslotte ook een portie inzet. Maar wie gemotiveerd is, mag altijd contact opnemen.

Wie ons kent, weet dat ze de Droeig-mannen en -vrouwen overal moeten 'buiten vegen' na het sluitingsuur. 😂 We zijn een 'plezante bende' en houden absoluut van een feestje. Da's toch dé 'spirit' en nog steeds hét doel van een carnavalsvereniging?
Lachen en plezier maken, want het leven is al 'Droeig' genoeg... 

Groeten van AKV Droeig!"Reportage: ©Carnavalaalstkoentje i.s.m. AKV Droeig!

Foto's: ©Cris De Wolf, ©Bjorn Van Ryckeghem, ©Patrick De Boeck, ©Niky De Wever, ©Silke Hermans & ©Carnavalaalstkoentje

Droeig 2020 via 'Blog 2': KLIK

Geen opmerkingen:

Een reactie posten