Welkom bij Carnavalaalstkoentje: uw dagelijkse portie Oilsjt Carnaval!! // Peter Van Keer, Seppe Baeten, Johan 'Droeven Badmoesj' Pessemier & Karel 'Sjalen' Van de Winkel, stelden zich voor als kandidaten-Prins 2025! Zo zijn er 4 gegadigden om de 71e Aalsterse Prins Carnaval te worden! De Prinsverkiezing vindt plaats op zaterdag 19 oktober 2024! Daar treed men 'bij toeval' op van oud naar jong: Johan, Peter, Karel & Seppe! // De hertrekking voor de 95e stoet is een feit! In de (voorlopige) versie is 't Es Noig de stoetopener en mogen De Snotneizen afsluiten! Wadesdavoriet gaat naar de Middelgrote Groepen! // Dit voorjaar bezochten we opnieuw de Carnavalsacademie. Zowel 'foamhoed maken' als 'isomo sculpturen'! De creatieve foamontwerpers (Marion Hoop Design, Foamcreations en Creafoam) doen gezamenlijke oproep aan de carnavalsgroepen 'te lande': "Nog geen foamontwerp besteld? Wacht niet te lang!" // Steve van Carnavalskantine Halle 13 nam afscheid van de job na 9 bijzondere jaren! // Ook afscheid, maar dan van (carnavals)café 't Ajuintje: Bart & Nicole gaan op pensioen! // Na een prachtig Arendcarnaval met Nico 'Poppe' Leo als 40e Prins, stelt Kim zich voor als Kandidoot-Orendprinsj 2025! // Aalst Carnaval 2024 was een legendarische editie vol hoogtepunten! Op de blog (of 'Blog 2') kun je urenlang terugbladeren! // Volg ook het YouTube-kanaal 'Koentje75', met daarop veel nieuwe stoetclipjes & de Vollédige Stoetfilms vanaf 2010! // Fan van de blog(s) & mediapartner AjoinPedia? Check dan zéker ook onze sociale media! Met reeksen als 'De 94e stoet in beeld' & (na de zomer) 'Groepen in de Kijker' bij ons & 'Kendje Teis Eireken Nog?' & 'Da woren toiden ...' bij AjoinPedia! // 'Weir leven mé giejl ons ❤️ vér Oilsjt Carnaval': aftellen naar de 95e editie op 2, 3 & 4 maart 2025!

maandag 2 juli 2012

Groep in de kijker: AKV Kop Oever Kloeiten (KOK)


2000-2013

Kop Oever Kloeiten (kortweg KOK) was tussen 2000 en 2013 een 'legendarische AKV'!

De groep was altijd een 'buitenbeentje' bij de Kleine Groepen en haalde -met de glimlach- enkele keren de laatste plaats.

Maar op 23 september 2013 vertelde KOK dat men voortaan als 'wandelclub' in de stoet zal gaan!
AKV Kop Oever Kloeiten stopte als officiële groep...


Jan Van Limbergen:
"We wilden na KOK graag een wandelclub worden, of een 'Pop-Up-groep'.
Dus gingen we 'pop-uppen' in de cafetaria van de carnavalswerkhallen of pakweg in de Zoutstraat. 
Mogelijk pop-upten we ook op in de stoet zelf... Ik weet het niet meer...

Maar de tijd van AKV Kop Oever Kloeiten was plezant en we waren blij een stukje bijgedragen te hebben op een 'ouderwetse manier': gewoon 'typisch Oilsjterse humor' en 't mocht nooit veel kosten. Misschien daarom dat er carnavalisten ons nog lang zullen herinneren?
Onthou dat een spontane glimlach bij het publiek het bewijs is van een geslaagd thema!"

Om hun 'wandelclub' te steunen, hielden ze een quiz...


Bedankt KOK voor 14 mooie jaren als 'eenvoudige, humoristische' AKV !!!

De groep ging -tot de dag van vandaag- verder met 'losse ambities'...

GESCHIEDENIS

Om u alsnog te laten meegenieten van deze unieke bende, bieden wij een overzichtje...

AKV

2000


2001

'Allemool Leges'
2002
2003

'De Maskes van de Zauterdagmeiren'


2004

'Vedrom nor de Madelong'


2005


2006

'Miss Oever 't Woter'


2007

'De maskes van Meeleschette'


2008

'Stad vol pitten en boeltjen'


2009

'Tsjus, zoi madam Ballius, moin broeiken es gebakken'


2010

'Zetj a neesken op'
2011

'Zejje goi ne schoeine ventj, tèn zejje welkom in mèn tentj'
2012

'Boi de Wilfrit / Chez Wilfrit'
2013

'Cafetaria De Siesegem – Specialiteit ovengerechten'

KOK:
"In onze ‘brand nieuwe’ cafetaria De Siesegem kan u steeds terecht voor een smaakvolle ‘kaffetaufel’. In het gezellige kader kan u steeds genieten van onze overheerlijke ovengerechten. Bekijk zeker ook onze uitgebreide kaart van zeldzame diersoorten met Siesegems groen op een bedje van paars fluweel. Al onze gerechten zijn ‘goed gebakken’..."

• Presentatie Onderwerp: KLIK


• Interview Ajoin Music:


LOSSE GROEP

2014


Kop Oever Kloeiten:
"KOK is voortaan die Oilsjterse carnavalgroep die zijn 15e jubilee viert in 2014, weliswaar voor het eerst als losse groep..."

Fotomap:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten