Welkom bij Carnavalaalstkoentje: uw dagelijkse portie Oilsjt Carnaval!! // Peter Van Keer, Seppe Baeten, Johan 'Droeven Badmoesj' Pessemier & Karel 'Sjalen' Van de Winkel, stelden zich voor als kandidaten-Prins 2025! Zo zijn er 4 gegadigden om de 71e Aalsterse Prins Carnaval te worden! De Prinsverkiezing vindt plaats op zaterdag 19 oktober 2024! Daar treed men 'bij toeval' op van oud naar jong: Johan, Peter, Karel & Seppe! // De hertrekking voor de 95e stoet is een feit! In de (voorlopige) versie is 't Es Noig de stoetopener en mogen De Snotneizen afsluiten! Wadesdavoriet gaat naar de Middelgrote Groepen! // Dit voorjaar bezochten we opnieuw de Carnavalsacademie. Zowel 'foamhoed maken' als 'isomo sculpturen'! De creatieve foamontwerpers (Marion Hoop Design, Foamcreations en Creafoam) doen gezamenlijke oproep aan de carnavalsgroepen 'te lande': "Nog geen foamontwerp besteld? Wacht niet te lang!" // Steve van Carnavalskantine Halle 13 nam afscheid van de job na 9 bijzondere jaren! // Ook afscheid, maar dan van (carnavals)café 't Ajuintje: Bart & Nicole gaan op pensioen! // Na een prachtig Arendcarnaval met Nico 'Poppe' Leo als 40e Prins, stelt Kim zich voor als Kandidoot-Orendprinsj 2025! // Aalst Carnaval 2024 was een legendarische editie vol hoogtepunten! Op de blog (of 'Blog 2') kun je urenlang terugbladeren! // Volg ook het YouTube-kanaal 'Koentje75', met daarop veel nieuwe stoetclipjes & de Vollédige Stoetfilms vanaf 2010! // Fan van de blog(s) & mediapartner AjoinPedia? Check dan zéker ook onze sociale media! Met reeksen als 'De 94e stoet in beeld' & (na de zomer) 'Groepen in de Kijker' bij ons & 'Kendje Teis Eireken Nog?' & 'Da woren toiden ...' bij AjoinPedia! // 'Weir leven mé giejl ons ❤️ vér Oilsjt Carnaval': aftellen naar de 95e editie op 2, 3 & 4 maart 2025!

dinsdag 13 oktober 2020

*SOAP* Terugblik / Vooruitblik 2020-2021/2022 - Aflevering 33: AKV Liejp

TERUGBLIK / VOORUITBLIK

In deze drieëndertigste aflevering van het zevende seizoen 'Terugblik / Vooruitblik', blijft het concept hetzelfde!

Een vlot gesprekje met een groep over het wel en wee tijdens het vorige carnavalsjaar en een vooruitblik naar de volgende editie...

Twee eenvoudige vragen:

1) Hoe kijk je terug op 2020?
2) Welke weg stippel je uit richting 2021/2022?

Stoetclipje:


Weir Emmen 't al 40 joor Vlaggen - Vredon

Interview met Jordy!
Jordy (woordvoerder):
"Direct na carnaval Aalst 2019 zijn we eigenlijk al in actie geschoten voor 2020.
Vele ideeën voor een thema kwamen op tafel, tot iemand van buiten de groep met 'Vredon' voor de dag kwam ...

Hij inspireerde en overtuigde ons om rond het 40-jarige bestaan van deze 'spektakelgroep' iets uit te werken. Waarbij het doel was dat het niet alleen over Vredon zou gaan, maar dat ze ook actief betrokken zouden worden. Concreet: dat Vredon mee zou stappen met ons in de stoet!"

Jordy:
"Waar we enorm op gelet hebben in de voorbereiding, is om op tijd te beginnen aan de kostuums.
Ook voor de wagen was het dit jaar harder werken dan ooit tevoren.
We kochten een nieuw onderstel, dus i.p.v. 1 grote presentatiekar, reden we dit jaar met 2 wagens buiten.

Met hetzelfde gemotiveerde 'team werkhallen', was het een enorme klus. We kregen gelukkig grote steun van niet-leden, zoals de 2 mannen van Sjepap!
Die staken de handen uit de mouwen en aangezien vele handen het werk lichter maken, was alles mits wat 'gezonde stress' toch op tijd af."


Jordy:
"De goede samenwerking met Vredon om een choreografie op poten te zetten, zorgde ervoor dat ook wij aanwezig waren op hun 'academische zitting'. 'Weir Emmen 't al 40 joor Vlaggen - Vredon' kreeg zo stilaan zijn volledige gestalte.

Carnaval 2020 begon met een stevige storm, maar ik denk dat ik in naam van de groep spreek, als ik zeg dat wij een 'super carnaval' hadden!
De stoet op zondag was voor ons fenomenaal, de energie die iedereen uitstraalde was machtig om te zien. We brachten een intense dans, de vlaggenzwaaiers gooiden hun vlaggen metershoog de lucht in en de afsluiter op de Grote Markt was dé apotheose en gaf ons 'kiekebisj'!"

Jordy:
"We hadden geen technische problemen, gelukkig maar. Het is toch een nachtmerrie voor élke groep dat je iets bouwt en dat dan door de rukwinden of de regen er problemen opduiken. Sommigen hadden helaas 'malsjans' en verloren al onderdelen van hun wagen op weg naar de vorming.
Na de stoet zijn we de eerste nacht ingegaan samen met de leden van Vredon. Het werd een onvergetelijke nacht!!

De vriendschappen die daaruit ontstaan zijn, daar zijn geen woorden voor. Ook de dagen erna is dat groepsgevoel blijven groeien en dat heeft zijn vruchten afgeworpen.
Wij hebben nieuwe lidmaatschapsverzoeken gekregen vanuit Vredon zelf, dat doet enorm deugd.
Het was terug een carnavalsjaar voor de geschiedenisboeken!"


Jordy:
"Na de 28e plaats van vorig jaar in deel C, was het voor ons een uitdaging om die positie zo goed mogelijk te behouden in deel A van de stoet.
Dat is ons gelukt ook, met slechts één plaatsje verlies. Daar zijn we best tevreden over..."

Jordy:
"Door covid-19 vielen er heel wat activiteiten weg. Zo moeten wij dit jaar ons 5-jarige jubileum uitstellen... ...
Dat vinden wij enorm jammer, maar de gezondheid van iedereen is nu veel belangrijker. Het is ook moeilijk om iets te organiseren. Recent hielden wij een succesvolle snoepjesverkoop, waarvoor dank aan iedereen die ons steunde.

Het lijkt een kleine bijdrage, maar het geeft een duwtje in de rug in deze moeilijke periode. De 'gewone (on)kosten' lopen door hé.
Vergaderingen houden we via videochat. Zo hopen we -op papier- een thema uit te werken tegen kerst en nieuwjaar. We behouden zo het groepsgevoel, door elkaar (online) te blijven spreken en te 'ontmoeten'.

Ik wil nog één keer onze leden en Sjepap bedanken voor hun inzet. Samen gaan we op weg naar een volgende carnavalseditie...

Groeten van AKV Liejp!"


Reportage: ©Carnavalaalstkoentje i.s.m. AKV Liejp

Foto's: ©Cris De Wolf, ©Bjorn Van Ryckeghem, ©Patrick De Boeck, ©AKV Liejp, ©Niky De Wever & ©Carnavalaalstkoentje

Liejp 2020 via 'Blog 2': KLIK

Geen opmerkingen:

Een reactie posten