Welkom bij Carnavalaalstkoentje: uw dagelijkse portie Oilsjt Carnaval!! // Peter Van Keer, Seppe Baeten, Johan 'Droeven Badmoesj' Pessemier & Karel 'Sjalen' Van de Winkel, stelden zich voor als kandidaten-Prins 2025! Zo zijn er 4 gegadigden om de 71e Aalsterse Prins Carnaval te worden! De Prinsverkiezing vindt plaats op zaterdag 19 oktober 2024! Daar treed men 'bij toeval' op van oud naar jong: Johan, Peter, Karel & Seppe! // De hertrekking voor de 95e stoet is een feit! In de (voorlopige) versie is 't Es Noig de stoetopener en mogen De Snotneizen afsluiten! Wadesdavoriet gaat naar de Middelgrote Groepen! // Dit voorjaar bezochten we opnieuw de Carnavalsacademie. Zowel 'foamhoed maken' als 'isomo sculpturen'! De creatieve foamontwerpers (Marion Hoop Design, Foamcreations en Creafoam) doen gezamenlijke oproep aan de carnavalsgroepen 'te lande': "Nog geen foamontwerp besteld? Wacht niet te lang!" // Steve van Carnavalskantine Halle 13 nam afscheid van de job na 9 bijzondere jaren! // Ook afscheid, maar dan van (carnavals)café 't Ajuintje: Bart & Nicole gaan op pensioen! // Na een prachtig Arendcarnaval met Nico 'Poppe' Leo als 40e Prins, stelt Kim zich voor als Kandidoot-Orendprinsj 2025! // Aalst Carnaval 2024 was een legendarische editie vol hoogtepunten! Op de blog (of 'Blog 2') kun je urenlang terugbladeren! // Volg ook het YouTube-kanaal 'Koentje75', met daarop veel nieuwe stoetclipjes & de Vollédige Stoetfilms vanaf 2010! // Fan van de blog(s) & mediapartner AjoinPedia? Check dan zéker ook onze sociale media! Met reeksen als 'De 94e stoet in beeld' & (na de zomer) 'Groepen in de Kijker' bij ons & 'Kendje Teis Eireken Nog?' & 'Da woren toiden ...' bij AjoinPedia! // 'Weir leven mé giejl ons ❤️ vér Oilsjt Carnaval': aftellen naar de 95e editie op 2, 3 & 4 maart 2025!

maandag 16 juli 2018

Aalst Carnaval - Zomer op de blog - Buitenstoet Vieux-Condé


BUITENSTOET AKV OEVERBOEFT

Op 15 juli nam AKV Oeverboeft deel aan een zomerse buitenstoet!

Vieux-Condé is een gemeente in het Franse Noorderdepartement. De gemeente telt 10.641 inwoners en maakt deel uit van het arrondissement Valenciennes. In het noorden grenst de gemeente aan België.

Helmut Willems was ter plaatse...


Helmut:
"Net na het carnaval van Aalst werden we gevraagd door de organisatie van het carnaval van Vieux-Condé, een stadje net buiten de landgrenzen, om deel te nemen aan hun parade.
Deze zou plaatsvinden midden in de zomer, op 15 juli...
Een beetje sceptisch en na lang aandringen van de organisatie, besloten we om op hun aanbod in te gaan.
Eerst moesten er enkele hindernissen genomen worden: genoeg volk vinden in de zomer (de meesten zijn op vakantie), transport proberen regelen naar daar (onze grote hoofden 😊 ) en natuurlijk de meeste leden proberen te motiveren om alles te geven..."Helmut:
"Na een rit kwamen we in Vieux-Condé aan en meteen zagen we al dat we niet de enige carnavalsgroep waren, de collega’s van De Melkmoilen waren ook ter plaatste.
Al de anderen waren plaatselijk groepen, maar niet echt 'typisch carnavalesk'.
Rollerskaters, fanfares, drumbands een allegaartje van groepen met zelfs herkenbare elementen uit het verleden van Oilsjt (vb. de paarden, zoals die van Beschomt)..."Helmut:
"De stoet nam aanvang en het traject was één rechte lijn (letterlijk te nemen) van 4 kilometer, vorming naar markt en dit in temperaturen van 30°C in de schaduw.
Het was zweten geblazen daar in onze winterkostuums, maar regelmatig waren er water-bevoorradingspunten voorzien voor de deelnemers.
Sommigen wouden natuurlijk iets anders dan water 😉,  maar jammer genoeg was er niet echt iets in de buurt.

De opkomst op het parcours was matig , maar wat wil je . . .
Finale wereldbeker en de Tour die passeert op 20 kilometer van het stadje.
We hebben ons gegeven zoals we ons in Oilsjt gaven en onze ballons waren in een mum van tijd uitgedeeld.

Bij aankomst op de markt nog even anderhalf uur wachten voor de 'Grand Final' door 'Monsieur Ballon' (Oeverboeft konden ze niet uitspreken) en onze stoet zat erop.
De meesten vijf kilogram lichter aan zweet, maar toch weer een ervaring rijker...

Groeten van AKV Oeverboeft!"Reportage: & Foto's: ©Helmut Willems & AKV Oeverboeft

Geen opmerkingen:

Een reactie posten