Welkom bij Carnavalaalstkoentje: uw dagelijkse portie Oilsjt Carnaval!! // De carnavalsstoet was van uitmuntend hoog niveau! Eirg, Bedesterd, De Schoitkitten en Pladasj wonnen élk in hun categorie! // De blog staat vol sfeerverslagjes: vanaf de 'Voorbereiding' en ons bezoek bij ALLE 71 de AKV's tot en met de Popverbranding en het 'Slotartikel'! // Aalst Carnaval 2024 was een plezante, vrij rustige editie! // Volg ook ons YouTube-kanaal 'Koentje75', met daarop veel nieuwe stoetclipjes, maar ook de Stoetfilms vanaf 2010! // Nico Poppe Leo is de 40e Arendprins! // Peter Van Keer stelde zich voor als Kandidaat-Prins Aalst 2025! // Ook het andere carnavalsnieuws zijn we niét vergeten! // Fan van de blog(s) & mediapartner AjoinPedia? Check dan zéker ook onze sociale media! // 'Weir leven mé giejl ons ❤️ vér Oilsjt Carnaval: aftellen naar de 95e editie op 2, 3 & 4 maart 2025!'

maandag 16 juli 2018

Aalst Carnaval - Zomer op de blog - Buitenstoet Vieux-Condé


BUITENSTOET AKV OEVERBOEFT

Op 15 juli nam AKV Oeverboeft deel aan een zomerse buitenstoet!

Vieux-Condé is een gemeente in het Franse Noorderdepartement. De gemeente telt 10.641 inwoners en maakt deel uit van het arrondissement Valenciennes. In het noorden grenst de gemeente aan België.

Helmut Willems was ter plaatse...


Helmut:
"Net na het carnaval van Aalst werden we gevraagd door de organisatie van het carnaval van Vieux-Condé, een stadje net buiten de landgrenzen, om deel te nemen aan hun parade.
Deze zou plaatsvinden midden in de zomer, op 15 juli...
Een beetje sceptisch en na lang aandringen van de organisatie, besloten we om op hun aanbod in te gaan.
Eerst moesten er enkele hindernissen genomen worden: genoeg volk vinden in de zomer (de meesten zijn op vakantie), transport proberen regelen naar daar (onze grote hoofden 😊 ) en natuurlijk de meeste leden proberen te motiveren om alles te geven..."



Helmut:
"Na een rit kwamen we in Vieux-Condé aan en meteen zagen we al dat we niet de enige carnavalsgroep waren, de collega’s van De Melkmoilen waren ook ter plaatste.
Al de anderen waren plaatselijk groepen, maar niet echt 'typisch carnavalesk'.
Rollerskaters, fanfares, drumbands een allegaartje van groepen met zelfs herkenbare elementen uit het verleden van Oilsjt (vb. de paarden, zoals die van Beschomt)..."



Helmut:
"De stoet nam aanvang en het traject was één rechte lijn (letterlijk te nemen) van 4 kilometer, vorming naar markt en dit in temperaturen van 30°C in de schaduw.
Het was zweten geblazen daar in onze winterkostuums, maar regelmatig waren er water-bevoorradingspunten voorzien voor de deelnemers.
Sommigen wouden natuurlijk iets anders dan water 😉,  maar jammer genoeg was er niet echt iets in de buurt.

De opkomst op het parcours was matig , maar wat wil je . . .
Finale wereldbeker en de Tour die passeert op 20 kilometer van het stadje.
We hebben ons gegeven zoals we ons in Oilsjt gaven en onze ballons waren in een mum van tijd uitgedeeld.

Bij aankomst op de markt nog even anderhalf uur wachten voor de 'Grand Final' door 'Monsieur Ballon' (Oeverboeft konden ze niet uitspreken) en onze stoet zat erop.
De meesten vijf kilogram lichter aan zweet, maar toch weer een ervaring rijker...

Groeten van AKV Oeverboeft!"



Reportage: & Foto's: ©Helmut Willems & AKV Oeverboeft

Geen opmerkingen:

Een reactie posten