Welkom bij Carnavalaalstkoentje: uw dagelijkse portie Oilsjt Carnaval!! // Peter Van Keer, Seppe Baeten, Johan 'Droeven Badmoesj' Pessemier & Karel 'Sjalen' Van de Winkel, stelden zich voor als kandidaten-Prins 2025! Zo zijn er 4 gegadigden om de 71e Aalsterse Prins Carnaval te worden! De Prinsverkiezing vindt plaats op zaterdag 19 oktober 2024! Daar treed men 'bij toeval' op van oud naar jong: Johan, Peter, Karel & Seppe! // De hertrekking voor de 95e stoet is een feit! In de (voorlopige) versie is 't Es Noig de stoetopener en mogen De Snotneizen afsluiten! Wadesdavoriet gaat naar de Middelgrote Groepen! // Dit voorjaar bezochten we opnieuw de Carnavalsacademie. Zowel 'foamhoed maken' als 'isomo sculpturen'! De creatieve foamontwerpers (Marion Hoop Design, Foamcreations en Creafoam) doen gezamenlijke oproep aan de carnavalsgroepen 'te lande': "Nog geen foamontwerp besteld? Wacht niet te lang!" // Steve van Carnavalskantine Halle 13 nam afscheid van de job na 9 bijzondere jaren! // Ook afscheid, maar dan van (carnavals)café 't Ajuintje: Bart & Nicole gaan op pensioen! // Na een prachtig Arendcarnaval met Nico 'Poppe' Leo als 40e Prins, stelt Kim zich voor als Kandidoot-Orendprinsj 2025! // Aalst Carnaval 2024 was een legendarische editie vol hoogtepunten! Op de blog (of 'Blog 2') kun je urenlang terugbladeren! // Volg ook het YouTube-kanaal 'Koentje75', met daarop veel nieuwe stoetclipjes & de Vollédige Stoetfilms vanaf 2010! // Fan van de blog(s) & mediapartner AjoinPedia? Check dan zéker ook onze sociale media! Met reeksen als 'De 94e stoet in beeld' & (na de zomer) 'Groepen in de Kijker' bij ons & 'Kendje Teis Eireken Nog?' & 'Da woren toiden ...' bij AjoinPedia! // 'Weir leven mé giejl ons ❤️ vér Oilsjt Carnaval': aftellen naar de 95e editie op 2, 3 & 4 maart 2025!

dinsdag 12 februari 2019

Aalst Carnaval 2019 - 'De Roit van Aptil'


DE ROIT VAN APTIL

Elk jaar is het uitkijken naar wat de weken voor carnaval op de Oilsjterse roiten terecht komt!

Cafés, maar tegenwoordig ook scholen, winkels en... El Nachos, het 'pittakot' van Aptil...

Omdat onverwachte reportages vaak verrassend zijn, dit verslagje.
Gilles en Mattis Van Schuylenbergh en... Aptil zélf!


Gilles:
"Samen met mijn neef Mattis (ne stillen en daarom vergeten ze hem soms te vermelden), maken wij vandaag de roiten van den Aptil carnavalsklaar...
Ge moet weten, in de 'geburen' woont ene Matthias De Ridder en er is ook nog UBER, TripAdvisor, de Voil jeanet (een échte voil) en ewa verwoiten.

Daarmee is alles aanwezig wat we vandoen hebben.
Want het verhaal moet kloppen.
Da's 't verschil tussen Oilsjterse roiten en 'carnavalsruiten op een ander'.
Hier leeft het, hier is het 'kunst'..."Gilles:
"Eerst maken we een schets, maar pas als 't in kleur komt, zie je hoe zoiets werkelijk uitkomt en dan is 't nog niet 'af'.
Met wat uitlijning en het 'meeleven' met uw 'creatie', voel je of het goed is.
Tenslotte nog die slogan, of een zin, of een 'verwoit'.
En weten dat het herkenbaar is voor iedereen: de 'baas', zaakvoerder allee... hier den Aptil en ook de klanten en zelfs toevallige passanten.
Iedereen mag ervan genieten, tot... na carnaval!"Aptil:
"Is een jaarlijkse traditie en 't moet niet té braaf zijn...
Oilsjt Carnaval is uniék en die roit moét iets hebben om dat te laten zien.
In al die jaren heb ik amper 3 kiejr ambras gehad en duizenden andere momenten plezier, amusement, gezjiever en

't Es Noig... Wie ester ier naa de zwetten?
Nul poentjen van TripAdiesdinges... ik verkoeip giejn trippen ein!"Filmpken?
Reportage: Carnavalaalstkoentje

Geen opmerkingen:

Een reactie posten