Welkom bij Carnavalaalstkoentje: uw dagelijkse portie Oilsjt Carnaval!! // Peter Van Keer, Seppe Baeten, Johan 'Droeven Badmoesj' Pessemier & Karel 'Sjalen' Van de Winkel, stelden zich voor als kandidaten-Prins 2025! Zo zijn er 4 gegadigden om de 71e Aalsterse Prins Carnaval te worden! De Prinsverkiezing vindt plaats op zaterdag 19 oktober 2024! Daar treed men 'bij toeval' op van oud naar jong: Johan, Peter, Karel & Seppe! // De hertrekking voor de 95e stoet is een feit! In de (voorlopige) versie is 't Es Noig de stoetopener en mogen De Snotneizen afsluiten! Wadesdavoriet gaat naar de Middelgrote Groepen! // Dit voorjaar bezochten we opnieuw de Carnavalsacademie. Zowel 'foamhoed maken' als 'isomo sculpturen'! De creatieve foamontwerpers (Marion Hoop Design, Foamcreations en Creafoam) doen gezamenlijke oproep aan de carnavalsgroepen 'te lande': "Nog geen foamontwerp besteld? Wacht niet te lang!" // Steve van Carnavalskantine Halle 13 nam afscheid van de job na 9 bijzondere jaren! // Ook afscheid, maar dan van (carnavals)café 't Ajuintje: Bart & Nicole gaan op pensioen! // Na een prachtig Arendcarnaval met Nico 'Poppe' Leo als 40e Prins, stelt Kim zich voor als Kandidoot-Orendprinsj 2025! // Aalst Carnaval 2024 was een legendarische editie vol hoogtepunten! Op de blog (of 'Blog 2') kun je urenlang terugbladeren! // Volg ook het YouTube-kanaal 'Koentje75', met daarop veel nieuwe stoetclipjes & de Vollédige Stoetfilms vanaf 2010! // Fan van de blog(s) & mediapartner AjoinPedia? Check dan zéker ook onze sociale media! Met reeksen als 'De 94e stoet in beeld' & (na de zomer) 'Groepen in de Kijker' bij ons & 'Kendje Teis Eireken Nog?' & 'Da woren toiden ...' bij AjoinPedia! // 'Weir leven mé giejl ons ❤️ vér Oilsjt Carnaval': aftellen naar de 95e editie op 2, 3 & 4 maart 2025!

woensdag 13 december 2023

Aalst Carnaval 2024 - AKV Bedesterd presenteert 'De nieven wisseltrofei! Welke groepen pakken em mei?'


'De Kamiel'

AKV Bedesterd stelde op dinsdagavond 12 december 2023 in de foyer van CC de Werf hun thema (én) 'De Nieven Wisseltrofei! Welke groepen pakken em mei???' voor!

Met dit prachtige initiatief wil men de winnende Groepen belonen in de carnavalsstoet.
Zo'n gelijkaardige trofee bestond ooit al in de vorm van 'Wisseltrofee Fons Singelijn', maar die trofee is ondertussen een museumstuk geworden ...


Onthulling van 'De Kamiel':


Nostalgie

Bedesterd blikt nostalgisch terug naar de tijd dat de winnende groep nog iets in de lucht kon steken tijdens de prijsuitreiking!


AKV Bedesterd:
"De historiek van een wisseltrofee bestond reeds tussen 1987 en 2008.
Toen kreeg de winnaar bij de Grote Groepen een aandenken mee naar huis: de (felbegeerde) 'Wisseltrofee Fons Singelijn'

Wij willen dit gloriemoment graag herinvoeren en daarom lieten we een nieuwe trofee maken: 'De Kamiel', genoemd naar onze Keizer Kamiel Sergant.

Bram De Baere zorgde voor het ontwerp, dat door Stefaan Roels uitgewerkt werd.
Wat je nu ziet is de trofee voor de Grote Groepen, maar er komt er ook nog eentje voor de winnaars bij de Middelgrote- én de Kleine Groepen.

We kijken ook richting Feestcomité, want we hopen dat men deze trofeeën jaarlijks uit wil reiken.
Onze droom is dat er zo een nieuwe 'Wisselbeker-traditie' is geboren!

'De Nieven Wisseltrofei' wordt ook meteen ons stoetthema van 2024.
Onze metjes dit jaar zijn Feestcomitévoorzitter Wendy Wauters en Veerle Sergant, dochter van Koizer Kamiel.
Kristof De Smet (de Sjette) wordt het fiere petje.

Wie Bedesterd wil zien in de stoet: we sluiten deel C af bij de Middelgrote Groepen, als 'nummer 68' met 'De Nieven Wisseltrofei! Welke groepen pakken em mei???' ...
Deze drie trofeeën worden voor de eerste maal aan de duizenden kijklustigen getoond op zondag 11 februari; om ze vervolgens -als grote apotheose- naar de Grote Markt te brengen"


Of Bedesterd zélf kans maakt om haar ... eigen trofee te winnen, weten we op carnavalsmaandag in de avonduren.

Voorzitter Bjorn Van Schelvergem & Andy Boeykens:


SfeerbeeldenTrofee Fons Singelijn

De bewuste Trofee Fons Singelijn werd gecreëerd door kunstenaar Herman Muys.

Er werden 4 'definitieve grote versies' uitgereikt, want carnavalsgroepen Lotjonslos en Schiefregt'Oever verzamelden er beiden 2 exemplaren van, goed voor élk 6 zeges...

Bij 'De Willo' (oud-voorzitter SRO) staat een groot én een kleiner exemplaar:
Reportage: ©AjoinPedia i.s.m. ©Carnavalaalstkoentje
Foto's: ©Sören Delclef/©AjoinPedia, ©Carnavalaalstkoentje & ©Eliane Bonnaerens (†)

-> Meer over deze trofee? Zie AjoinPedia: KLIK

• Deze Trofee Fons Singelijn staat in 't Gasthuys-Stedelijk Museum Aalst:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten