Welkom bij Carnavalaalstkoentje: uw dagelijkse portie Oilsjt Carnaval!! // Peter Van Keer, Seppe Baeten, Johan 'Droeven Badmoesj' Pessemier & Karel 'Sjalen' Van de Winkel, stelden zich voor als kandidaten-Prins 2025! Zo zijn er 4 gegadigden om de 71e Aalsterse Prins Carnaval te worden! De Prinsverkiezing vindt plaats op zaterdag 19 oktober 2024! Daar treed men 'bij toeval' op van oud naar jong: Johan, Peter, Karel & Seppe! // De hertrekking voor de 95e stoet is een feit! In de (voorlopige) versie is 't Es Noig de stoetopener en mogen De Snotneizen afsluiten! Wadesdavoriet gaat naar de Middelgrote Groepen! // Dit voorjaar bezochten we opnieuw de Carnavalsacademie. Zowel 'foamhoed maken' als 'isomo sculpturen'! De creatieve foamontwerpers (Marion Hoop Design, Foamcreations en Creafoam) doen gezamenlijke oproep aan de carnavalsgroepen 'te lande': "Nog geen foamontwerp besteld? Wacht niet te lang!" // Steve van Carnavalskantine Halle 13 nam afscheid van de job na 9 bijzondere jaren! // Ook afscheid, maar dan van (carnavals)café 't Ajuintje: Bart & Nicole gaan op pensioen! // Na een prachtig Arendcarnaval met Nico 'Poppe' Leo als 40e Prins, stelt Kim zich voor als Kandidoot-Orendprinsj 2025! // Aalst Carnaval 2024 was een legendarische editie vol hoogtepunten! Op de blog (of 'Blog 2') kun je urenlang terugbladeren! // Volg ook het YouTube-kanaal 'Koentje75', met daarop veel nieuwe stoetclipjes & de Vollédige Stoetfilms vanaf 2010! // Fan van de blog(s) & mediapartner AjoinPedia? Check dan zéker ook onze sociale media! Met reeksen als 'De 94e stoet in beeld' & (na de zomer) 'Groepen in de Kijker' bij ons & 'Kendje Teis Eireken Nog?' & 'Da woren toiden ...' bij AjoinPedia! // 'Weir leven mé giejl ons ❤️ vér Oilsjt Carnaval': aftellen naar de 95e editie op 2, 3 & 4 maart 2025!

donderdag 12 juli 2018

*SOAP* Terugblik / Vooruitblik Jaargang 5, 2018-2019 - Aflevering 51: KAKV Lotjonslos


TERUGBLIK / VOORUITBLIK!

In deze eenenvijftigste aflevering van het vijfde seizoen 'Terugblik / Vooruitblik', blijft het concept hetzelfde!

Carnavalaalstkoentje contacteerde (opnieuw) de groepen, of kreeg spontaan al de medewerking!


Twee eenvoudige vragen:

1) Hoe kijk je terug op Carnaval 2018?
2) Een blik op de toekomst... ...2019?


'DE LESTEN OMMEGANCK'Interview met Kurt, KAKV Lotjonslos


Kurt:
"Seizoen 2018 was voor LOL zeker en vast succesvol.
We stellen vast dat de groep zelfs op zijn 56ste deelname bruist van energie en ideeën.
Onze acte de présence in de stoet was dan ook héél typisch Lotjonslos, waarbij de spirit en humor de basisingrediënten zijn en ook zullen blijven...

Dat gold ook al vanaf de inzet bij de voorbereidingen: ieder heeft en kent zijn taak en samen bouwen we alles uit: veel inzet van vele mensen. Elkeen met een groot hart voor deze groep!"Kurt:
"Het aanbrengen van het thema in de 'media': de typische rivaliteit tussen Aalst en Dendermonde nieuw leven inblazen...

En dan, na 2 geslaagde stoeten, én een publiek dat zich evenveel amuseerde als wij, kwam op maandagavond de prijsuitreiking...
Een derde plaats was welgekomen, want we zitten in een stramien waarbij de typische Aalsterse manier om een thema uit te voeren niet echt kans op winst garandeert.
In een tijdperk dat de stoet meer een parade dan een Oilsjterse stoet is geworden, zijn dergelijke thema’s zoals “de Lesten ommegank” niet zonder risico..."Kurt:
"Voor de Oitgeranzjeirde Jury 'wonnen' we wél de stoet, net als de prijs van 't Kommetei ver 't Behaad van den Aftelkalender (KBA), die beloonde ons 'iejnporeg, zonder mor iejne second te twoifelen', als Het Beste Uit De Stoet!"


2019

Kurt:
"Carnaval 2019 zal opnieuw spectaculair worden, zoals men het van LOL kan verwachten.
We kunnen uiteraard nog niets verklappen, behalve dan dat het opnieuw typisch LOL zal worden!

Mogelijk organiseren we terug een event in kader van het thema de weken voor carnaval, maar eerst verwelkomen we iedereen op onze kaas- en wijnavond op zaterdag 13 oktober in Feestzaal De Snip te Moorsel

Met de groeten van Lotjonslos!"Reportage: ©Carnavalaalstkoentje & KAKV Lotjonslos

• Foto's: ©Carnavalaalstkoentje & ©Bjorn Van Ryckeghem

Geen opmerkingen:

Een reactie posten