Welkom bij Carnavalaalstkoentje: uw dagelijkse portie Oilsjt Carnaval!! // Peter Van Keer, Seppe Baeten, Johan 'Droeven Badmoesj' Pessemier & Karel 'Sjalen' Van de Winkel, stelden zich voor als kandidaten-Prins 2025! Zo zijn er 4 gegadigden om de 71e Aalsterse Prins Carnaval te worden! De Prinsverkiezing vindt plaats op zaterdag 19 oktober 2024! Daar treed men 'bij toeval' op van oud naar jong: Johan, Peter, Karel & Seppe! // De hertrekking voor de 95e stoet is een feit! In de (voorlopige) versie is 't Es Noig de stoetopener en mogen De Snotneizen afsluiten! Wadesdavoriet gaat naar de Middelgrote Groepen! // Dit voorjaar bezochten we opnieuw de Carnavalsacademie. Zowel 'foamhoed maken' als 'isomo sculpturen'! De creatieve foamontwerpers (Marion Hoop Design, Foamcreations en Creafoam) doen gezamenlijke oproep aan de carnavalsgroepen 'te lande': "Nog geen foamontwerp besteld? Wacht niet te lang!" // Steve van Carnavalskantine Halle 13 nam afscheid van de job na 9 bijzondere jaren! // Ook afscheid, maar dan van (carnavals)café 't Ajuintje: Bart & Nicole gaan op pensioen! // Na een prachtig Arendcarnaval met Nico 'Poppe' Leo als 40e Prins, stelt Kim zich voor als Kandidoot-Orendprinsj 2025! // Aalst Carnaval 2024 was een legendarische editie vol hoogtepunten! Op de blog (of 'Blog 2') kun je urenlang terugbladeren! // Volg ook het YouTube-kanaal 'Koentje75', met daarop veel nieuwe stoetclipjes & de Vollédige Stoetfilms vanaf 2010! // Fan van de blog(s) & mediapartner AjoinPedia? Check dan zéker ook onze sociale media! Met reeksen als 'De 94e stoet in beeld' & (na de zomer) 'Groepen in de Kijker' bij ons & 'Kendje Teis Eireken Nog?' & 'Da woren toiden ...' bij AjoinPedia! // 'Weir leven mé giejl ons ❤️ vér Oilsjt Carnaval': aftellen naar de 95e editie op 2, 3 & 4 maart 2025!

zaterdag 10 december 2022

Aalst Carnaval 2023 - Stoetthema Gebosjt - 'Ode on de Flora, weir brengen eir de Lesten Flora Blommekei'

Ode on de Flora, weir brengen eir de Lesten Flora Blommekei

Op weg naar Aalst Carnaval 'editie 2023' geven wij alle stoetthema's prijs!

• Wat beelden de groepen uit in de 93e stoet?
• Waarom kozen ze het thema?
• Wat houdt het in?
• En een blik 'achter de schermen'...


Met vandaag aandacht voor AKV Gebosjt!


AKV Gebosjt, Jorgen (voorzitter):
"We hebben al een lange weg afgelegd, voor we over Carnaval 2023 konden spreken.
Die 2 jaar zonder stoet, dat is voor een groep als de onze die buiten de hallen een werkplaats heeft, vooral een kwestie geweest van financieel gezond te blijven (om deze crisis te overleven).
De coronaperiode is, zoals voor iedereen natuurlijk, geen makkelijke tijd geweest.
Plots viel alles stil en dan denk je van 'dit zal wel snel gedaan zijn', maar helaas...

In eerste instantie was het wat (bang) afwachten en bekijken wat en hoe het evolueert met de groepssfeer en de opties rond carnaval zelf.
Stilaan dan toch manieren gezocht en gevonden om contact te houden tussen de leden, vooral door onlinevergaderingen en via onderlinge videochats.
Met wat geluk konden we in de zomer van 2021 toch onze gekende tapas-aan-huis laten doorgaan, wel met de nodige coronamaatregelen (in shifts werken...)"Jorgen:
"Na alweer sombere vooruitzichten en een geschrapte stoet van 2022, kwam er onverwacht een meevaller: Oilsjt mocht 'Kaffeikescarnaval' vieren!
We hebben met alle leden hiervan genoten, het was een totaal andere manier van carnavalsbeleving (een beetje zoals vorige generaties dat deden).

Nu kijken we uit naar een 'normale' carnavalseditie in 2023: eentje met alles erop en eraan, dus ook de 'nodige stress' om alles op tijd af te krijgen..."
😉


Jorgen:
"Wij zijn met een 30-tal leden, maar met onze begeleiders erbij, komen we aan 40 mensen die in de stoet meegaan.
We komen dit jaar uit in het A-gedeelte bij de Kleine Groepen.
Als thema kozen we voor 'Ode on de Flora, weir brengen eir de Lesten Flora Blommekei'.

De Flora was een echt monument in onze stad.
Vroeger -tot ver buiten Aalst- gekend als bloemenveiling, daarna als zaal voor het organiseren van verschillende beurzen en evenementen.
Door elke carnavalist was deze plaats geliefd als dé plek bij uitstek voor menig Oilsjters feestje!
Iedereen onder ons heeft er onvergetelijke momenten meegemaakt die in ons geheugen gegrift staan: campagne- en afscheidsbals, prinsverkiezingen en prijsuitreikingen...
Daarom brengen wij van Gebosjt in 2023 een laatste 'Ode aan de Flora', want dat verdient deze memorabele locatie!!"


Zomer 2022: een trouw in de carnavalsgroep...


Jorgen:
"Of we ambities hebben?
In 2020 waren we zelf aangenaam verrast en zéér tevreden met onze 16de plaats!
Over deel A van de stoet is het algemeen geweten dat het moeilijk is om nog enkele plaatsen op te schuiven.
Mochten we die 16e stek kunnen behouden, zouden we al zeer tevreden zijn!

De uitslag mag niet dé drijfveer zijn voor een carnavalsgroep, een vastelauved is pas geslaagd als iederéén zich amuseert!
Met onze 3 zotte daugen, kan je ons vooral terugvinden op het Vredeplein: in en rond ons lokaal De Kat bij Elsie en Rudi.

Groeten van AKV Gebosjt... "

LAATSTE 5 JAAR

-> Volledige geschiedenis: KLIK

Carnaval 2020: 'Ver ons ni allien lichtekes in de C, weir pakken oeik ons keerskes mei'
Carnaval 2019: 'N’Iëndracht viert zjubelei! Da kinnemen bè Gebosjt ni loten passeiren zonder dat isj in de spotlight te zetten'
Carnaval 2018: 'Modern of Klasiek iet simpel of iet sjik oit mazoik of oit Oilsjt. Tradiesjes gon verloeren messchieng kan ne mix van de twiej ons bekoeiren'
Carnaval 2017: 'Weir pakken de vastelauvedpoep mee in de stoet'
Carnaval 2016, Losse Groep: 'De Gebosjte Cantinières'
 

Reportage: ©Carnavalaalstkoentje i.s.m. ©AjoinPedia & AKV Gebosjt
Foto's: ©AKV Gebosjt, ©Carnavalaalstkoentje, ©Patrick De Boeck & ©Bjorn Van Ryckeghem

Gebosjt anno 2015, als opvallende 'eerstejaars Losse Groep':

Geen opmerkingen:

Een reactie posten