Welkom bij Carnavalaalstkoentje: uw dagelijkse portie Oilsjt Carnaval!! // De carnavalsstoet was van uitmuntend hoog niveau! Eirg, Bedesterd, De Schoitkitten en Pladasj wonnen élk in hun categorie! // De blog staat vol sfeerverslagjes: vanaf de 'Voorbereiding' en ons bezoek bij ALLE 71 de AKV's tot en met de Popverbranding en het 'Slotartikel'! // Aalst Carnaval 2024 was een plezante, vrij rustige editie! // Volg ook ons YouTube-kanaal 'Koentje75', met daarop veel nieuwe stoetclipjes, maar ook de Stoetfilms vanaf 2010! // Nico Poppe Leo is de 40e Arendprins! // Peter Van Keer stelde zich voor als Kandidaat-Prins Aalst 2025! // Ook het andere carnavalsnieuws zijn we niét vergeten! // Fan van de blog(s) & mediapartner AjoinPedia? Check dan zéker ook onze sociale media! // 'Weir leven mé giejl ons ❤️ vér Oilsjt Carnaval: aftellen naar de 95e editie op 2, 3 & 4 maart 2025!'

dinsdag 11 juni 2019

*SOAP* Terugblik / Vooruitblik 2019-2020 - Aflevering 34: AKV De Zwisjelmoizen


TERUGBLIK / VOORUITBLIK

In deze vierendertigste aflevering van het zesde seizoen 'Terugblik / Vooruitblik', blijft het concept hetzelfde!

Carnavalaalstkoentje contacteerde (opnieuw) de groepen, of kreeg spontaan al de medewerking!


Twee eenvoudige vragen:

1) Hoe kijk je terug op Carnaval 2019?
2) Een blik op de toekomst... ...2020?

Stoetliedje / Stoetclipje:



'Den Dasj Es Ter Oit!'

Interview met De Zwisjelmoizen!


De Zwisjelmoizen:
"Beste Koen, beste carnavalisten, beste oilsjteneirs en oilsjteneskes,
De Zwisjelmoizen (ge wetj wel, dei mannen van op den teilevies, in de gazet en van opt internet aka AKV De Mediagoiloords) presenteren eiren terugblik op carnaval 2019.
Het begon met de prijs voor de meest duurzame wagen bij de kleine groepen. De kezze op de toort, zou blijken. En wat voor een toort …"


Prijsuitreiking / Ontvangst Duurzaamheidsprijs


De Zwisjelmoizen:
"Op de 7ste plosj, mè 1758,80 poenjtjen: De Zwisjelmoizen!!!
Mojndagnacht es da vierweirk, zong Prinsj Den Board nog niet zo lang geleden, en knal boem confettikanong, wees maar zeker dat er maandagnacht in de Flora vanalles ontplofte bij ons.
Voetjes van de grond, handjes in de lucht en oerkreten uit de keel. Zevende! Onverhoopt.

Want ook al deden we vooraf veel van ons spreken in de lokale en nationale media, zeker met het ook al onverwachte maar sterk gewaardeerde bezoek van Bart De Wever én Kris Peeters bij ons in de hallen, toch zag niemand van de kenners ons hoog eindigen dit jaar..."


Bezoek Bart De Wever / Kris Peeters:


De Zwisjelmoizen:
"En om eerlijk te zijn, gaf er binnen de groep ook bijna niemand een euroloeken voor onze kansen op een top 10-plaats. Maar goed, blijkbaar kon de jury het politieke thema wél smaken. Een ploim op hun hoed in plaats van in hun gat ☺

Den Dasj Es Ter Oit!, scoorde met de reuzekop van De Wever en met de wasmachines op ons kostuum, niet alleen bij de jury, ook het publiek vond het tof aan de vele spontane reacties te horen.
En ook ons dansje sprong eruit, we waren allicht een van de meest beweeglijke groepen in de stoet, op zondag én zeker op maandag!"


Maandagstoet:


De Zwisjelmoizen:
"Pas eind augustus stond ons thema vast, maar dan toch vollen bak in gang geschoten.
En eigenlijk was alles, op wat details na, mooi op tijd klaar.

Een speciaal woord van dank hierbij aan onze twee oude maar oh zo krasse kabouters Johan en Guy, aan onze tekenaar Bram, onze koppensnijder Sam, onze sponsors en sympathisanten, en uiteraard aan elk van onze leden. Fier en grosj op eir!"


17 januari: hard labeur in de werkhallen...


De Zwisjelmoizen:
"Een onverwacht hoge plaats is leuk, maar natuurlijk is het leukste van al de aanloop naar carnaval en, carnaval zélf.
De 'allersjarmantste prékiezink' in Hotel de la Gare, de lange werkdagen en -nachten in d’hallen en d’hallekes, dansen op de tafels in Halle 13, den onoevertroffen doeip in de Kring met de fantastische Sperrezjiekers, de vorming, de stoet zelf (onzjier was vedrom nen ajoin), de sloten drank aan onze pompierkes int gat van de mert, ons spontaan ontstane terras op de mert voor en tijdens de Voil Jeanettenstoet … 


Een troon, ne lach … herinneringen om nooit te vergeten. Stuk voor stuk odes aan de vriendschap en dat is toch waar carnaval om draait..."


2020

De Zwisjelmoizen:
"Traditiegetrouw hebben we nog geen thema voor volgend jaar.
Maar dat komt, al even traditiegetrouw, wel in orde. We zullen er staan in de C!

Ons eerste bowlingtornooi van de Zwisjelmoizen in Bowling The New Cat was een succes, merci Maarten en Iris!
En als je eens goed wil komen frinketten op de lesten en besten BBQ van 't joor op zaterdag 28 en zondag 29 september, zijn er in de loop van de zomer kaartjes verkrijgbaar bij onze leden.

Tot dan!

Groeten, De Zwisjelmoizen."



Reportage: ©Carnavalaalstkoentje i.s.m. AKV De Zwisjelmoizen

Foto's: ©Carnavalaalstkoentje, ©AKV De Zwisjelmoizen, ©Bjorn Van Ryckeghem, ©Cris De Wolf & ©Niky De Wever

Geen opmerkingen:

Een reactie posten