Welkom bij 'Carnavalaalstkoentje'

dinsdag 22 oktober 2019

Aalst Carnaval 2020 - Welkom aan AKV Nieje!


DERDE NIEUWE AKV NA 2 JAAR NC!

Voor de carnavalsstoet van 2020 besliste het college van burgemeester en schepenen een Numerus Clausus met opvulregel te hanteren.

Voorheen (stoeten 2018 & 2019) konden geen nieuwe groepen inschrijven. 
Nu kan het en worden ze toegestaan, maar énkel wanneer er groepen zouden stoppen...

Na het stoppen met wagens bouwen bij AKV De Matotten , AKV Mismiejsterd en AKV Gralek Grosj, zijn er dus 3 plaatsjes vrijgekomen in de stoet.

AKV Nieje:
"Onze voormalige losse groep is ontstaan uit een hechte groep vrienden die elkaar, meer dan 20 jaar geleden, in hun jeugdjaren hebben leren kennen bij AKV de Lodderoeigen.
Het werken tot in de late uurtjes aan de wagen of op feesten heeft ervoor gezorgd dat deze mooie vriendschap is ontstaan.

We zwierven uit naar verschillende groepen om uiteindelijk als losse groep in de stoet te gaan.
Na enkele malen als losse groep in de stoet, misten we het "markt gevoel", via een unieke samenwerking met De Droeve Apostelen konden we ons "moment de gloire" op de markt beleven..."AKV Nieje:
"Al lachend dachten we tijdens een van onze sortiekes na carnaval 'anders moeten we zelf een AKV oprichten, we hebben heel veel mensen met ervaring dus dit moet lukken'.
De groep bestaat uit een gezonde mix: wagenbouwers, creatieve breinen, kostuumontwerpers, muzikale en danstalenten, make up artists, ... Aangevuld met onze kids/pubers die zeer gedreven de carnavalsmicrobe te pakken hebben.

Vele discussies volgden, want onze vriendschap staat centraal en die willen wij niet op het spel zetten, zelfs niet voor Carnaval.
Toen we dan het bericht lazen over de opvulregel na de numerus clausus zeiden we, 'we gaan eens zot doen, we schrijven ons in, misschien zijn we binnen 5 jaar een AKV'.

Niéts is minder waar want in september kregen we plots het bericht: 'proficiat jullie zijn een nieuwe AKV'.
De zoektocht naar een bouwplaats was een heel karwei. Toen we hoorden dat Gralek Grosj jammer genoeg ging stoppen, hebben we daar ons licht eens opgestoken en dus bouwen wij vanaf oktober 2019 in Gijzegem op de plaats waar Gralek Grosj haar 2e werkplaats had...

Hebben wij ambitie? Misschien.
Check ons in de stoet van 2020!
Mensen entertainen en er zelf plezier aan beleven is het motto. Als beginnende groep is het financieel heel moeilijk, dus dit jaar willen wij vooral tonen dat je met een beperkt budget toch wel creatief kan buiten komen. Ons onderwerp 2020... 'De Fabeltjeskrant...eh ja de fabeltjeskrant'.

Groeten van AKV Nieje!"


Steun AKV Nieje: levering 'Oesjepot aan Huis' op 1, 2 & 3/11!


We wensen AKV Nieje véél succes toe!

Foto's: AKV Nieje

Geen opmerkingen:

Een reactie posten