Welkom bij Carnavalaalstkoentje: uw dagelijkse portie Oilsjt Carnaval!! // Peter Van Keer, Seppe Baeten, Johan 'Droeven Badmoesj' Pessemier & Karel 'Sjalen' Van de Winkel, stelden zich voor als kandidaten-Prins 2025! Zo zijn er 4 gegadigden om de 71e Aalsterse Prins Carnaval te worden! De Prinsverkiezing vindt plaats op zaterdag 19 oktober 2024! Daar treed men 'bij toeval' op van oud naar jong: Johan, Peter, Karel & Seppe! // De hertrekking voor de 95e stoet is een feit! In de (voorlopige) versie is 't Es Noig de stoetopener en mogen De Snotneizen afsluiten! Wadesdavoriet gaat naar de Middelgrote Groepen! // Dit voorjaar bezochten we opnieuw de Carnavalsacademie. Zowel 'foamhoed maken' als 'isomo sculpturen'! De creatieve foamontwerpers (Marion Hoop Design, Foamcreations en Creafoam) doen gezamenlijke oproep aan de carnavalsgroepen 'te lande': "Nog geen foamontwerp besteld? Wacht niet te lang!" // Steve van Carnavalskantine Halle 13 nam afscheid van de job na 9 bijzondere jaren! // Ook afscheid, maar dan van (carnavals)café 't Ajuintje: Bart & Nicole gaan op pensioen! // Na een prachtig Arendcarnaval met Nico 'Poppe' Leo als 40e Prins, stelt Kim zich voor als Kandidoot-Orendprinsj 2025! // Aalst Carnaval 2024 was een legendarische editie vol hoogtepunten! Op de blog (of 'Blog 2') kun je urenlang terugbladeren! // Volg ook het YouTube-kanaal 'Koentje75', met daarop veel nieuwe stoetclipjes & de Vollédige Stoetfilms vanaf 2010! // Fan van de blog(s) & mediapartner AjoinPedia? Check dan zéker ook onze sociale media! Met reeksen als 'De 94e stoet in beeld' & (na de zomer) 'Groepen in de Kijker' bij ons & 'Kendje Teis Eireken Nog?' & 'Da woren toiden ...' bij AjoinPedia! // 'Weir leven mé giejl ons ❤️ vér Oilsjt Carnaval': aftellen naar de 95e editie op 2, 3 & 4 maart 2025!

dinsdag 22 oktober 2019

Aalst Carnaval 2020 - Welkom aan AKV Nieje!


DERDE NIEUWE AKV NA 2 JAAR NC!

Voor de carnavalsstoet van 2020 besliste het college van burgemeester en schepenen een Numerus Clausus met opvulregel te hanteren.

Voorheen (stoeten 2018 & 2019) konden geen nieuwe groepen inschrijven. 
Nu kan het en worden ze toegestaan, maar énkel wanneer er groepen zouden stoppen...

Na het stoppen met wagens bouwen bij AKV De Matotten , AKV Mismiejsterd en AKV Gralek Grosj, zijn er dus 3 plaatsjes vrijgekomen in de stoet.

AKV Nieje:
"Onze voormalige losse groep is ontstaan uit een hechte groep vrienden die elkaar, meer dan 20 jaar geleden, in hun jeugdjaren hebben leren kennen bij AKV de Lodderoeigen.
Het werken tot in de late uurtjes aan de wagen of op feesten heeft ervoor gezorgd dat deze mooie vriendschap is ontstaan.

We zwierven uit naar verschillende groepen om uiteindelijk als losse groep in de stoet te gaan.
Na enkele malen als losse groep in de stoet, misten we het "markt gevoel", via een unieke samenwerking met De Droeve Apostelen konden we ons "moment de gloire" op de markt beleven..."AKV Nieje:
"Al lachend dachten we tijdens een van onze sortiekes na carnaval 'anders moeten we zelf een AKV oprichten, we hebben heel veel mensen met ervaring dus dit moet lukken'.
De groep bestaat uit een gezonde mix: wagenbouwers, creatieve breinen, kostuumontwerpers, muzikale en danstalenten, make up artists, ... Aangevuld met onze kids/pubers die zeer gedreven de carnavalsmicrobe te pakken hebben.

Vele discussies volgden, want onze vriendschap staat centraal en die willen wij niet op het spel zetten, zelfs niet voor Carnaval.
Toen we dan het bericht lazen over de opvulregel na de numerus clausus zeiden we, 'we gaan eens zot doen, we schrijven ons in, misschien zijn we binnen 5 jaar een AKV'.

Niéts is minder waar want in september kregen we plots het bericht: 'proficiat jullie zijn een nieuwe AKV'.
De zoektocht naar een bouwplaats was een heel karwei. Toen we hoorden dat Gralek Grosj jammer genoeg ging stoppen, hebben we daar ons licht eens opgestoken en dus bouwen wij vanaf oktober 2019 in Gijzegem op de plaats waar Gralek Grosj haar 2e werkplaats had...

Hebben wij ambitie? Misschien.
Check ons in de stoet van 2020!
Mensen entertainen en er zelf plezier aan beleven is het motto. Als beginnende groep is het financieel heel moeilijk, dus dit jaar willen wij vooral tonen dat je met een beperkt budget toch wel creatief kan buiten komen. Ons onderwerp 2020... 'De Fabeltjeskrant...eh ja de fabeltjeskrant'.

Groeten van AKV Nieje!"


Steun AKV Nieje: levering 'Oesjepot aan Huis' op 1, 2 & 3/11!


We wensen AKV Nieje véél succes toe!

Foto's: AKV Nieje

Geen opmerkingen:

Een reactie posten