Welkom bij Carnavalaalstkoentje: uw dagelijkse portie Oilsjt Carnaval!! // Peter Van Keer, Seppe Baeten, Johan 'Droeven Badmoesj' Pessemier & Karel 'Sjalen' Van de Winkel, stelden zich voor als kandidaten-Prins 2025! Zo zijn er 4 gegadigden om de 71e Aalsterse Prins Carnaval te worden! De Prinsverkiezing vindt plaats op zaterdag 19 oktober 2024! Daar treed men 'bij toeval' op van oud naar jong: Johan, Peter, Karel & Seppe! // De hertrekking voor de 95e stoet is een feit! In de (voorlopige) versie is 't Es Noig de stoetopener en mogen De Snotneizen afsluiten! Wadesdavoriet gaat naar de Middelgrote Groepen! // Dit voorjaar bezochten we opnieuw de Carnavalsacademie. Zowel 'foamhoed maken' als 'isomo sculpturen'! De creatieve foamontwerpers (Marion Hoop Design, Foamcreations en Creafoam) doen gezamenlijke oproep aan de carnavalsgroepen 'te lande': "Nog geen foamontwerp besteld? Wacht niet te lang!" // Steve van Carnavalskantine Halle 13 nam afscheid van de job na 9 bijzondere jaren! // Ook afscheid, maar dan van (carnavals)café 't Ajuintje: Bart & Nicole gaan op pensioen! // Na een prachtig Arendcarnaval met Nico 'Poppe' Leo als 40e Prins, stelt Kim zich voor als Kandidoot-Orendprinsj 2025! // Aalst Carnaval 2024 was een legendarische editie vol hoogtepunten! Op de blog (of 'Blog 2') kun je urenlang terugbladeren! // Volg ook het YouTube-kanaal 'Koentje75', met daarop veel nieuwe stoetclipjes & de Vollédige Stoetfilms vanaf 2010! // Fan van de blog(s) & mediapartner AjoinPedia? Check dan zéker ook onze sociale media! Met reeksen als 'De 94e stoet in beeld' & (na de zomer) 'Groepen in de Kijker' bij ons & 'Kendje Teis Eireken Nog?' & 'Da woren toiden ...' bij AjoinPedia! // 'Weir leven mé giejl ons ❤️ vér Oilsjt Carnaval': aftellen naar de 95e editie op 2, 3 & 4 maart 2025!

woensdag 24 juni 2020

Aalst Carnaval 2020-2021 - Werkhallen heropenen op 1 juli 'onder voorwaarden' *UPDATE*


Werkhallen heropenen 'onder voorwaarden'

Na een lange periode van verplichte sluiting ten gevolge van covid-19 (het coronavirus), besliste het Aalsterse stadsbestuur dat de carnavalswerkhallen aan de Hoge Vesten terug open mogen!

Sinds half maart sloten de hallen hun deuren, maar gezien de versoepeling van de coronamaatregelen, werkte de stad Aalst een haalbare én veilige regeling uit.

Het feit dat de 56 gestationeerde groepen vanaf 1 juli (of 3 juli) aan de slag kunnen, is uiteraard goed nieuws.

Het spreekt vanzelf dat dit, gezien de tijdgeest, énkel kan mits het naleven van strikte voorwaarden!

Wij sommen ze even op:
- De werkzaamheden vinden plaats met geopende poorten (om de luchtcirculatie te bevorderen).
- De afstand van 1,5 meter t.o.v. elkaar moét men respecteren.
- Het dragen van een mondmasker is verplicht!
- Het maximum aantal toegelaten leden pér groep in de werkhal is 5 voor een kleine groep, 10 voor een middelgrote groep en 15 voor een grote groep. *


* Na aanpassing van de federale maatregelen is het aantal aanwezig leden per groep (klein, middel of groot) vanaf 29/07 tot 28/10 beperkt tot 5 aanwezig personen. Na 28/10 sloten de hallen na nieuwe coronamaatregelen van de federale overheid.


Aparte openingsdagen voor werkhallen met even en oneven nummers

In principe zijn de werkhallen tijdens de zomer énkel open op woensdag.
Maar daar komt verandering in.


Tot 14 augustus* is de volgende (nieuwe) regeling van kracht:
- Op woensdag zijn de hallen met een 'even nummer' open: hal 2, 4, 6, 8, 10 & 12 (28 groepen).
- Op vrijdag opent men de hallen met een 'oneven nummer': hal 1, 3, 5, 7, 9 & 11 (28 groepen).

- De openingsuren zijn telkens van 17u tot 22u!

De stad Aalst wil dat haar carnavalsgroepen deze voorwaarden respecteren:
"Wanneer deze regels worden overtreden volgt er een officiële waarschuwing voor de desbetreffende groep!"

*14 augustus is de jaarlijkse datum waarop men de huurcontracten van de staanplaatsen vernieuwd.

• Op de gemeenteraad van 23 juni werd, met unanieme meerderheid, ook het voorstel tot 'neutralisatie van het stoetreglement voor de stoet van 2021' goedgekeurd.

Bron: stad Aalst + eigen berichtgeving
Foto's: archief Carnavalaalstkoentje

Geen opmerkingen:

Een reactie posten