Welkom bij Carnavalaalstkoentje: uw dagelijkse portie Oilsjt Carnaval!! // Peter Van Keer, Seppe Baeten, Johan 'Droeven Badmoesj' Pessemier & Karel 'Sjalen' Van de Winkel, stelden zich voor als kandidaten-Prins 2025! Zo zijn er 4 gegadigden om de 71e Aalsterse Prins Carnaval te worden! De Prinsverkiezing vindt plaats op zaterdag 19 oktober 2024! Daar treed men 'bij toeval' op van oud naar jong: Johan, Peter, Karel & Seppe! // De hertrekking voor de 95e stoet is een feit! In de (voorlopige) versie is 't Es Noig de stoetopener en mogen De Snotneizen afsluiten! Wadesdavoriet gaat naar de Middelgrote Groepen! // Dit voorjaar bezochten we opnieuw de Carnavalsacademie. Zowel 'foamhoed maken' als 'isomo sculpturen'! De creatieve foamontwerpers (Marion Hoop Design, Foamcreations en Creafoam) doen gezamenlijke oproep aan de carnavalsgroepen 'te lande': "Nog geen foamontwerp besteld? Wacht niet te lang!" // Steve van Carnavalskantine Halle 13 nam afscheid van de job na 9 bijzondere jaren! // Ook afscheid, maar dan van (carnavals)café 't Ajuintje: Bart & Nicole gaan op pensioen! // Na een prachtig Arendcarnaval met Nico 'Poppe' Leo als 40e Prins, stelt Kim zich voor als Kandidoot-Orendprinsj 2025! // Aalst Carnaval 2024 was een legendarische editie vol hoogtepunten! Op de blog (of 'Blog 2') kun je urenlang terugbladeren! // Volg ook het YouTube-kanaal 'Koentje75', met daarop veel nieuwe stoetclipjes & de Vollédige Stoetfilms vanaf 2010! // Fan van de blog(s) & mediapartner AjoinPedia? Check dan zéker ook onze sociale media! Met reeksen als 'De 94e stoet in beeld' & (na de zomer) 'Groepen in de Kijker' bij ons & 'Kendje Teis Eireken Nog?' & 'Da woren toiden ...' bij AjoinPedia! // 'Weir leven mé giejl ons ❤️ vér Oilsjt Carnaval': aftellen naar de 95e editie op 2, 3 & 4 maart 2025!

donderdag 5 december 2019

Aalst Carnaval 2020 - Faluintjeskaas brengt een ode aan de Voil Janet!


'Karnavalskees' is uniek streekproduct!

Kaasmaker Andy Arijs uit Moorsel lanceerde enkele maanden geleden Faluintjeskaas, een initiatief dat al snel heel wat appreciatie kreeg.

Zijn Faluintjeskaas wordt gekenmerkt door een halfzachte structuur en eetbare gewassen korst; het is een heel toegankelijke kaas omwille van zijn milde smaak. Intussen werd het gamma verder uitgebreid met o.m. een Moorselse Goude (type Gouda), Meldertse Witte (kaas met witte schimmelkorst op basis van schapenmelk, type brie), Herderkes (verse geitekaasjes), Ricotta en verse koekaasjes… 

Ook de Alosta-kaas gerijpt in het gelijknamige streekbier is van de hand van Andy. Dat de kazen bijzonder smaakvol zijn, valt niet te verwonderen: ze zijn immers allemaal volledig handgemaakt op basis van rauwe melk uit de Faluintjes.


Als rasechte carnavalist is Andy trots om na maandenlange arbeid zijn Karnavalskees te kunnen voorstellen. 

Het werd een rauwmelkse kaas -type Goudse- op basis van Aalsterse melk, uiteraard volledig handgemaakt en 4 weken gerijpt aan 12 graden. De kaas is pittig maar toch zacht, naar het beeld van de voil janet, o.m. dankzij de kruidenmix waarin ‘ajoin’ natuurlijk niet mocht ontbreken. Door die specifieke kruiding bekomt de kaasmaker een kaas met rood-wit-gele toetsen. Die Oilsjterse kleurencombinatie vindt men ook aan de buitenkant terug, de rode coating werd trouwens prachtig afgewerkt met een beeltenis van de voil janet, eveneens naar Aalsters ontwerp.

Een bol Karnavalskees (380gr.) zal €7,50 kosten en kan vanaf nu gereserveerd worden via info@faluintjeskaas.be of via de facebookpagina. In beperkte oplage is er een uniek carnavalslintje voorzien.

Na de jaarwisseling zal de Karnavalskees ook te koop zijn bij Ambarosa streekproducten, De Ridderstraat 38 in Aalst. Ook de andere streekkazen uit het gamma zijn er het ganse jaar door verkrijgbaar.

Meer info over het gamma en de verkooppunten vindt u via facebook.com/Faluintjeskaas/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten