Welkom bij Carnavalaalstkoentje: uw dagelijkse portie Oilsjt Carnaval!! // Peter Van Keer, Seppe Baeten, Johan 'Droeven Badmoesj' Pessemier & Karel 'Sjalen' Van de Winkel, stelden zich voor als kandidaten-Prins 2025! Zo zijn er 4 gegadigden om de 71e Aalsterse Prins Carnaval te worden! De Prinsverkiezing vindt plaats op zaterdag 19 oktober 2024! Daar treed men 'bij toeval' op van oud naar jong: Johan, Peter, Karel & Seppe! // De hertrekking voor de 95e stoet is een feit! In de (voorlopige) versie is 't Es Noig de stoetopener en mogen De Snotneizen afsluiten! Wadesdavoriet gaat naar de Middelgrote Groepen! // Dit voorjaar bezochten we opnieuw de Carnavalsacademie. Zowel 'foamhoed maken' als 'isomo sculpturen'! De creatieve foamontwerpers (Marion Hoop Design, Foamcreations en Creafoam) doen gezamenlijke oproep aan de carnavalsgroepen 'te lande': "Nog geen foamontwerp besteld? Wacht niet te lang!" // Steve van Carnavalskantine Halle 13 nam afscheid van de job na 9 bijzondere jaren! // Ook afscheid, maar dan van (carnavals)café 't Ajuintje: Bart & Nicole gaan op pensioen! // Na een prachtig Arendcarnaval met Nico 'Poppe' Leo als 40e Prins, stelt Kim zich voor als Kandidoot-Orendprinsj 2025! // Aalst Carnaval 2024 was een legendarische editie vol hoogtepunten! Op de blog (of 'Blog 2') kun je urenlang terugbladeren! // Volg ook het YouTube-kanaal 'Koentje75', met daarop veel nieuwe stoetclipjes & de Vollédige Stoetfilms vanaf 2010! // Fan van de blog(s) & mediapartner AjoinPedia? Check dan zéker ook onze sociale media! Met reeksen als 'De 94e stoet in beeld' & (na de zomer) 'Groepen in de Kijker' bij ons & 'Kendje Teis Eireken Nog?' & 'Da woren toiden ...' bij AjoinPedia! // 'Weir leven mé giejl ons ❤️ vér Oilsjt Carnaval': aftellen naar de 95e editie op 2, 3 & 4 maart 2025!

maandag 18 maart 2019

*SOAP* Terugblik / Vooruitblik 2019-2020 - Aflevering 3: AKV Wazakkermedoeng!


TERUGBLIK / VOORUITBLIK

In deze derde aflevering van het zesde seizoen 'Terugblik / Vooruitblik', blijft het concept hetzelfde!

Carnavalaalstkoentje contacteerde (opnieuw) de groepen, of kreeg spontaan al de medewerking!


Twee eenvoudige vragen:

1) Hoe kijk je terug op Carnaval 2019?
2) Een blik op de toekomst... ...2020?'De Carmennekes'

Interview met Gert-Jan!


Gert-Jan (voorzitter):
"Met een beperkte uitwerking niet de laatste geworden, onze 'Losse AKV' liet nog 2 groepen achter zich...
Ergens hadden we wel gehoopt op die laatste plaats, maar da's al 2 jaar mislukt. 😉
Nu ja, liedje en dans zorgden voor ambiance, het publiek was zichtbaar mee aan het doen en dat zorgde misschien voor wat puntjes... 

De wagen was uiteraard te klein, de kleinste in meters van de ganse stoet, dus daarop rekenden we voor de strafpunten..."


Gert-Jan:
"Naast Lotjonslos, waren we wel degelijk de 2e AKV die volledig elektrisch reed in de stoet... Bij de vorming de batterij telkens extra opgeladen en die hield het een ganse stoet vol.
Bovendien was onze wagen erg wendbaar, daardoor alvast de stoet niet opgehouden werd.
Geen pech, op geen enkel vlak, en ons super geamuseerd. Tijdens de nachten vooral vertoefd op het Vredeplein.
Met onze 'kerre' (zeg maar de Wazakker-pompier)..."


2020


Gert-Jan:
"We zijn nog steeds met 15 man / vrouw en mochten er nog mensen bij willen komen, dan moeten ze liefst wel open staan voor onze visie...
7 jaar zijn we in 2020 een AKV en door fouten uit het verleden, gemaakt door de stad, zitten we nog steeds niet in de werkhallen.
We hopen dat wat we al hoorden (1e op de wachtlijst), resultaat oplevert.

Financieel is dat bijna onze dood geweest. Er hebben ons door die fouten, groepen voorbijgestoken op die lijst en dat wringt... 

Had de stad eerlijk geweest, zaten we al jaren binnen aan de Hoge Vesten. Maar goed, het is nu zo. Al vind ik niet dat we nu nog moeten zwijgen daarover.
Zij maakten de fouten, wij niet..."Gert-Jan:
"Hoe 2020 eruit zal zien? Als we nummer één blijven op die lijst (we volgen het nu héél strikt op), dan bouwen we in de hallen een wagen.
Dat zou ons terug doen 'ademen'. Sowieso willen we voesjdoeng: als 'normale AKV', of als 'Losse AKV'? Dat hangt af van wat ik net opsomde.
Maar een nieuwe boost of niet, we zoeken naar een goed thema, dat we liefst snel willen vastleggen..."Gert-Jan:
"Verder blijven we het aantal activiteiten bewust beperken.
Onze 'spaghetti aan huis' werd, met vrij weinig reclame, een groot succes en dat willen we herhalen.
In de loop der jaren leerden we dat je je niet moet 'opbranden'. Liever kleinschalig en nog een leven buiten carnaval, dan dat we er volledig in opgaan, tot het niet meer plezant is.

Al 2 jaar zien we de andere kant van de medaille. Omdat we niet 'mochten stoppen', doen we verder. Maar de goesting is terug.
Nu maar hopen dat we een 'échte' wagen kunnen bouwen en ons materiaal wegzetten, liefst... in de werkhallen.

Carnaval 2019 was alvast geslaagd!

Groeten van Gert-Jan, voorzitter AKV Wazakkermedoeng!"


Reportage: ©Carnavalaalstkoentje i.s.m. AKV Wazakkermedoeng

Foto's: ©Carnavalaalstkoentje, ©Bjorn Van Ryckeghem, ©Niky De Wever & ©Cris De Wolf

Geen opmerkingen:

Een reactie posten