Welkom bij Carnavalaalstkoentje: uw dagelijkse portie Oilsjt Carnaval!! // Peter Van Keer, Seppe Baeten, Johan 'Droeven Badmoesj' Pessemier & Karel 'Sjalen' Van de Winkel, stelden zich voor als kandidaten-Prins 2025! Zo zijn er 4 gegadigden om de 71e Aalsterse Prins Carnaval te worden! De Prinsverkiezing vindt plaats op zaterdag 19 oktober 2024! Daar treed men 'bij toeval' op van oud naar jong: Johan, Peter, Karel & Seppe! // De hertrekking voor de 95e stoet is een feit! In de (voorlopige) versie is 't Es Noig de stoetopener en mogen De Snotneizen afsluiten! Wadesdavoriet gaat naar de Middelgrote Groepen! // Dit voorjaar bezochten we opnieuw de Carnavalsacademie. Zowel 'foamhoed maken' als 'isomo sculpturen'! De creatieve foamontwerpers (Marion Hoop Design, Foamcreations en Creafoam) doen gezamenlijke oproep aan de carnavalsgroepen 'te lande': "Nog geen foamontwerp besteld? Wacht niet te lang!" // Steve van Carnavalskantine Halle 13 nam afscheid van de job na 9 bijzondere jaren! // Ook afscheid, maar dan van (carnavals)café 't Ajuintje: Bart & Nicole gaan op pensioen! // Na een prachtig Arendcarnaval met Nico 'Poppe' Leo als 40e Prins, stelt Kim zich voor als Kandidoot-Orendprinsj 2025! // Aalst Carnaval 2024 was een legendarische editie vol hoogtepunten! Op de blog (of 'Blog 2') kun je urenlang terugbladeren! // Volg ook het YouTube-kanaal 'Koentje75', met daarop veel nieuwe stoetclipjes & de Vollédige Stoetfilms vanaf 2010! // Fan van de blog(s) & mediapartner AjoinPedia? Check dan zéker ook onze sociale media! Met reeksen als 'De 94e stoet in beeld' & (na de zomer) 'Groepen in de Kijker' bij ons & 'Kendje Teis Eireken Nog?' & 'Da woren toiden ...' bij AjoinPedia! // 'Weir leven mé giejl ons ❤️ vér Oilsjt Carnaval': aftellen naar de 95e editie op 2, 3 & 4 maart 2025!

dinsdag 12 februari 2019

CD-seizoen 2018-2019 - Het Totale Overzicht!


CD-SEIZOEN 2018-2019

Sinds 'Aalst zingt Lof Der Zotheid' in 1991 zijn carnaval-CD's een groeiende en bloeiende markt geweest.

Gedurende 3 decennia ondertussen, brachten vele reeksen ons een repertoire van duizenden unieke hits, énkel en alleen in het Aalsterse (Oilsjterse) dialect.


IN 'T OILSJTERS

Nergens ter wereld is de streektaal zo 'plat' en 'eerlijk',...

Maar het verzameld werk, dat de opvolger werd van de 'langspeel-Lp's en de 45-toeren singels uit de jaren 70 en 80, is nog steeds een aantrekking om te kopen voor het nageslacht.


CD-seizoen 2018-2019 bracht een totaal op van...14 verzamel-albums op: 13 'tastbare' CD's en 1 'gratis' online uitgave...


OVERZICHT

KLIK = link-verwijzing naar het aparte artikel!

1) MuzikOiljst - Volume 10 - 'Enrico Le Clair' KLIK


2) De Salongcarnavalisten Volume 16 - 'Ver de stoet te manipuleren moeie zen be jurylid numero neigen', want 'geleizen en afgekeird stad Oilsjt' KLIK


3) Possensje Volume 3 - 'POS GOES FAAT' KLIK


4) De Melkmoilen Volume 4 - 'Oilsjt Pozetief' KLIK


5) De Zjieverleppen Volume 2 - 'Steirk In Oeverdroiven' KLIK


6) Beschomt Volume 4 - 'k Drink Zu Geren Safir' KLIK


7) De Prinsencaemere Volume 27 - 'En De Genomineirden Zen...' KLIK


8) De Prinsengarde Volume 20 - 'Made In Oilsjt' KLIK


9) De Jefkes 'Hallo Allemool' KLIK10) Ewa Bekost 'Onlaain' KLIK


11) Porteplum Volume 14 - 'Weir Kommen in Ons Aupejooren' KLIK


12) Liekes Vèr Op Kaffei Volume 10 - 'Smaabollen Delforge' KLIK


13) Massi - 'Massi ver Oilsjt' KLIK


14) Prins Meyst - 'De Waaijt Elbum' KLIK


Met dank aan het muzikale Oilsjterse Zangtalent!
Dé Oilsjterse CD-database? OilsjterseLiekes.be KLIK

Geen opmerkingen:

Een reactie posten