Welkom bij Carnavalaalstkoentje: uw dagelijkse portie Oilsjt Carnaval!! // De carnavalsstoet was van uitmuntend hoog niveau! Eirg, Bedesterd, De Schoitkitten en Pladasj wonnen élk in hun categorie! // De blog staat vol sfeerverslagjes: vanaf de 'Voorbereiding' en ons bezoek bij ALLE 71 de AKV's tot en met de Popverbranding en het 'Slotartikel'! // Aalst Carnaval 2024 was een plezante, vrij rustige editie! // Volg ook ons YouTube-kanaal 'Koentje75', met daarop veel nieuwe stoetclipjes, maar ook de Stoetfilms vanaf 2010! // Nico Poppe Leo is de 40e Arendprins! // Peter Van Keer stelde zich voor als Kandidaat-Prins Aalst 2025! // Ook het andere carnavalsnieuws zijn we niét vergeten! // Fan van de blog(s) & mediapartner AjoinPedia? Check dan zéker ook onze sociale media! // 'Weir leven mé giejl ons ❤️ vér Oilsjt Carnaval: aftellen naar de 95e editie op 2, 3 & 4 maart 2025!'

zondag 2 december 2018

Aalst Carnaval - DAK (Dokumentatiecentrum voor Aalst Karnaval) presenteerde 'Koppig Carnaval Deel 2 - Grime En Kostumering' aan het grote publiek!


'GRIME EN KOSTUMERING' IS KWALITEITSFOTOBOEK

DAK presenteerde 2e Fotoboek in de reeks 'Koppig Carnaval'

Op zondag 2 december 2018 was iedereen uitgenodigd in het prachtige decor van Utopia, de nieuwe bibliotheek van Aalst.

Met een drankje werden de vele aanwezigen bedankt en konden ze hun bestelde boek afhalen.

De toespraken waren van DAK-voorzitter Antoine Van der Heyden en burgemeester Christoph D'Haese.



Antoine Van der Heyden:
"We schrijven in de geschiedenis van DAK, 2013 op als het jaar waarin het eerste boek van het drieluik 'Koppig Carnaval' verscheen.
Een adembenemend boek vol kwaliteitsvolle foto's over 'Gezichten, Expressies en Karikaturen', het vervolg tonen we met enige trots vandaag: 'Grime en Kostumering'.
Wanneer in Aalst de carnavalsstoet voorbij flitst, waar alle facetten en waardevolle details niet in ontbreken, ziet men adembenemende sfeerbeelden, authentiek en voor zichzelf sprekend.
Zoveel moois dat carnaval ieder jaar te bieden heeft.

Een kunstfotoboek rustig en aandachtig doorbladeren is op zichzelf al een ontdekkingstocht!
Al die finesse van kledij, de afwerking, de attributen, vaak originele blikvangers goed observeren, vraagt de nodige aandacht en geduld.
Zodat de liefhebber met de gedrevenheid van de deelnemers en het ongezien aantal kunstwerken van de fotografen, de ogen openen om al dat fraais dat de Aalstenaars het publiek presenteren te aanschouwen en rustig te bestuderen...
Waarbij alle fotografen hun bijdrage leverden aan het even 'stilstaan' bij dit prachtige fotoboek..."



Antoine Van der Heyden:
"Ik wil dan ook alle fotografen bedanken en tegelijk feliciteren met hun schitterende opnames.
In de hoop dat we ook richting 3e boek op hun medewerking mogen rekenen.
Ja, een drieluik. Waarvan het volgende zal handelen over de vele aspecten en voorbijflitsende details die in praalwagens te bewonderen zijn.

Maar zolang moet u niet wachten. Reeds in november 2020 hebben we de volgende editie klaar van onze vijfjaarlijkse carnavalskroniek.
Het naslagwerk dat we al sedert 1985 uitbrengen. Een boek boordevol rijk geïllustreerde beelden en teksten dat menig lezer meeneemt in de wereld van Aalst Carnaval!"



Christoph D'Haese:
"Bij iedere voorstelling van een fotoboek ben ik aanwezig!
Onroerend werelderfgoed van onze stad, op een majestueuze manier in beeld.
Een foto zegt meer dan 1000 woorden! Een foto legt een moment vast en een foto is altijd iets uniek. Ik ben zelf kleinzoon van een fotograaf en het leuke van een foto is dat dat 'de tijd vastlegt'.
Maar er steekt ook veel humor in deze uitgave. Dat is ongelofelijk belangrijk in het leven van vandaag!
Bedankt voor al het engagement, van velen die dit mogelijk maakten...

En geniet van dit prachtige fotoboek!"


SFEERFILM TOESPRAKEN



Boek bestellen?
Dat kan via de DAK-webshop: KLIK

Reportage: Carnavalaalstkoentje
Foto's: ©Carnavalaalstkoentje / Filmpje: ©koentje75 op YouTube
De DRA-reportage: KLIK

Geen opmerkingen:

Een reactie posten