Welkom bij Carnavalaalstkoentje: uw dagelijkse portie Oilsjt Carnaval!! // Peter Van Keer, Seppe Baeten, Johan 'Droeven Badmoesj' Pessemier & Karel 'Sjalen' Van de Winkel, stelden zich voor als kandidaten-Prins 2025! Zo zijn er 4 gegadigden om de 71e Aalsterse Prins Carnaval te worden! De Prinsverkiezing vindt plaats op zaterdag 19 oktober 2024! Daar treed men 'bij toeval' op van oud naar jong: Johan, Peter, Karel & Seppe! // De hertrekking voor de 95e stoet is een feit! In de (voorlopige) versie is 't Es Noig de stoetopener en mogen De Snotneizen afsluiten! Wadesdavoriet gaat naar de Middelgrote Groepen! // Dit voorjaar bezochten we opnieuw de Carnavalsacademie. Zowel 'foamhoed maken' als 'isomo sculpturen'! De creatieve foamontwerpers (Marion Hoop Design, Foamcreations en Creafoam) doen gezamenlijke oproep aan de carnavalsgroepen 'te lande': "Nog geen foamontwerp besteld? Wacht niet te lang!" // Steve van Carnavalskantine Halle 13 nam afscheid van de job na 9 bijzondere jaren! // Ook afscheid, maar dan van (carnavals)café 't Ajuintje: Bart & Nicole gaan op pensioen! // Na een prachtig Arendcarnaval met Nico 'Poppe' Leo als 40e Prins, stelt Kim zich voor als Kandidoot-Orendprinsj 2025! // Aalst Carnaval 2024 was een legendarische editie vol hoogtepunten! Op de blog (of 'Blog 2') kun je urenlang terugbladeren! // Volg ook het YouTube-kanaal 'Koentje75', met daarop veel nieuwe stoetclipjes & de Vollédige Stoetfilms vanaf 2010! // Fan van de blog(s) & mediapartner AjoinPedia? Check dan zéker ook onze sociale media! Met reeksen als 'De 94e stoet in beeld' & (na de zomer) 'Groepen in de Kijker' bij ons & 'Kendje Teis Eireken Nog?' & 'Da woren toiden ...' bij AjoinPedia! // 'Weir leven mé giejl ons ❤️ vér Oilsjt Carnaval': aftellen naar de 95e editie op 2, 3 & 4 maart 2025!

maandag 24 oktober 2022

Aalst Carnaval - Keizer Kamiel Sergant prijkt op nieuwe gedenkplaat van 'Ereburgers der Stad Aalst'

Onthulling van de gedenkplaat aan de ingang van het stedelijk kerkhof

Keizer Kamiel geëerd als 6e ereburger van Aalst

Nieuwe gedenkplaat als eyecatcher

Zondagochtend 23 oktober 2022 werden de eretekens voor de ereburgers ingehuldigd.

Naast de nieuwe gedenkplaat aan de ingang van het kerkhof, krijgen de ereburgers die er begraven zijn, ook een apart gedenkteken (Aalst heeft in totaal 9 ereburgers).
Bovendien is dat ereteken voorzien van een QR-code waarmee je alle basisinfo kan vinden over deze 6 ereburgers! KLIK

De inhuldiging gebeurde in het bijzijn van de familie van de overleden ereburger Keizer Kamiel Sergant.

Alfred Kelders, Louis Paul Boon, Adolf Daens, Valerius De Saedeleer, Michaël Ghijs en Kamiel Sergant zijn allemaal ereburger van de stad Aalst én vonden hun laatste rustplaats op de stedelijke begraafplaats.
Burgemeester Christoph D’Haese en schepen van Burgelijke stand Caroline De Meerleer (beiden N-VA):
"We onthullen vandaag een nieuwe gedenkplaat met de vermelding van onze overleden ereburgers, omdat Kamiel Sergant ons vorig jaar is ontvallen.
Veel Aalstenaars hadden een goede band met onze Keizer Kamiel en dragen nog herinneringen met zich mee...

Ereburgers zijn bijzonder belangrijk voor de lokale gemeenschap!
Ze zijn een maatschappelijk baken en bieden voor velen een historisch houvast!
Met deze gedenkplaat willen we de bijzondere herinneringen aan Keizer Kamiel en alle ereburgers levendig houden.
Zolang we hen niet vergeten, gaat niets verloren..."


De aanwezigen bezochten de graven van de ereburgers...


Artikel: ©Team Carnavalaalstkoentje i.s.m. ©AjoinPedia
Foto's: met dank aan ©Oilsjt Een Weireldstad

Geen opmerkingen:

Een reactie posten