Welkom bij Carnavalaalstkoentje: uw dagelijkse portie Oilsjt Carnaval!! // De laatste maanden voorbereiding op de 94e stoet: wij geven u vele interviews, artikelen, een overzicht van verschuivingen en nieuwe groepen en bezoeken de AKV's, op zoek naar hun onderwerp en wat ze gaan brengen! // Gedaan met Kakofonie in de stoet dankzij de 'Sompiplayer' // Kleinkinderen Cyriel Troch brachten Nominette uit ter ere van de oudste Voil Janet! // Danny & Mia in pensioen: 'Liebaat Merci!!' // Ludwig 'Loeken' Coessens verkoopt lintjes t.v.v. WZC Ten Rozen // De Prinsencaemere ging drie dagen lang 'op maneuvers' in CC De Werf! // We bezochten de Academie voor Carnavalskunsten 'Isomo Snijden' // DAK (Dokumentatiecentrum voor Aalst Karnaval) presenteert 3e Kunstfotoboek: 'Koppig Carnaval - De Voil Ediesje' // Mazjoretten van Boeven de 40 voortaan 'vaste opener' in de stoet! // Vincent Van Caeckenberghe is de 70e Aalsterse Prins Carnaval! // Er zijn ook 2 Kandidaten-Arendprins 2024: Seppe & Nico, verkiezing op zaterdag 2 maart in Rollerland // Nagenieten van Carnaval 2023 kun je ook op onze blog, of 'blog 2' // De Geschiedenis van de huidige AKV's, verpakt in 'Groepen in de Kijker' krijg je élke werkdag om 18u // Check ook ons YouTube-kanaal 'Koentje75', met daarop de 12 Stoetfilms vanaf 2010! // Blijf volger van de blog(s) & AjoinPedia, of check onze sociale media én de Oilsjterse Carnavalsactivitoiten! // 'Weir leven mé giejl ons ❤️ vér Oilsjt Carnaval: op 11, 12 & 13 februari 2024!'

zaterdag 26 februari 2022

Aalst Carnaval 2022 - DAK brengt nieuwe brochure uit: Prinsen van Aalst - deel II

Prinsen van Aalst - deel II

Geen officiële Carnavalseditie in 2022? Wél een nieuwe uitgave van DAK!
Het Dokumentatiecentrum voor Aalst Karnaval vzw is toe aan zijn 14e 'productie'!


Nadat men vorig jaar uitpakte met de 24e Nationale Fotowedstrijd Carnaval in Kleur (door corona een editie vol foto's door de jaren heen), was het de bedoeling om in 2022 met grote trots de 25e Fotowedstrijd aan te kondigen.

Helaas moet carnaval in zijn normale vorm nog (minstens) een extra jaartje wachten.
Hopelijk is in 2023 alles 'normaal', zodat de 93e stoet én de daaropvolgende driedaagse vastelauvedviering, in al zijn pracht door foto's vereeuwigd mag worden.
In 2023 is het exact 100 jaar geleden dat de éérste, door de stad georganiseerde cavalcade, door de straten van de Kaiserlycke Stede van Aalst reed: een jubileumjaar!
Brochure over de Prinsen van Aalst vanaf 1992 tot 2021

Het vervolg op Prinsen van Aalst - deel I telt 72 pagina's!

In 1991 verscheen de eerste 'Prinsenbrochure' die de periode 1953-1991 beschreef, rijk geïllustreerd door originele zwart-wit foto's.
De nieuwe uitgave bespreekt de periode vanaf 1992 tot 2021 en werd een pareltje, vol kleurenreproducties over 'in principe' 30 prinsverkiezingen.
De brochure bevat liefst 72 pagina's, recto verso én in volledige kleurendruk.
Je kijkt mee naar een overzicht van alle kandidaten-Prins, je haalt een karrenvracht herinneringen op en je ontdekt faits divers die je ongetwijfeld niet (meer) wist...


Van Pascal Solemé tot Yvan De Boitselier, van de Aalsterse Prinsen tot de Goedgemutsten van FEN Vlaanderen, van de Prinsenrevues tot de Carréshows, van het Forum tot de Oktoberhallen (het Oilsjters Zangpalois).
Een greep uit de schatkamer van originele affiches en fotocollages maakt het visueel nog mooier.

De DAK-brochure Prinsen van Aalst - deel II garandeert je uren aan lees- en kijkplezier, werd kwaliteitsvol gebundeld tot een volwaardige uitgave en is te koop voor slechts 18 euro...


Te koop bij:

- Standaard Boekhandel (Nieuwstraat 7)
- Feestartikelen Liebaut (Koolstraat 62)
- Las Fiestas (Gentsesteenweg 255)
- John Twin Music (Gentsestraat 121)
- 't Krantemanneke (Welvaartstraat 44)
- De Wolf (Moorselbaan 38)
- Dagbladhandel Lenn (Geraardsbergsestraat 54)
- Strip- en gamespeciaalzaak Hermelijn (Molenstraat 36, vanaf 16/04: Geraardbergsestraat 8 bus 9)
- Café De Beiaard (Grote Markt 8)
- Krantenwinkel Benoit (Hogeweg 83 - Erembodegem)
- DAK vzw, p/a Antoine Van Der Heyden (Naarstigheidstraat 65: liefst na telefonische afspraak op 0496102870)
- GROENDRUK (Onegem 97d: liefst na telefonische afspraak op 053777570)Artikel ©Carnavalaalstkoentje
Foto's: ©AjoinPedia / Sören Delclef & ©Carnavalaalstkoentje

Geen opmerkingen:

Een reactie posten