Welkom bij Carnavalaalstkoentje: uw dagelijkse portie Oilsjt Carnaval!! // Aalst Carnaval 2024 was een legendarische editie vol hoogtepunten! Eirg, Bedesterd, De Schoitkitten en Pladasj wonnen élk in hun categorie! // De blog staat vol sfeerverslagjes: vanaf de 'Voorbereiding' en ons bezoek bij ALLE 71 de AKV's tot en met de Popverbranding en het 'Slotartikel', maar ook alles wat erna kwam van 'Prijsuitreikingen' // Volg ook ons YouTube-kanaal 'Koentje75', met daarop veel nieuwe stoetclipjes, maar ook de Vollédige Stoetfilms vanaf 2010! // Op 5, 6 & 7 april genoot de Orendwoik van hun 41e Arendcarnaval, onder leiding van Prins Nico! // Peter Van Keer, Seppe Baeten & Johan 'Droeven Badmoesj' Pessemier stelden zich voor als kandidaten-Prins 2025! Binnenkort volgt Karel Van de Winkel 'De Sjalen' nog en zijn er al zeker 4 gegadigden om de 71e Aalsterse Prins Carnaval te worden! De Prinsverkiezing vindt plaats op zaterdag 17 oktober 2024! // De hertrekking voor de 95e stoet is een feit! In de (voorlopige) versie zonder stoppende AKV's, is 't Es Noig de stoetopener en mogen De Snotneizen afsluiten! // Fan van de blog(s) & mediapartner AjoinPedia? Check dan zéker ook onze sociale media! // 'Weir leven mé giejl ons ❤️ vér Oilsjt Carnaval: aftellen naar de 95e editie op 2, 3 & 4 maart 2025!'

donderdag 14 oktober 2021

Aalst Carnaval 2022 - De Copaings brengen blond 'Streikewoif'-bier uit!

STREIKEWOIF

De Copaings hebben hun eigen biertje!

Vriendengroep verraste op 10 oktober in 'De Kat' met een lekker blondje.
De Copaings:
"Op zondag 10 oktober presenteerden we ons eerste biertje!
In het coronajaar 2020 hebben wij van 'De Copaings' tijd genoeg gehad om na te denken over nieuwe projecten.
Als vriendengroep en echte 'Copaings' maken wij graag muziek en zingen over 'de dingen des levens'.
Denk maar aan de teksten van onze hits 'Aagt a moil mor' en 'lotj a hoor mor groeien' op onze CD 'En 't beste moe nog kommen'.

Maar wij gaan ook als échte mannen graag eens samen een lekker biertje drinken...
Helaas is dat in het coronajaar 2020 niet of nauwelijks kunnen gebeuren, dus toasten wij dikwijls virtueel (meestal via videoconferentie), waarbij het zotte idee geopperd werd om een biertje te lanceren.
Zodra het mogelijk was, zijn wij verschillende (soorten) bieren gaan proeven (dik tegen onze zin), om uiteindelijk bij Dimitri van Brouwerij 't Kroontje in Denderbelle uit te komen.
Hij heeft samen met ons het 'perfecte bier' uitgezocht, waarbij wij alle 4 direct zin hadden om er nog enen en nog enen,... te drinken.

Aangezien het een blond bier van hoge gisting (hoeige goesting) betreft, met een laag alcoholpercentage van slechts 5,5%, laat het bier zich zeer vlot drinken.
In navolging van onze eerste en ondertussen welgekende carnavalshit, hebben we niet lang moeten nadenken over de naam voor ons bierken: dit lekkere blondje zal door het leven gaan als 'Streikewoif'.

Ons bier is te verkrijgen in flesjes van 25 cl en is te bestellen via www.streikewoif.be

Santé! De Copaings!"

Wie eens wil proeven kan langs gaan bij:

• De Kat (Vredeplein)
• Chopin (Hertshage)
• De Sint-Jans Kring (Rerum Novarumstraat)
• El Nachos (Albert Liénartstraat)
• Dachterdeir (Langestraat in Hekelgem/Affligen).

Streikewoif is online te bestellen via https://www.streikewoif.be/ als:

• bak bier (24 flesjes): €40
• 6 flesjes: €9,99
• 6 flesjes + de CD: €20

info@streikewoif.be

Geen opmerkingen:

Een reactie posten