Welkom bij Carnavalaalstkoentje: uw dagelijkse portie Oilsjt Carnaval!! // Peter Van Keer, Seppe Baeten, Johan 'Droeven Badmoesj' Pessemier & Karel 'Sjalen' Van de Winkel, stelden zich voor als kandidaten-Prins 2025! Zo zijn er 4 gegadigden om de 71e Aalsterse Prins Carnaval te worden! De Prinsverkiezing vindt plaats op zaterdag 19 oktober 2024! Daar treed men 'bij toeval' op van oud naar jong: Johan, Peter, Karel & Seppe! // De hertrekking voor de 95e stoet is een feit! In de (voorlopige) versie is 't Es Noig de stoetopener en mogen De Snotneizen afsluiten! Wadesdavoriet gaat naar de Middelgrote Groepen! // Dit voorjaar bezochten we opnieuw de Carnavalsacademie. Zowel 'foamhoed maken' als 'isomo sculpturen'! De creatieve foamontwerpers (Marion Hoop Design, Foamcreations en Creafoam) doen gezamenlijke oproep aan de carnavalsgroepen 'te lande': "Nog geen foamontwerp besteld? Wacht niet te lang!" // Steve van Carnavalskantine Halle 13 nam afscheid van de job na 9 bijzondere jaren! // Ook afscheid, maar dan van (carnavals)café 't Ajuintje: Bart & Nicole gaan op pensioen! // Na een prachtig Arendcarnaval met Nico 'Poppe' Leo als 40e Prins, stelt Kim zich voor als Kandidoot-Orendprinsj 2025! // Aalst Carnaval 2024 was een legendarische editie vol hoogtepunten! Op de blog (of 'Blog 2') kun je urenlang terugbladeren! // Volg ook het YouTube-kanaal 'Koentje75', met daarop veel nieuwe stoetclipjes & de Vollédige Stoetfilms vanaf 2010! // Fan van de blog(s) & mediapartner AjoinPedia? Check dan zéker ook onze sociale media! Met reeksen als 'De 94e stoet in beeld' & (na de zomer) 'Groepen in de Kijker' bij ons & 'Kendje Teis Eireken Nog?' & 'Da woren toiden ...' bij AjoinPedia! // 'Weir leven mé giejl ons ❤️ vér Oilsjt Carnaval': aftellen naar de 95e editie op 2, 3 & 4 maart 2025!

donderdag 14 oktober 2021

Aalst Carnaval 2022 - De Copaings brengen blond 'Streikewoif'-bier uit!

STREIKEWOIF

De Copaings hebben hun eigen biertje!

Vriendengroep verraste op 10 oktober in 'De Kat' met een lekker blondje.
De Copaings:
"Op zondag 10 oktober presenteerden we ons eerste biertje!
In het coronajaar 2020 hebben wij van 'De Copaings' tijd genoeg gehad om na te denken over nieuwe projecten.
Als vriendengroep en echte 'Copaings' maken wij graag muziek en zingen over 'de dingen des levens'.
Denk maar aan de teksten van onze hits 'Aagt a moil mor' en 'lotj a hoor mor groeien' op onze CD 'En 't beste moe nog kommen'.

Maar wij gaan ook als échte mannen graag eens samen een lekker biertje drinken...
Helaas is dat in het coronajaar 2020 niet of nauwelijks kunnen gebeuren, dus toasten wij dikwijls virtueel (meestal via videoconferentie), waarbij het zotte idee geopperd werd om een biertje te lanceren.
Zodra het mogelijk was, zijn wij verschillende (soorten) bieren gaan proeven (dik tegen onze zin), om uiteindelijk bij Dimitri van Brouwerij 't Kroontje in Denderbelle uit te komen.
Hij heeft samen met ons het 'perfecte bier' uitgezocht, waarbij wij alle 4 direct zin hadden om er nog enen en nog enen,... te drinken.

Aangezien het een blond bier van hoge gisting (hoeige goesting) betreft, met een laag alcoholpercentage van slechts 5,5%, laat het bier zich zeer vlot drinken.
In navolging van onze eerste en ondertussen welgekende carnavalshit, hebben we niet lang moeten nadenken over de naam voor ons bierken: dit lekkere blondje zal door het leven gaan als 'Streikewoif'.

Ons bier is te verkrijgen in flesjes van 25 cl en is te bestellen via www.streikewoif.be

Santé! De Copaings!"

Wie eens wil proeven kan langs gaan bij:

• De Kat (Vredeplein)
• Chopin (Hertshage)
• De Sint-Jans Kring (Rerum Novarumstraat)
• El Nachos (Albert Liénartstraat)
• Dachterdeir (Langestraat in Hekelgem/Affligen).

Streikewoif is online te bestellen via https://www.streikewoif.be/ als:

• bak bier (24 flesjes): €40
• 6 flesjes: €9,99
• 6 flesjes + de CD: €20

info@streikewoif.be

Geen opmerkingen:

Een reactie posten