Welkom bij Carnavalaalstkoentje: uw dagelijkse portie Oilsjt Carnaval!! // Peter Van Keer, Seppe Baeten, Johan 'Droeven Badmoesj' Pessemier & Karel 'Sjalen' Van de Winkel, stelden zich voor als kandidaten-Prins 2025! Zo zijn er 4 gegadigden om de 71e Aalsterse Prins Carnaval te worden! De Prinsverkiezing vindt plaats op zaterdag 19 oktober 2024! Daar treed men 'bij toeval' op van oud naar jong: Johan, Peter, Karel & Seppe! // De hertrekking voor de 95e stoet is een feit! In de (voorlopige) versie is 't Es Noig de stoetopener en mogen De Snotneizen afsluiten! Wadesdavoriet gaat naar de Middelgrote Groepen! // Dit voorjaar bezochten we opnieuw de Carnavalsacademie. Zowel 'foamhoed maken' als 'isomo sculpturen'! De creatieve foamontwerpers (Marion Hoop Design, Foamcreations en Creafoam) doen gezamenlijke oproep aan de carnavalsgroepen 'te lande': "Nog geen foamontwerp besteld? Wacht niet te lang!" // Steve van Carnavalskantine Halle 13 nam afscheid van de job na 9 bijzondere jaren! // Ook afscheid, maar dan van (carnavals)café 't Ajuintje: Bart & Nicole gaan op pensioen! // Na een prachtig Arendcarnaval met Nico 'Poppe' Leo als 40e Prins, stelt Kim zich voor als Kandidoot-Orendprinsj 2025! // Aalst Carnaval 2024 was een legendarische editie vol hoogtepunten! Op de blog (of 'Blog 2') kun je urenlang terugbladeren! // Volg ook het YouTube-kanaal 'Koentje75', met daarop veel nieuwe stoetclipjes & de Vollédige Stoetfilms vanaf 2010! // Fan van de blog(s) & mediapartner AjoinPedia? Check dan zéker ook onze sociale media! Met reeksen als 'De 94e stoet in beeld' & (na de zomer) 'Groepen in de Kijker' bij ons & 'Kendje Teis Eireken Nog?' & 'Da woren toiden ...' bij AjoinPedia! // 'Weir leven mé giejl ons ❤️ vér Oilsjt Carnaval': aftellen naar de 95e editie op 2, 3 & 4 maart 2025!

maandag 19 juni 2023

Aalst Carnaval - Jury gezocht voor Verkiezing Prins Carnaval en Carnavalsstoet in 2024 & 2025

Prinsverkiezing 2020: de jury...

Ben jij het ideale jurylid?

Wil jij bepalen wie Prins Carnaval 2024/2025 wordt en welke carnavalsgroepen in de prijzen vallen tijdens de zondagsstoet?

Grijp dan nu je kans, want de stad is op zoek naar een jury voor de Verkiezing van Prins Carnaval en voor de zondagsstoet van de komende 2 jaar.

Wie op zaterdag 7 oktober de scepter in handen krijgt als Prins Carnaval 2024, wordt niet enkel bepaald door een kennisproef, maar ook door een jury (25 effectieve en 5 reserve-juryleden). Tijdens de stoet op zondag 11 februari zal de jury (48 effectieve en 10 reservejuryleden) de losse, kleine, middelgrote en grote groepen quoteren op verschillende criteria..

Prinsverkiezing 2019: de jury...


Kandidaat?
 
Dan moet je aan volgende voorwaarden voldoen én een 'verklaring op eer' indienen:

◘ Je moet minimum 18 jaar oud zijn;
◘ Je mag geen lid van het vast bureau, de gemeenteraad of het BCSD zijn;
◘ Je mag zelf geen lid, noch familielid (tot de 1ste graad) of partner zijn van een lid van een bestaande carnavalsvereniging (voor de Carnavalstoeten) of kandidaat Prins Carnaval (voor de Verkiezing Prins Carnaval)
◘ Je mag geen lid noch familielid (tot de 1ste graad) of partner zijn van de organiserende stadsdienst of de adviesraad Feestcomité;
◘ Je moet voeling hebben met Carnaval en het Aalsterse dialect;
◘ Je moet interesse tonen voor de stoet, voor show, muziek en dans;
◘ Je moet een neutrale beoordeling kunnen geven en deze ook schriftelijk kunnen motiveren;
◘ Je moet je vrijhouden voor de activiteit waarvoor ingeschreven wordt én de bijhorende vergaderdata.


Je kan je kandidatuur indienen voor 5 augustus 2023 via deze LINK

Prinsverkiezing 2020: toen Wendy nog jurylid was ...


Jury Prinsverkiezing en/of Carnavalsstoet?!

Vergeet zeker niet te vermelden of je wil jureren voor de Verkiezing Prins Carnaval, voor de carnavalsstoet of beide. 

♦ De juryleden die zich kandidaat stellen, volgen een voorbereidende briefing waar praktische zaken zullen overlopen worden.
♦ Alle kandidaat-juryleden worden gescreend door het Feestcomité en dienst Cultuur en (on)ontvankelijk verklaard.
♦ Uit de goedgekeurde kandidaten, wordt de effectieve jury voor 2024 en 2025 geloot.
♦ Deze effectieve jury wordt vervolgens ter goedkeuring voorgelegd aan het College van Burgemeester en Schepenen.
♦ De effectieve juryleden zullen gevraagd worden om een document onder eed te ondertekenen, waarbij ze verklaren hun opdracht neutraal en discreet uit te voeren.
♦ Bij onregelmatigheden worden de kandidaten geschrapt voor toekomstige jureringsopdrachten.


Prinsverkiezing 2019: de jury...


Bron artikel, stad Aalst: KLIK 
Foto's: ©Team Carnavalaalstkoentje, ©Bjorn Van Ryckeghem & ©Patrick De Boeck

Carnavalsstoet 2023: 'jureren is concentreren'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten