Welkom bij Carnavalaalstkoentje: uw dagelijkse portie Oilsjt Carnaval!! // Peter Van Keer, Seppe Baeten, Johan 'Droeven Badmoesj' Pessemier & Karel 'Sjalen' Van de Winkel, stelden zich voor als kandidaten-Prins 2025! Zo zijn er 4 gegadigden om de 71e Aalsterse Prins Carnaval te worden! De Prinsverkiezing vindt plaats op zaterdag 19 oktober 2024! Daar treed men 'bij toeval' op van oud naar jong: Johan, Peter, Karel & Seppe! // De hertrekking voor de 95e stoet is een feit! In de (voorlopige) versie is 't Es Noig de stoetopener en mogen De Snotneizen afsluiten! Wadesdavoriet gaat naar de Middelgrote Groepen! // Dit voorjaar bezochten we opnieuw de Carnavalsacademie. Zowel 'foamhoed maken' als 'isomo sculpturen'! De creatieve foamontwerpers (Marion Hoop Design, Foamcreations en Creafoam) doen gezamenlijke oproep aan de carnavalsgroepen 'te lande': "Nog geen foamontwerp besteld? Wacht niet te lang!" // Steve van Carnavalskantine Halle 13 nam afscheid van de job na 9 bijzondere jaren! // Ook afscheid, maar dan van (carnavals)café 't Ajuintje: Bart & Nicole gaan op pensioen! // Na een prachtig Arendcarnaval met Nico 'Poppe' Leo als 40e Prins, stelt Kim zich voor als Kandidoot-Orendprinsj 2025! // Aalst Carnaval 2024 was een legendarische editie vol hoogtepunten! Op de blog (of 'Blog 2') kun je urenlang terugbladeren! // Volg ook het YouTube-kanaal 'Koentje75', met daarop veel nieuwe stoetclipjes & de Vollédige Stoetfilms vanaf 2010! // Fan van de blog(s) & mediapartner AjoinPedia? Check dan zéker ook onze sociale media! Met reeksen als 'De 94e stoet in beeld' & (na de zomer) 'Groepen in de Kijker' bij ons & 'Kendje Teis Eireken Nog?' & 'Da woren toiden ...' bij AjoinPedia! // 'Weir leven mé giejl ons ❤️ vér Oilsjt Carnaval': aftellen naar de 95e editie op 2, 3 & 4 maart 2025!

maandag 15 februari 2021

Aalst Carnaval 2021 - KBA beloont 5 winnaars van 'Iejsten Fasadekonkoer'!

KBA MAAKT WINNAARS IEJSTEN FASADEKONKOER BEKEND!

Prins Enrico koos uit liefst 50 inzendingen!

KBA:
"Traditioneel maakten we op carnavalsmaandagmiddag de winnaars van onze wedstrijd!
Met de opbrengst van de aftelkalender naar Vastenavond 2021 wilden we immers de vijf mooist versierde gevels of ramen in Aalst belonen.In een poging om het Aalsters straatbeeld carnavalesker te maken, besloten we om dit jaar een gevelwedstrijd 'Fasadekonkoer' te organiseren.

Andere jaren belonen we steeds de beste groepen uit de stoet, maar dat was dit jaar niet mogelijk.
Het initiatief was een groot succes, want er kwamen maar liefst 50 inzendingen binnen!
Michel Van Brempt, voorzitter van het KBA, is dan ook erg tevreden.
Enrico Le Clair, het oudste lid van het Feestcomité, werd gevraagd om de inzendingen te beoordelen.
Het was niet makkelijk om uit de vele inzendingen 5 winnaars te kiezen, maar na veel wikken en wegen kon Enrico de knoop toch doorhakken. Het KBA volgde de keuze van Enrico, waardoor Michaël Van Nieuwenberg, Evelien Roelandt, Stephanie De Buck, café Den Heilige Gheest en Lukas Van Orshoven, elk een geldprijs van 100 euro en een aandenken zullen ontvangen."

KBA:
"De prijzen zullen overhandigd worden tijdens de prijsuitreiking in december (in café De Belskes), waar dan ook De Pampelotten, Beschomt en De Kalisjekloesjers hun prijs van vorig jaar zullen ontvangen.
Die winterse avond, zullen we u nog warm aanbevelen. Bovendien geven we ook een podium aan diverse carnavalsartiesten uit Groot-Oilsjt!"


Artikel met dank aan KBA / Sören Delclef

Geen opmerkingen:

Een reactie posten