Welkom bij Carnavalaalstkoentje: uw dagelijkse portie Oilsjt Carnaval!! // Peter Van Keer, Seppe Baeten, Johan 'Droeven Badmoesj' Pessemier & Karel 'Sjalen' Van de Winkel, stelden zich voor als kandidaten-Prins 2025! Zo zijn er 4 gegadigden om de 71e Aalsterse Prins Carnaval te worden! De Prinsverkiezing vindt plaats op zaterdag 19 oktober 2024! Daar treed men 'bij toeval' op van oud naar jong: Johan, Peter, Karel & Seppe! // De hertrekking voor de 95e stoet is een feit! In de (voorlopige) versie is 't Es Noig de stoetopener en mogen De Snotneizen afsluiten! Wadesdavoriet gaat naar de Middelgrote Groepen! // Dit voorjaar bezochten we opnieuw de Carnavalsacademie. Zowel 'foamhoed maken' als 'isomo sculpturen'! De creatieve foamontwerpers (Marion Hoop Design, Foamcreations en Creafoam) doen gezamenlijke oproep aan de carnavalsgroepen 'te lande': "Nog geen foamontwerp besteld? Wacht niet te lang!" // Steve van Carnavalskantine Halle 13 nam afscheid van de job na 9 bijzondere jaren! // Ook afscheid, maar dan van (carnavals)café 't Ajuintje: Bart & Nicole gaan op pensioen! // Na een prachtig Arendcarnaval met Nico 'Poppe' Leo als 40e Prins, stelt Kim zich voor als Kandidoot-Orendprinsj 2025! // Aalst Carnaval 2024 was een legendarische editie vol hoogtepunten! Op de blog (of 'Blog 2') kun je urenlang terugbladeren! // Volg ook het YouTube-kanaal 'Koentje75', met daarop veel nieuwe stoetclipjes & de Vollédige Stoetfilms vanaf 2010! // Fan van de blog(s) & mediapartner AjoinPedia? Check dan zéker ook onze sociale media! Met reeksen als 'De 94e stoet in beeld' & (na de zomer) 'Groepen in de Kijker' bij ons & 'Kendje Teis Eireken Nog?' & 'Da woren toiden ...' bij AjoinPedia! // 'Weir leven mé giejl ons ❤️ vér Oilsjt Carnaval': aftellen naar de 95e editie op 2, 3 & 4 maart 2025!

maandag 20 februari 2023

Aalst Carnaval 2023 - Maandagsstoet met lossere sfeer en 'perfect' tijdsschema!


Carnaval 2023 kende ook een succesvolle Maandagsstoet!

De volkstoeloop was opmerkelijk hoger dan bij vorige edities

Carnavalsgroepen laten het was 'Losser', maar genieten van de aparte maandagse sfeer!
Alhoewel het dezelfde wagens, dezelfde deelnemers, kortom dezelfde stoet is, kun je de Maandagstoet van Aalst Carnaval totaal niet vergelijken met de Zondagsstoet...

De 'kop' is eraf, de punten zijn in principe binnen en de ambiance primeert.

Terwijl op zondag de stoet uren uitliep, was op maandag de laatste groep om 19u10 over de Grote Markt gereden, dat is amper 10 minuutjes later dan het vooropgestelde uur!

Geniet mee van het verslagje over deze 'unieke 2e stoet'...

De Vorming


Woorden vol 'lof'!

De geschiedenisboeken zullen Aalst Carnaval 2023 niet vergeten.

Dat bleek ook uit de mensenmassa langs de kant: voor het eerst sinds lang liep de Maandagsstoet door goedgevulde straten.
De groepen beleefden een topeditie!
Met ook op maandag droog weer, weinig wind en vrij zachte temperaturen.


Op maandag zie je merkelijk minder Losse Groepen in de stoet ...


Sfeerfilm & Foto'sArtikel ©Carnavalaalstkoentje
Foto's: ©Team Carnavalaalstkoentje & ©AjoinPedia


Geen opmerkingen:

Een reactie posten