Welkom bij Carnavalaalstkoentje: uw dagelijkse portie Oilsjt Carnaval!! // Peter Van Keer, Seppe Baeten, Johan 'Droeven Badmoesj' Pessemier & Karel 'Sjalen' Van de Winkel, stelden zich voor als kandidaten-Prins 2025! Zo zijn er 4 gegadigden om de 71e Aalsterse Prins Carnaval te worden! De Prinsverkiezing vindt plaats op zaterdag 19 oktober 2024! Daar treed men 'bij toeval' op van oud naar jong: Johan, Peter, Karel & Seppe! // De hertrekking voor de 95e stoet is een feit! In de (voorlopige) versie is 't Es Noig de stoetopener en mogen De Snotneizen afsluiten! Wadesdavoriet gaat naar de Middelgrote Groepen! // Dit voorjaar bezochten we opnieuw de Carnavalsacademie. Zowel 'foamhoed maken' als 'isomo sculpturen'! De creatieve foamontwerpers (Marion Hoop Design, Foamcreations en Creafoam) doen gezamenlijke oproep aan de carnavalsgroepen 'te lande': "Nog geen foamontwerp besteld? Wacht niet te lang!" // Steve van Carnavalskantine Halle 13 nam afscheid van de job na 9 bijzondere jaren! // Ook afscheid, maar dan van (carnavals)café 't Ajuintje: Bart & Nicole gaan op pensioen! // Na een prachtig Arendcarnaval met Nico 'Poppe' Leo als 40e Prins, stelt Kim zich voor als Kandidoot-Orendprinsj 2025! // Aalst Carnaval 2024 was een legendarische editie vol hoogtepunten! Op de blog (of 'Blog 2') kun je urenlang terugbladeren! // Volg ook het YouTube-kanaal 'Koentje75', met daarop veel nieuwe stoetclipjes & de Vollédige Stoetfilms vanaf 2010! // Fan van de blog(s) & mediapartner AjoinPedia? Check dan zéker ook onze sociale media! Met reeksen als 'De 94e stoet in beeld' & (na de zomer) 'Groepen in de Kijker' bij ons & 'Kendje Teis Eireken Nog?' & 'Da woren toiden ...' bij AjoinPedia! // 'Weir leven mé giejl ons ❤️ vér Oilsjt Carnaval': aftellen naar de 95e editie op 2, 3 & 4 maart 2025!

vrijdag 21 april 2023

Aalst Carnaval 2023 - Ludwig 'Loeken' Coessens schenkt opbrengst Lintjesverkoop opnieuw aan WZC Ten Rozen


Ludwig tussen het personeel van WZC Ten Rozen

Lintjes ten voordele van WZC Ten Rozen

DAK-fotograaf Ludwig 'Loeken' Coessens, verkocht ook dit carnavalsseizoen lintjes voor het goede doel!

De opbrengst schenkt hij trouw aan WZC Ten Rozen!


Loeken:
"Mijn gezicht kent men in Aalst wel, Ludwig 'Loeken' van DAK.
Met plezier probeer ik elk jaar ons uniek vastelauvedfeest in beeld te brengen voor het nageslacht, samen met mijn DAK-collega's.
In mijn vrije tijd tijdens de rest van het jaar, ben ik eveneens natuurfotograaf en ik bracht reeds een prachtig fotoboek uit.

Maar ik heb er voor het 6e jaar een 'jobken' bijgenomen!
Toen mijn moeder ziek werd en aldus opgenomen in WZC OLV Ten Rozen, kon ik ook achter de schermen van zo'n centrum kijken..."Loeken:
In zo'n rust- en verzorgingstehuis is alle hulp welkom!
Zowel qua handen, als financieel.
Ik wou een positieve impuls geven aan haar afdeling, zelfs nu nog, na haar overlijden...

Mijn eerste gedacht was een lintje te verkopen en de opbrengst te schenken aan het onderzoek naar de ziekte van Alzheimer en dementie.
Maar da's een druppel op een hete plaat. Daarbij weet je niet hoe concreet je bijdrage wel is.
Daarom liever een opbrengst die rechtstreeks gebruikt kan worden..."


Mooie opbrengst van €450!


Loeken:
"Ik ging op zoek naar de juiste personen om me te helpen...
Zo is Dennis De Wolf de ontwerper van de tekening(en) voor de lintjes en Tom 'Tet' hielp mee voor de realisatie van de bladen.
Want na het lintje, groeide het idee voor een verzamelblad op een beperkt aantal exemplaren.
De prijs? Het lintje was te koop voor €2,5.
Voor het 4e opeenvolgende jaar brachten we verzamelbladen aan de man.
De prijs daarvan was 10 euro'Loekes'.

Ik had een totale opbrengst van €450.
Door de jaren heen is het steeds een som die ik rechtstreeks kan schenken aan de afdeling waar men dementerende mensen begeleidt.
Zij waren tevreden, ik ook...
Met die som kocht deze dienst in het verleden al didactisch materiaal, waar de bewoners onmiddellijk iets mee kunnen doen.
Zeker in deze tijden is élk extraatje méér dan welkom!
Daarom ben ik zo gelukkig dat ik hen een geldbedrag kon schenken ...

Groeten van Ludwig 'Loeken' Coessens en bedankt aan wie steunde en het lintje en/of verzamelblad kocht!"Artikel: ©Team Carnavalaalstkoentje i.s.m. Ludwig 'Loeken' Coessens
Foto's: ©AjoinPedia & Ludwig 'Loeken' Coessens

Ludwig met de opbrengst van 2021, 2020 en 2019

Geen opmerkingen:

Een reactie posten