Welkom bij Carnavalaalstkoentje: uw dagelijkse portie Oilsjt Carnaval!! // Peter Van Keer, Seppe Baeten, Johan 'Droeven Badmoesj' Pessemier & Karel 'Sjalen' Van de Winkel, stelden zich voor als kandidaten-Prins 2025! Zo zijn er 4 gegadigden om de 71e Aalsterse Prins Carnaval te worden! De Prinsverkiezing vindt plaats op zaterdag 19 oktober 2024! Daar treed men 'bij toeval' op van oud naar jong: Johan, Peter, Karel & Seppe! // De hertrekking voor de 95e stoet is een feit! In de (voorlopige) versie is 't Es Noig de stoetopener en mogen De Snotneizen afsluiten! Wadesdavoriet gaat naar de Middelgrote Groepen! // Dit voorjaar bezochten we opnieuw de Carnavalsacademie. Zowel 'foamhoed maken' als 'isomo sculpturen'! De creatieve foamontwerpers (Marion Hoop Design, Foamcreations en Creafoam) doen gezamenlijke oproep aan de carnavalsgroepen 'te lande': "Nog geen foamontwerp besteld? Wacht niet te lang!" // Steve van Carnavalskantine Halle 13 nam afscheid van de job na 9 bijzondere jaren! // Ook afscheid, maar dan van (carnavals)café 't Ajuintje: Bart & Nicole gaan op pensioen! // Na een prachtig Arendcarnaval met Nico 'Poppe' Leo als 40e Prins, stelt Kim zich voor als Kandidoot-Orendprinsj 2025! // Aalst Carnaval 2024 was een legendarische editie vol hoogtepunten! Op de blog (of 'Blog 2') kun je urenlang terugbladeren! // Volg ook het YouTube-kanaal 'Koentje75', met daarop veel nieuwe stoetclipjes & de Vollédige Stoetfilms vanaf 2010! // Fan van de blog(s) & mediapartner AjoinPedia? Check dan zéker ook onze sociale media! Met reeksen als 'De 94e stoet in beeld' & (na de zomer) 'Groepen in de Kijker' bij ons & 'Kendje Teis Eireken Nog?' & 'Da woren toiden ...' bij AjoinPedia! // 'Weir leven mé giejl ons ❤️ vér Oilsjt Carnaval': aftellen naar de 95e editie op 2, 3 & 4 maart 2025!

vrijdag 18 maart 2022

Aalst Carnaval - KBA eert Ajuinboer met etalagekast in 'De Kat'

KBA eert Ajuinboer met etalagekast in 'De Kat'

Eerbetoon aan Albert Verbestel

Unieke vlag als pronkstuk!
De aftelkalender van het KBA draaide in 2021 rond ’75 jaar Ajuinboer’.

De Ajuinboer ligt het KBA nauw aan het hart, waardoor men besliste om ook dit jaar eer te betonen aan deze figuur.

In café De Kat op het Vredeplein richtten ze daarom een etalagekast in, volledig opgedragen aan Albert Verbestel*, de eerste Ajuinboer.

Bij de inhuldiging op woensdag 16 maart 2022 waren de leden van het KBA, Ajuinboer Julien en kandidaat Prins Carnaval Yordi Ringoir aanwezig.

Naast enkele oude foto’s staan ook twee belforthoeden in de etalagekast.
De kleine hoed is afkomstig van Yordi Ringoir, die in het jaar 2000 samen met Ajuinboer Fons in de stoet ging.
Fons maakte toen voor de 9-jarige Yordi een belforthoed, die hij altijd bewaard heeft.
Yordi groeide op aan de Varkensmarkt, waar hij in contact kwam met Erna Verbestel, de dochter van Ajuinboer Albert. Sindsdien raakte hij gefascineerd door deze figuur.
Ook Julien De Cock, de huidige Ajuinboer, plaatste zijn hoed in de etalage
.
Het pronkstuk van de etalagekast is een met de hand geschilderde vlag van Ajuinboer Albert.

In een ver verleden kregen de verschillende groepen die deelnamen aan de Aalsterse carnavalsstoet een beschilderde vlag cadeau. Deze oude traditie inspireerde het KBA om een eigen vlag te maken.
Het resultaat, van de hand van Gert Schatteman, is te bezichtigen in café De Kat.
De etalagekast rond de Ajuinboer zal in de loop van de maand nog verder aangevuld worden met originele Ajuinboermemorabilia.

-> * Over Ajuinboer Albert Verbestel schreven wij op deze blog én AjoinPedia al mooie artikelen!

Artikel: ©Het 'Kommitei tot Behaad van den Aftelkalender' (KBA) / Verwerking ©Team Carnavalaalstkoentje

Foto's: ©Het 'Kommitei tot Behaad van den Aftelkalender' (KBA) / Verwerking ©Team Carnavalaalstkoentje

De huidige Ajuinboer Julien De Cock, carnavalsmaandag 2022

Geen opmerkingen:

Een reactie posten