Welkom bij Carnavalaalstkoentje: uw dagelijkse portie Oilsjt Carnaval!! // Aalst Carnaval 2024 was een legendarische editie vol hoogtepunten! Eirg, Bedesterd, De Schoitkitten en Pladasj wonnen élk in hun categorie! // De blog staat vol sfeerverslagjes: vanaf de 'Voorbereiding' en ons bezoek bij ALLE 71 de AKV's tot en met de Popverbranding en het 'Slotartikel', maar ook alles wat erna kwam van 'Prijsuitreikingen' // Volg ook ons YouTube-kanaal 'Koentje75', met daarop veel nieuwe stoetclipjes, maar ook de Vollédige Stoetfilms vanaf 2010! // Peter Van Keer, Seppe Baeten, Johan 'Droeven Badmoesj' Pessemier & Karel 'Sjalen' Van de Winkel, stelden zich voor als kandidaten-Prins 2025! Zo zijn er 4 gegadigden om de 71e Aalsterse Prins Carnaval te worden! De Prinsverkiezing vindt plaats op zaterdag 19 oktober 2024! // Op 5, 6 & 7 april genoot de Orendwoik van hun 41e Arendcarnaval, onder leiding van Prins Nico! // De hertrekking voor de 95e stoet is een feit! In de (voorlopige) versie zonder stoppende AKV's, is 't Es Noig de stoetopener en mogen De Snotneizen afsluiten! // Dit voorjaar bezochten we opnieuw de Carnavalsacademie. Zowel 'foamhoed maken' als 'isomo sculpturen'! // Steve van Carnavalskantine Halle 13 neemt afscheid van de job na 9 bijzondere jaren! // Fan van de blog(s) & mediapartner AjoinPedia? Check dan zéker ook onze sociale media! // 'Weir leven mé giejl ons ❤️ vér Oilsjt Carnaval: aftellen naar de 95e editie op 2, 3 & 4 maart 2025!'

zondag 25 februari 2024

Aalst Carnaval 2024 - De 35-jarige Prinsengarde beleefde succesvolle, ludieke zitting en nam Prins Yordi op in hun rangen!

De Prinsengarde der Stad Aalst vierde haar Prinsendag!

Zaterdag 24 februari om 18u30, ging de ludieke zitting in de feestzaal van het oud stadhuis door.

Yordi Ringoir kreeg er zijn prinsenhoed van voorzitter Patrick de Neve.
Yordi wees ook hier op 'zijn inspirerende Prinsen', met Prins Tommeken, maar ook anderen als grootse voorbeelden ...

Voorzitter Prins Patrick was 'grosj en fier' over de geslaagde jubileumviering.
Hij bedankte alle prinsen, bestuursleden en prins Vincent.


Naar aanleiding van het 'varkensincident' op de Prinsendag van vorig jaar, bood De Prinsengarde haar excuses aan en lieten ze schepen voor Dierenwelzijn, Caroline De Meerleer (die een nepvis cadeau kreeg), meteen een geldomhaling doen in de zaal ten voordele van dierenasiel Sint-Hubertus.

Het bracht een dikke 500 euro op!
Een groot deel van de opbrengst bij de volgende carréshow, zal eveneens naar het dierenasiel gaan
.


De rest van de zitting stond in het teken van '35 jaar Prinsengarde' en de jubilerende Prinsen!

In het bijzonder werden Tom Vermeir (20 jaar Prins Carnaval), Werner Kinoo (10 en 30 jaar Prins Carnaval) en Frank Van Rymenant (35 jaar Prins Carnaval) in de bloemetjes gezet.
Burgemeester Christoph D'Haese kreeg zijn eigen carnavalsaffiche en een (wat groot uitgevallen) unieke ring van Mariska Van Lissum cadeau.


De Prinsengarde en hun gevolg zetten daarna de Prinsendag verder in Zaal De Montil, waar 440 mensen genoten van een banket en de bijhorende dansavond.

'35 joor? De Garde verdientj ne Mjoezikal!!'

Sfeerfilmpje



Sfeerfoto's


Reportage: ©Team Carnavalaalstkoentje i.s.m. ©AjoinPedia
Foto's: ©AjoinPedia

Geen opmerkingen:

Een reactie posten