Welkom bij Carnavalaalstkoentje: uw dagelijkse portie Oilsjt Carnaval!! // Peter Van Keer, Seppe Baeten, Johan 'Droeven Badmoesj' Pessemier & Karel 'Sjalen' Van de Winkel, stelden zich voor als kandidaten-Prins 2025! Zo zijn er 4 gegadigden om de 71e Aalsterse Prins Carnaval te worden! De Prinsverkiezing vindt plaats op zaterdag 19 oktober 2024! Daar treed men 'bij toeval' op van oud naar jong: Johan, Peter, Karel & Seppe! // De hertrekking voor de 95e stoet is een feit! In de (voorlopige) versie is 't Es Noig de stoetopener en mogen De Snotneizen afsluiten! Wadesdavoriet gaat naar de Middelgrote Groepen! // Dit voorjaar bezochten we opnieuw de Carnavalsacademie. Zowel 'foamhoed maken' als 'isomo sculpturen'! De creatieve foamontwerpers (Marion Hoop Design, Foamcreations en Creafoam) doen gezamenlijke oproep aan de carnavalsgroepen 'te lande': "Nog geen foamontwerp besteld? Wacht niet te lang!" // Steve van Carnavalskantine Halle 13 nam afscheid van de job na 9 bijzondere jaren! // Ook afscheid, maar dan van (carnavals)café 't Ajuintje: Bart & Nicole gaan op pensioen! // Na een prachtig Arendcarnaval met Nico 'Poppe' Leo als 40e Prins, stelt Kim zich voor als Kandidoot-Orendprinsj 2025! // Aalst Carnaval 2024 was een legendarische editie vol hoogtepunten! Op de blog (of 'Blog 2') kun je urenlang terugbladeren! // Volg ook het YouTube-kanaal 'Koentje75', met daarop veel nieuwe stoetclipjes & de Vollédige Stoetfilms vanaf 2010! // Fan van de blog(s) & mediapartner AjoinPedia? Check dan zéker ook onze sociale media! Met reeksen als 'De 94e stoet in beeld' & (na de zomer) 'Groepen in de Kijker' bij ons & 'Kendje Teis Eireken Nog?' & 'Da woren toiden ...' bij AjoinPedia! // 'Weir leven mé giejl ons ❤️ vér Oilsjt Carnaval': aftellen naar de 95e editie op 2, 3 & 4 maart 2025!

zondag 9 januari 2022

Aalst Carnaval - Carnavalswereld verliest Nicole Vinck


Erg geliefde Nicole Vinck overleden °9 juni 1951 - † 9 januari 2022

Carnavaliste met een Gouden Hart!

Nicole overleed aan de gevolgen van een coronabesmetting

'Een graag geziene dame, voor velen steun en toeverlaat'
"Enkel stilte blijft over als woorden vervagen tot onhoorbaar geruis 'aan de overkant'..."

Nicole was de vrouw van Michel Van Brempt en stond bekend als een echte carnavaliste.

Jarenlang was ze lid van De Moikes, maar de laatste jaren was ze tijdens de carnavalsnachten steeds te vinden bij Beschomt.
In 2020 werd ze één van de sleppendraugers van Prins Yvan, iets waar ze enorm trots op was.

Voor het KBA was Nicole elk jaar in de weer met het rondbrengen van de aftelkalenders naar de verschillende verkooppunten.
Ook bij verzamelaars was Nicole geen onbekende; heel wat verzamelbladen van nominetten konden bij haar bekomen worden (en vroeger bij hun zaak Duo Paint).

Nicole Vinck lag al van eind 2021 in het ziekenhuis na een coronabesmetting en daar is ze overleden. Ze werd 70 jaar.
Michel en Nicole hebben twee kinderen, Nele en Gerd. Dochter Nele Van Brempt maakte het nieuws bekend:

"Mama je hebt genoeg gevochten. Doe iedereen hierboven de groeten van ons. We zien jou graag mama..."

Veel sterkte aan de familie en vrienden van Nicole! Maar ook aan alle carnavalisten!

"We missen je, Nicole!"


Ook tijdens de herdenking van de Carnavalisten, een initiatief van Prins Yvan, werd Nicole niet vergeten...
Artikel: ©Carnavalaalstkoentje i.s.m. ©AjoinPedia
Foto's: ©AjoinPedia, ©Norbert Vinck, ©Tineke De Potter & ©Bjorn Van Ryckeghem

Het Afscheidsbal van Prins Yvan: Nicole 'waakt' over de zaal...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten