Welkom bij Carnavalaalstkoentje: uw dagelijkse portie Oilsjt Carnaval!! // Peter Van Keer, Seppe Baeten, Johan 'Droeven Badmoesj' Pessemier & Karel 'Sjalen' Van de Winkel, stelden zich voor als kandidaten-Prins 2025! Zo zijn er 4 gegadigden om de 71e Aalsterse Prins Carnaval te worden! De Prinsverkiezing vindt plaats op zaterdag 19 oktober 2024! Daar treed men 'bij toeval' op van oud naar jong: Johan, Peter, Karel & Seppe! // De hertrekking voor de 95e stoet is een feit! In de (voorlopige) versie is 't Es Noig de stoetopener en mogen De Snotneizen afsluiten! Wadesdavoriet gaat naar de Middelgrote Groepen! // Dit voorjaar bezochten we opnieuw de Carnavalsacademie. Zowel 'foamhoed maken' als 'isomo sculpturen'! De creatieve foamontwerpers (Marion Hoop Design, Foamcreations en Creafoam) doen gezamenlijke oproep aan de carnavalsgroepen 'te lande': "Nog geen foamontwerp besteld? Wacht niet te lang!" // Steve van Carnavalskantine Halle 13 nam afscheid van de job na 9 bijzondere jaren! // Ook afscheid, maar dan van (carnavals)café 't Ajuintje: Bart & Nicole gaan op pensioen! // Na een prachtig Arendcarnaval met Nico 'Poppe' Leo als 40e Prins, stelt Kim zich voor als Kandidoot-Orendprinsj 2025! // Aalst Carnaval 2024 was een legendarische editie vol hoogtepunten! Op de blog (of 'Blog 2') kun je urenlang terugbladeren! // Volg ook het YouTube-kanaal 'Koentje75', met daarop veel nieuwe stoetclipjes & de Vollédige Stoetfilms vanaf 2010! // Fan van de blog(s) & mediapartner AjoinPedia? Check dan zéker ook onze sociale media! Met reeksen als 'De 94e stoet in beeld' & (na de zomer) 'Groepen in de Kijker' bij ons & 'Kendje Teis Eireken Nog?' & 'Da woren toiden ...' bij AjoinPedia! // 'Weir leven mé giejl ons ❤️ vér Oilsjt Carnaval': aftellen naar de 95e editie op 2, 3 & 4 maart 2025!

maandag 20 juni 2022

Aalst Carnaval - AKV De Brosselkeire heeft zijn eigen, blond bier 'Brosseleer' uitgebracht!

'Brosseleer', het 'blondje' van De Brosselkeire!

Carnavalsgroep zocht en vond het ideale recept voor een heerlijk biertje!

Een vlot gesprekje met een groep die niks liever wil dan dat jij óók eens proeft!


Robin & Gwen, bestuur AKV De Brosselkeire/woordvoerders:
"Het verhaal over ons bier begon tijdens de coronaperiode (de lockdown van 2020).
Diverse carnavalsgroepen werden toen aangesproken door BeerSelect uit Gent.
Die profileren zich als een brouwerij die topproducten aflevert naar de wens van de klant.
Het gaat om 'tijdelijk' gebrouwen bieren (vb. bier dat verkocht wordt voor een bepaalde gebeurtenis) enerzijds en anderzijds om bieren die ondertussen al bekendheid bereikt hebben, met voor Aalst als grootste voorbeeld het Keizer Kamiel-bier!

BeerSelect is een brouwerij waarbij je een 'basisrecept' ter beschikking krijgt, dat je zelf -naar eigen receptuur- kunt aanpassen tot een uniek biertje.
In onderling overleg zijn we met de 5 bestuursleden van onze groep gaan experimenteren met het balanceren van de smaak.
Een goed bier is steeds een afweging tussen verschillende meningen (smaken verschillen)...
Na wikken en wegen en in overleg met de brouwer en zijn expertise, werd een beslissing genomen.
De geboorte van onze Brosseleer was dus een weloverwogen compromis.
Uit het brouwproces kwam een blond biertje tevoorschijn, gebotteld in flesjes van 33 cl."Robin & Gwen:
"Het eindresultaat is verbluffend!!
Je krijgt waar voor je geld!
Een stevige witte schuimkraag en een beperkt gistdepot, een kruidig maar zacht aroma én een vleugje hop (afkomstig van de beste hopvelden) vervolledigen de geur.
In combinatie met een aangename, zeer beperkte 'bittering', resulteert dit alles in een volmondig bier (met een zalige nasmaak)!
Om het technisch te accentueren: een goede CO²-prikkeling op de tong, met een bijhorend alcoholpercentage van 7,5%.
Bovendien genoot ons bier, gedurende minstens 2 weken, van hergisting op fles in een donkere ruimte.

Maar... corona was nog lang niet voorbij en noodgedwongen hebben vooral jonge 'kleinere' brouwerijen hun werk 'on hold' moeten zetten.
De afzetmarkt was verstoord of gesloten en het lanceren van iets nieuws, zou zéker niet optimaal tot zijn recht gekomen zijn.
We moesten wachten tot ons 'eetfestijn op reservatie' (BBQ) in 2021 om ons beperkt(er) cliënteel ervan te laten proeven.
Pas daarna konden we stilaan de lancering voltooien en het brede(re) publiek aanspreken.
Ondertussen kun je ons blond speciaalbier bestellen via de website..."Robin & Gwen:
"Om het exclusief te houden en op aanraden van enkele bierkenners, werd een bijhorend glas ontworpen.
Na brainstormen kwam het logo tevoorschijn: een ajuin (om de band met Aalst te behouden) tussen granen in goudkleur.
Zo onderstrepen we dat dit bier uitgebracht werd door een carnavalsgroep, maar dat het géén 'carnavalsbier' genoemd mag worden!
We willen dat ook aantonen door het te presenteren in horecazaken in Groot-Aalst.
Zowel bij Hans (sportzaal De Faluintjes in Moorsel), als bij Luc (café De Klok nabij de Grote Markt), staat het al op de bierkaart.

Om het bier (en/of het glas) online te bestellen kun je terecht op onze webshop. Je hebt keuze uit: 24 flessen, 6 flessen, 6 flessen + het glas, of het glas apart.

Je kan onze Brosseleer eveneens proeven op de quiz (30 september) en de BBQ (12 & 13 november).
Beide activiteiten gaan door in zaal De Brug (Hertshage 11-19 te Aalst).
Ter info: op de BBQ staan we naar goede gewoonte zélf volledig in voor het brengen van topkwaliteit. De garantie op 3 stukken vlees, met daarbij ... een Brosseleer?!

Klinkt toch héérlijk? Iederéén kreeg of krijgt dus flink wat 'opties' mee om vroeg of laat van het Brosseleer-bier te kunnen genieten!!

Groeten vanop het terras van De Klok, AKV De Brosselkeire
(samen met Carnavalaalstkoentje een Brosseleer aan het proeven)."Reportage: ©Carnavalaalstkoentje i.s.m. AKV De Brosselkeire

•• Brosseleer is te verkrijgen via deze website!

Foto's: ©Team Carnavalaalstkoentje

Website Brouwerij BeerSelect Gent: KLIK

Geen opmerkingen:

Een reactie posten