Welkom bij Carnavalaalstkoentje: uw dagelijkse portie Oilsjt Carnaval!! // Peter Van Keer, Seppe Baeten, Johan 'Droeven Badmoesj' Pessemier & Karel 'Sjalen' Van de Winkel, stelden zich voor als kandidaten-Prins 2025! Zo zijn er 4 gegadigden om de 71e Aalsterse Prins Carnaval te worden! De Prinsverkiezing vindt plaats op zaterdag 19 oktober 2024! Daar treed men 'bij toeval' op van oud naar jong: Johan, Peter, Karel & Seppe! // De hertrekking voor de 95e stoet is een feit! In de (voorlopige) versie is 't Es Noig de stoetopener en mogen De Snotneizen afsluiten! Wadesdavoriet gaat naar de Middelgrote Groepen! // Dit voorjaar bezochten we opnieuw de Carnavalsacademie. Zowel 'foamhoed maken' als 'isomo sculpturen'! De creatieve foamontwerpers (Marion Hoop Design, Foamcreations en Creafoam) doen gezamenlijke oproep aan de carnavalsgroepen 'te lande': "Nog geen foamontwerp besteld? Wacht niet te lang!" // Steve van Carnavalskantine Halle 13 nam afscheid van de job na 9 bijzondere jaren! // Ook afscheid, maar dan van (carnavals)café 't Ajuintje: Bart & Nicole gaan op pensioen! // Na een prachtig Arendcarnaval met Nico 'Poppe' Leo als 40e Prins, stelt Kim zich voor als Kandidoot-Orendprinsj 2025! // Aalst Carnaval 2024 was een legendarische editie vol hoogtepunten! Op de blog (of 'Blog 2') kun je urenlang terugbladeren! // Volg ook het YouTube-kanaal 'Koentje75', met daarop veel nieuwe stoetclipjes & de Vollédige Stoetfilms vanaf 2010! // Fan van de blog(s) & mediapartner AjoinPedia? Check dan zéker ook onze sociale media! Met reeksen als 'De 94e stoet in beeld' & (na de zomer) 'Groepen in de Kijker' bij ons & 'Kendje Teis Eireken Nog?' & 'Da woren toiden ...' bij AjoinPedia! // 'Weir leven mé giejl ons ❤️ vér Oilsjt Carnaval': aftellen naar de 95e editie op 2, 3 & 4 maart 2025!

woensdag 15 mei 2019

*SOAP* Terugblik / Vooruitblik 2019-2020 - Aflevering 23: AKV De Schoitkitten


TERUGBLIK / VOORUITBLIK

In deze drieëntwintigste aflevering van het zesde seizoen 'Terugblik / Vooruitblik', blijft het concept hetzelfde!

Carnavalaalstkoentje contacteerde (opnieuw) de groepen, of kreeg spontaan al de medewerking!


Twee eenvoudige vragen:

1) Hoe kijk je terug op Carnaval 2019?
2) Een blik op de toekomst... ...2020?

Stoetliedje / Stoetclipje:'Voesj zemmen doeng, weir zen Kamiel zen legioen'

Interview met Sam!


Sam (secretaris / PR):
"De voorbereiding liep iets moeilijker dan andere jaren. Het was de eerste keer dat we de week voor carnaval nog moesten verven / schuren / etc., maar we zijn er wel geraakt. De laatste week is er toch een slagje doorgegeven en voila, we waren 'af'!"


Sam:
"Zoals je wel weet hebben we veel pech gehad.
In de bocht aan het 'Klein parkske' is de grote tractorband van de eerste wagen met het paard en Kamiel, van de velg gegaan.
We zijn verder gereden tot de Gentste straat omdat we daar veilig aan de kant konden staan. We hebben geprobeerd de panne op te lossen, maar dat was onmogelijk. Tevergeefse moeite... Daar stonden we dan... We moesten verder zonder onze mooiste wagen, de 'binnenkomer' en ook zonder muziek..."Sam:
"We hebben voor de rest van de stoet onze show niet meer kunnen brengen zoals voorzien, maar ja...
De teleurstelling was megagroot en was duidelijk af te lezen op de gezichten van alle leden. Deze tegenslag werd maandagavond toch weggespoeld door een onverwachte 5e plaats.
Ons doel was van in het begin een top 5 plaats, maar met die 'malsjans' hadden we dit echt niet meer verwacht.
Het enige waar sommigen onder ons dan mee in hun hoofd zaten was: 'als we geen tegenslag hadden gehad, hadden we dan hoger geëindigd?' Wie weet dat?!"
🙂


Sam:
"De carnavalsnachten waren super aan onze pompier. We stonden voor het tweede jaar op het Vredeplein en dat heeft toch wel iets speciaal..."


2020

Sam:
"Kijken naar 2020? Er werd al een ledenvergadering ingelast.
We vroegen de leden wat de ambitie was... Willen we in de toekomst blijven meespelen bovenaan of wordt het ons allemaal wat te druk. Alle leden waren 100% akkoord dat AKV De Schoitkitten zal blijven doorgaan en proberen om steeds de top 5 te halen, hopend op ooit een eerste plaats..."Sam:
"Verder hebben we onze traditionele activitoiten, waarop iedereen uiteraard van harte welkom is!
En ja, een thema uitwerken, alles plannen en tenslotte beginnen opbouwen...
Carnaval loopt een gans jaar door...

In 2020 zie je ons in de C van de stoet, tot 23 februari, of eerder op onze evenementen!

Groeten van AKV De Schoitkitten!"Geplande evenementen:

• 1&2 juni: BBQ in zaal Café Pruisens (Moorsel)
• 22 juni: Kermis TD in de 'Zwette Zoal' (Moorsel)
• 14&15 september: Spaghettifestijn in Parochiezaal (Baardegem)
• 29 november: Quiz in SBS De Duizendpootjes


Reportage: ©Carnavalaalstkoentje i.s.m. AKV De Schoitkitten

Foto's: ©Carnavalaalstkoentje, ©Pompiers Oilsjt & ©Cris De Wolf

Geen opmerkingen:

Een reactie posten