Welkom bij Carnavalaalstkoentje: uw dagelijkse portie Oilsjt Carnaval!! // Peter Van Keer, Seppe Baeten, Johan 'Droeven Badmoesj' Pessemier & Karel 'Sjalen' Van de Winkel, stelden zich voor als kandidaten-Prins 2025! Zo zijn er 4 gegadigden om de 71e Aalsterse Prins Carnaval te worden! De Prinsverkiezing vindt plaats op zaterdag 19 oktober 2024! Daar treed men 'bij toeval' op van oud naar jong: Johan, Peter, Karel & Seppe! // De hertrekking voor de 95e stoet is een feit! In de (voorlopige) versie is 't Es Noig de stoetopener en mogen De Snotneizen afsluiten! Wadesdavoriet gaat naar de Middelgrote Groepen! // Dit voorjaar bezochten we opnieuw de Carnavalsacademie. Zowel 'foamhoed maken' als 'isomo sculpturen'! De creatieve foamontwerpers (Marion Hoop Design, Foamcreations en Creafoam) doen gezamenlijke oproep aan de carnavalsgroepen 'te lande': "Nog geen foamontwerp besteld? Wacht niet te lang!" // Steve van Carnavalskantine Halle 13 nam afscheid van de job na 9 bijzondere jaren! // Ook afscheid, maar dan van (carnavals)café 't Ajuintje: Bart & Nicole gaan op pensioen! // Na een prachtig Arendcarnaval met Nico 'Poppe' Leo als 40e Prins, stelt Kim zich voor als Kandidoot-Orendprinsj 2025! // Aalst Carnaval 2024 was een legendarische editie vol hoogtepunten! Op de blog (of 'Blog 2') kun je urenlang terugbladeren! // Volg ook het YouTube-kanaal 'Koentje75', met daarop veel nieuwe stoetclipjes & de Vollédige Stoetfilms vanaf 2010! // Fan van de blog(s) & mediapartner AjoinPedia? Check dan zéker ook onze sociale media! Met reeksen als 'De 94e stoet in beeld' & (na de zomer) 'Groepen in de Kijker' bij ons & 'Kendje Teis Eireken Nog?' & 'Da woren toiden ...' bij AjoinPedia! // 'Weir leven mé giejl ons ❤️ vér Oilsjt Carnaval': aftellen naar de 95e editie op 2, 3 & 4 maart 2025!

maandag 13 maart 2023

Aalst Carnaval 2024 - Prinsverkiezing op zaterdag 7 oktober 2023! *UPDATE*

Burgemeester wil van vroege Prinsverkiezing 'herfsttraditie' maken!

Christoph D'Haese lichtte op 13 maart 2023 beslissing van het Schepencollege toe

De 3 Kandidaten-Prins reageerden opgelucht dat er duidelijkheid is over deze datum!


Burgemeester Christoph D'Haese:
"Carnaval 2023 is verteerd en nu al wordt de volgende editie voorbereid, want de Prinsverkiezing wordt een herfsttraditie en vindt plaats op zaterdag 7 oktober 2023.
De verkiezing van Prins Carnaval is een uitermate belangrijk momentum voor heel veel Aalstenaars.
Ook voor de lokale horeca is het een topevent.
In oktober 2022 gebeurde dat voor het eerst op de Grote Markt van Aalst en die formule viel duidelijk in de smaak, op een paar eeuwige criticasters
😉 na.

Met tevredenheid blik ik samen met Prins Yordi terug op een schitterende carnavalseditie 2023.
Maar carnaval is in deze charmante stad nooit ver weg en de eerste tekenen van vernieuwde carnavalskoorts slaat na minder dan een maand al opnieuw toe (en dat is goed teken) ...
Voor de Prinsverkiezing van 2024 werd de datum van zaterdag 7 oktober 2023 gekozen.
Die avond verloopt in een gelijkaardige setting als de afgelopen editie.

Het is belangrijk dat de kandidaten-prins hier zekerheid over hebben en hun voorbereidingen tijdig kunnen aanvatten.
Ik voorzie alvast een overleg met de tot nu toe 3 -weliswaar nog niet officiële- kandidaten, om met hen in de eerste plaats het verloop en het programma verder te bespreken.

Kandidaten Timothy Persoons, Vincent Van Caekenberghe en Stijn Van Der Heyden wens ik bij deze nu reeds alle succes toe in hun streven naar het bereiken van iets wat gerust mag worden omschreven als 'de meest geambieerde erkenning voor een carnavalist'.
Samen met de Dienst Evenementen bekijk ik of en hoe we de Grote Markt kunnen beschermen tegen minder gunstige weersomstandigheden.
Ook met de lokale horeca en het Feestcomité gaan we hierover verder in overleg.
Zaterdag 7 oktober 2023 wordt een hoogdag om nu al vast te pinnen in iedereen zijn/haar 'Oilsjtersen agenda'.
En ja, het podium zal ook dit jaar groot genoeg zijn ... "
😉

Timothy, Vincent & Stijn: 3 Kandidaten-Prins 2024!
Drie kandidaten willen de '70e Prins Carnaval van Aalst' worden.

Burgemeester Christoph D’Haese is overtuigd dat de Prinsverkiezing, net als vorig jaar in open lucht op de Grote Markt, opnieuw een grandioos succes zal worden!

Wie officieel kandidaat wil zijn, moe(s)t zich inschrijven tussen 1 en 14 mei 2023!
Bij meer dan 3 Kandidaten-Prins, volgt een préselectie; bij 2 of 3 Kandidaten-Prins bepaald lottrekking in welke volgorde de Kandidaat mag optreden op de verkiezingsavond!


Artikel: ©Carnavalaalstkoentje
Brontekst: stad Aalst & burgemeester D'Haese: KLIK

Foto's: ©Team Carnavalaalstkoentje, ©Bjorn Van Ryckeghem, ©Paul Van Impe & ©AjoinPedia

Geen opmerkingen:

Een reactie posten