Welkom bij 'Carnavalaalstkoentje'

donderdag 13 februari 2020

Aalst Carnaval 2020 - 100 Jaar Nominette brengt unieke lintjes uit voor het goede doel!


100 jaar Nominette

Nominette viert haar verjaardag met lintjes voor het goede doel!

De firma Nominette viert dit jaar haar 100ste verjaardag en brengt ter gelegenheid van deze feestelijke gebeurtenis een speciale Carnavalsbrochure met 2 geweven lintjes uit. De opbrengst van deze jubileumbrochure gaat integraal naar de vzw Levensvreugde.


Nominette: 1920-2020

Na de Eerste Wereldoorlog trok Ieperling Albert Butaye naar Aalst, waar hij twee ateliers huurde in de huidige dr. André Sierensstraat. 

Hij startte er op 14 april 1920 het textielbedrijf ‘A. Butaye Tissagiers – La Nominette’ en specialiseerde zich in het maken van naametiketten. Het witte naamlintje met rode letters was in die tijd populair bij de internaten in België, waardoor het bedrijf al snel moest uitbreiden. Na de Tweede Wereldoorlog werd de productie gemoderniseerd en in de jaren ’70 verhuisde de fabriek naar de gebouwen van de Filature du Canal in Aalst.
In 1995 trok Nominette naar een gloednieuw fabrieksgebouw in Erpe-Mere en zes jaar later kwam het bedrijf in handen van een Zweeds textielbedrijf. De focus lag niet meer op de Nominetjes helaas. Dankzij het Nederlandse bedrijf Van Engelen en Evers BV, dat Nominette in 2009 kocht , heeft Nominette een commerciële boost gekregen. De labels worden nu wereldwijd via een eigen webshop verkocht. De productie van de geweven lintjes vindt plaats in Erpe-Mere . Nominette staat anno 2020 weer op de kaart!Opbrengst brochure voor Levensvreugde

Ter gelegenheid van haar 100ste verjaardag, brengt Nominette een brochure uit getiteld ‘100 joor gooren ver te spooren’ (100 jaar garen om te sparen).

Naast het verhaal van Nominette bevat de brochure twee geweven carnavalslintjes, waaronder één speciale grote nominette.
Met de opbrengst van deze jubileumbrochure wil Nominette twee speel- en belevingspanelen aankopen voor Levensvreugde. Deze Aalsterse vzw ondersteunt en begeleidt minderjarigen en volwassenen met een verstandelijke beperking. Met de panelen zou Levensvreugde de bewegingsactiviteiten op hun domein kunnen koppelen aan het aanbieden van zintuiglijke activiteiten.
De brochure rond 100 jaar Nominette is te verkrijgen vanaf donderdag 13 februari in de vestiging van Nominette in Erpe-Mere en bij Duopaint in Aalst. De kostprijs bedraagt 15 euro en gaat integraal naar dit goede doel.


Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Caroline Evers +31622923823

Verkoopadressen :

- NOMINETTE
Evenbroekveld 16 B
B-9420 ERPE-MERE

- DUOPAINT
Albrechtlaan 74
B-9300 AALST


1954, de eerste nominette van een Prins:


Artikel Nominette door AjoinPedia: KLIK

Geen opmerkingen:

Een reactie posten