Welkom bij Carnavalaalstkoentje: uw dagelijkse portie Oilsjt Carnaval!! // Peter Van Keer, Seppe Baeten, Johan 'Droeven Badmoesj' Pessemier & Karel 'Sjalen' Van de Winkel, stelden zich voor als kandidaten-Prins 2025! Zo zijn er 4 gegadigden om de 71e Aalsterse Prins Carnaval te worden! De Prinsverkiezing vindt plaats op zaterdag 19 oktober 2024! Daar treed men 'bij toeval' op van oud naar jong: Johan, Peter, Karel & Seppe! // De hertrekking voor de 95e stoet is een feit! In de (voorlopige) versie is 't Es Noig de stoetopener en mogen De Snotneizen afsluiten! Wadesdavoriet gaat naar de Middelgrote Groepen! // Dit voorjaar bezochten we opnieuw de Carnavalsacademie. Zowel 'foamhoed maken' als 'isomo sculpturen'! De creatieve foamontwerpers (Marion Hoop Design, Foamcreations en Creafoam) doen gezamenlijke oproep aan de carnavalsgroepen 'te lande': "Nog geen foamontwerp besteld? Wacht niet te lang!" // Steve van Carnavalskantine Halle 13 nam afscheid van de job na 9 bijzondere jaren! // Ook afscheid, maar dan van (carnavals)café 't Ajuintje: Bart & Nicole gaan op pensioen! // Na een prachtig Arendcarnaval met Nico 'Poppe' Leo als 40e Prins, stelt Kim zich voor als Kandidoot-Orendprinsj 2025! // Aalst Carnaval 2024 was een legendarische editie vol hoogtepunten! Op de blog (of 'Blog 2') kun je urenlang terugbladeren! // Volg ook het YouTube-kanaal 'Koentje75', met daarop veel nieuwe stoetclipjes & de Vollédige Stoetfilms vanaf 2010! // Fan van de blog(s) & mediapartner AjoinPedia? Check dan zéker ook onze sociale media! Met reeksen als 'De 94e stoet in beeld' & (na de zomer) 'Groepen in de Kijker' bij ons & 'Kendje Teis Eireken Nog?' & 'Da woren toiden ...' bij AjoinPedia! // 'Weir leven mé giejl ons ❤️ vér Oilsjt Carnaval': aftellen naar de 95e editie op 2, 3 & 4 maart 2025!

zondag 14 oktober 2018

Aalst Carnaval 2019 - Stoetthema AKV Stièndoeid: 'Hup Tsjeveuh Hup!!! Laat De Sprot Niet In Haar Hempie Staan'


'Hup Tsjeveuh Hup!!! Laat De Sprot Niet In Haar Hempie Staan'

Stoetthema's, ook die reeks krijgt zijn jaarlijkse update met 'editie 2019'!

• Wat stellen de groepen voor in de 91e stoet?
• Waarom kozen ze het thema?
• Wat houdt het in?
• Een blik 'achter de schermen'...


Als derde in een (lange) rij, AKV Stièndoeid!


AKV Stièndoeid:
"Hup Tsjeveuh Hup!
Hemeltjelief, seg!

We waren onlangs op doorwaai in jullie waanzinnige Aalst om een bakje patat te smullen en we zijn ons echt een hoedje geschrokken!
We dachten dat de Vlamingen Holland maar niets vonden, maar dat is hartstikke abuis…


In Aalst liepen er ontzettend veel fans van Holland rond! Allemaal gekleed in Oranje, echt enig! Kennelijk noemen die Hollandsupporters in het lokale taaltje ‘Tsjeveuh’. Onwijs gaaf!
Wij Hollanders hebben dan maar besloten om een Joint-Venture aan te gaan met de lokale organisatie AKV ‘Kei Het Hoekie om’ om samen voor Holland en de ‘Tsjeveuh’ te supporteren!
Doen jullie ook mee?"AKV Stièndoeid:
"We hebben op verkiezingszondag actief ons thema gaan promoten!
En de posters laten 'doorsijpelen'.
Onze stunt is geslaagd...
Met natuurlijk een plezante boel nadien in ons 'verkiezingslokaal'...

Ja, na een dagje van supporteren als Holland supporters voor team oranje...

Geen Heineken hier?
Tsjeveuh!!"GESCHIEDENIS

Het verhaal van kleine groep Stièndoeid als AKV

We maakten ook over deze groep een mooi overzicht KLIK

2018


2017


2016


2015


2014


Foto's: ©AKV Stièndoeid & ©Carnavalaalstkoentje

Geen opmerkingen:

Een reactie posten