Welkom bij Carnavalaalstkoentje: uw dagelijkse portie Oilsjt Carnaval!! // Peter Van Keer, Seppe Baeten, Johan 'Droeven Badmoesj' Pessemier & Karel 'Sjalen' Van de Winkel, stelden zich voor als kandidaten-Prins 2025! Zo zijn er 4 gegadigden om de 71e Aalsterse Prins Carnaval te worden! De Prinsverkiezing vindt plaats op zaterdag 19 oktober 2024! Daar treed men 'bij toeval' op van oud naar jong: Johan, Peter, Karel & Seppe! // De hertrekking voor de 95e stoet is een feit! In de (voorlopige) versie is 't Es Noig de stoetopener en mogen De Snotneizen afsluiten! Wadesdavoriet gaat naar de Middelgrote Groepen! // Dit voorjaar bezochten we opnieuw de Carnavalsacademie. Zowel 'foamhoed maken' als 'isomo sculpturen'! De creatieve foamontwerpers (Marion Hoop Design, Foamcreations en Creafoam) doen gezamenlijke oproep aan de carnavalsgroepen 'te lande': "Nog geen foamontwerp besteld? Wacht niet te lang!" // Steve van Carnavalskantine Halle 13 nam afscheid van de job na 9 bijzondere jaren! // Ook afscheid, maar dan van (carnavals)café 't Ajuintje: Bart & Nicole gaan op pensioen! // Na een prachtig Arendcarnaval met Nico 'Poppe' Leo als 40e Prins, stelt Kim zich voor als Kandidoot-Orendprinsj 2025! // Aalst Carnaval 2024 was een legendarische editie vol hoogtepunten! Op de blog (of 'Blog 2') kun je urenlang terugbladeren! // Volg ook het YouTube-kanaal 'Koentje75', met daarop veel nieuwe stoetclipjes & de Vollédige Stoetfilms vanaf 2010! // Fan van de blog(s) & mediapartner AjoinPedia? Check dan zéker ook onze sociale media! Met reeksen als 'De 94e stoet in beeld' & (na de zomer) 'Groepen in de Kijker' bij ons & 'Kendje Teis Eireken Nog?' & 'Da woren toiden ...' bij AjoinPedia! // 'Weir leven mé giejl ons ❤️ vér Oilsjt Carnaval': aftellen naar de 95e editie op 2, 3 & 4 maart 2025!

zondag 5 september 2021

Aalst Carnaval - Prachtig naslagwerk 'Carnaval in beeld 2020-2021' voorgesteld aan het grote publiek!

BOEKVOORSTELLING 'CARNAVAL IN BEELD 2020-2021'!

Prins Alex De Kegel en fotograaf Paul Van Impe brachten hun 2e schitterende naslagwerk uit!

Vrijdag 3 september stelden Alex en Paul hun prachtige 2e boek voor aan de pers.
Een verzameling foto's die het volledige verhaal brengt van Carnaval 2020: het Driekoningenfeest tot de Popverbranding, maar ook de 'corona editie' 2021 zit erin vervat... En er is aandacht voor de betreurden Ilse Uyttersprot en Kamiel Sergant.

Paul Van Impe & Alex De Kegel:
"In 'De Kat' op het Vredeplein, één van dé carnavalstrekpleisers van Aalst, werd ons boek gepresenteerd aan het grote publiek!
Het bleek een succesvolle avond, met onder de aanwezigen veel bekende gezichten uit de carnavalswereld. We zijn dan ook erg blij dat (bijna) de volledige lokale pers is ingegaan op onze uitnodiging. Het bewijs dat de interesse voor naslagwerken over carnaval nog steeds groot is.

Het fotoboek “Carnaval in beeld 2020/2021 - Corona ediesje” telt liefst 216 pagina’s.
De kwaliteitsvolle foto’s tonen ook alle groepen, net als reeksen sfeerbeelden rond beschilderde carnavalsruiten, de Aalsterse Gilles...
We apprecieerden ten volle de aanwezigheid van de mama van Ilse, maar ook Ilse haar hartsvriendin Carla Coen, net als Veerle, dochter van Keizer Kamiel Sergant.
Ilse en Kamiel krijgen een volwaardig eerbetoon. Beiden verdienen dat!
Iedereen was ontroerd dat we hen zo mooi in beeld brachten...

Het boek kost 30 euro en is verkrijgbaar bij Bowling The New Cat 'De Kat', Carnavalskantine Halle 13 en AD Delhaize aan de Gentsesteenweg. Later zullen er nog verkooppunten bijkomen. Bestellen kan ook via https://www.graphicconsult.be!"Reportage: ©Carnavalaalstkoentje i.s.m. Paul en Alex

Foto's: ©Patrick Barrez / ©Oilsjt Een Weireldstad

Geen opmerkingen:

Een reactie posten