Welkom bij Carnavalaalstkoentje: uw dagelijkse portie Oilsjt Carnaval!! // Peter Van Keer, Seppe Baeten, Johan 'Droeven Badmoesj' Pessemier & Karel 'Sjalen' Van de Winkel, stelden zich voor als kandidaten-Prins 2025! Zo zijn er 4 gegadigden om de 71e Aalsterse Prins Carnaval te worden! De Prinsverkiezing vindt plaats op zaterdag 19 oktober 2024! Daar treed men 'bij toeval' op van oud naar jong: Johan, Peter, Karel & Seppe! // De hertrekking voor de 95e stoet is een feit! In de (voorlopige) versie is 't Es Noig de stoetopener en mogen De Snotneizen afsluiten! Wadesdavoriet gaat naar de Middelgrote Groepen! // Dit voorjaar bezochten we opnieuw de Carnavalsacademie. Zowel 'foamhoed maken' als 'isomo sculpturen'! De creatieve foamontwerpers (Marion Hoop Design, Foamcreations en Creafoam) doen gezamenlijke oproep aan de carnavalsgroepen 'te lande': "Nog geen foamontwerp besteld? Wacht niet te lang!" // Steve van Carnavalskantine Halle 13 nam afscheid van de job na 9 bijzondere jaren! // Ook afscheid, maar dan van (carnavals)café 't Ajuintje: Bart & Nicole gaan op pensioen! // Na een prachtig Arendcarnaval met Nico 'Poppe' Leo als 40e Prins, stelt Kim zich voor als Kandidoot-Orendprinsj 2025! // Aalst Carnaval 2024 was een legendarische editie vol hoogtepunten! Op de blog (of 'Blog 2') kun je urenlang terugbladeren! // Volg ook het YouTube-kanaal 'Koentje75', met daarop veel nieuwe stoetclipjes & de Vollédige Stoetfilms vanaf 2010! // Fan van de blog(s) & mediapartner AjoinPedia? Check dan zéker ook onze sociale media! Met reeksen als 'De 94e stoet in beeld' & (na de zomer) 'Groepen in de Kijker' bij ons & 'Kendje Teis Eireken Nog?' & 'Da woren toiden ...' bij AjoinPedia! // 'Weir leven mé giejl ons ❤️ vér Oilsjt Carnaval': aftellen naar de 95e editie op 2, 3 & 4 maart 2025!

dinsdag 20 oktober 2020

*SOAP* Terugblik / Vooruitblik 2020-2021/2022 - Aflevering 34: AKV De Snotneizen

TERUGBLIK / VOORUITBLIK

In deze vierendertigste aflevering van het zevende seizoen 'Terugblik / Vooruitblik', blijft het concept hetzelfde!

Een vlot gesprekje met een groep over het wel en wee tijdens het vorige carnavalsjaar en een vooruitblik naar de volgende editie...

Twee eenvoudige vragen:

1) Hoe kijk je terug op 2020?
2) Welke weg stippel je uit richting 2021/2022?

Stoetclipje:Mè carnaval al joren passé, pakken weir vedrom een harmonie mee. Weir agen de LOL derin!

Interview met Rony!


Rony (woordvoerder):
"De voorbereiding op carnaval 2020 was 'anders dan anders' wegens enkele verschuivingen binnen de groep.
We hebben er dan ook voor gekozen om iets origineels uit te werken, waar minder gedetailleerd werk in zat. Nu, uiteraard volgens 'onze stijl' en... die stijl bleven we trouw!

Volop inzetten op ambiance en interactie, tonen dat we werkelijk én gemeend plezier durven maken en tegelijk laten zien dat zelfs een grote groep punctueel wagens kan afwerken, zonder dat het deze keer bedoeld was mee te doen voor de 'top' van de rangschikking...."Rony:
"Of we stiller geweest zijn dan ons koninklijk verhaal van 2019?
Vergéét het! Lawaai! Er was véél lawaai! En nog méér lawaai!!

De stoet is ondanks het slechte weer en de storm, voor ons zeer goed meegevallen.
Er waren geen pannes en we hadden weinig last ondervonden van de aangekondigde veiligheidsmaatregelen.
Bij ons zouden slechts 3 personen hoger staan dan 2 meter, wij konden dus vrij makkelijk de opgelegde maatregelen naleven."

Rony:
"Zoals elk jaar heeft onze groep zich super geamuseerd!
We gaven 2 stoeten lang het beste van onszelf, met op maandag een heuse apotheose op de Grote Markt!
Maar ook na de stoet kon je onze groep tegenkomen in onze sponsorlokalen en enkele vaste 'kaffeikes'..."

Rony:
"Over de uitslag waren we best wel tevreden.
Aangezien wij dit jaar voor iets 'minder groots' of zijn gegaan in deel A, hadden we ons wel verwacht aan een dipje.

Maar als je uiteindelijk de uitslag bekijkt, zie je dat er amper 16 punten verschil zitten tussen plaatsen 5-6-7! Dan ligt het allemaal wel heel dicht bij elkaar!
Leuk dat onze originele manier van bouwen dit jaar, toch ook de nodige appreciatie heeft gekregen..."

Rony:
"Wij organiseren geen eetfestijnen of 'afhaal', dit wordt al door genoeg groepen gedaan.
Wij zorgen in dit moeilijke Corona-tijdperk dat we onze sponsors in de spotlights kunnen zetten. Deze zelfstandigen hebben ons altijd gesteund en nu is het aan ons om iets terug te doen.
Vandaar onze actie waarbij we hen uitgebreid aandacht geven!"Rony:
"De verhuur van de wagens aan een carnavalsgroep uit Denderleeuw was inderdaad ons laatste feit voor alle 'algemene afgelastingen' van carnavalsstoeten.
Sindsdien zijn er geen activiteiten meer doorgegaan. Zoals jullie weten sneuvelen in dit coronajaar alvast alle (grote) feestjes, dus ook 'De Nacht van de Zwette Maan' is er niet bij.

Intern zijn er wel enkele verschuivingen in het bestuur: voorzitter werd Gwenn Claus, ondervoorzitter Bjorn Bouckenooghe, de taak van penningmeester is voor Matthias Brantegem. Secretaris Fanny Van den Haute, bestuurslid Kurt De Gendt en 'marketingverantwoordelijke' Rony Davidt vervolledigen ons 'bestuursteam'.
Samen met al onze leden vragen we om goed te zorgen voor je gezondheid en uiteraard kijken ook wij uit na 'betere tijden'!

Groeten van AKV De Snotneizen!"

Reportage: ©Carnavalaalstkoentje i.s.m. AKV De Snotneizen

Foto's: ©Cris De Wolf, ©Bjorn Van Ryckeghem, ©Patrick De Boeck, ©Niky De Wever & ©Carnavalaalstkoentje

De Snotneizen 2020 via 'Blog 2': KLIK

Geen opmerkingen:

Een reactie posten