Welkom bij Carnavalaalstkoentje: uw dagelijkse portie Oilsjt Carnaval!! // Peter Van Keer, Seppe Baeten, Johan 'Droeven Badmoesj' Pessemier & Karel 'Sjalen' Van de Winkel, stelden zich voor als kandidaten-Prins 2025! Zo zijn er 4 gegadigden om de 71e Aalsterse Prins Carnaval te worden! De Prinsverkiezing vindt plaats op zaterdag 19 oktober 2024! Daar treed men 'bij toeval' op van oud naar jong: Johan, Peter, Karel & Seppe! // De hertrekking voor de 95e stoet is een feit! In de (voorlopige) versie is 't Es Noig de stoetopener en mogen De Snotneizen afsluiten! Wadesdavoriet gaat naar de Middelgrote Groepen! // Dit voorjaar bezochten we opnieuw de Carnavalsacademie. Zowel 'foamhoed maken' als 'isomo sculpturen'! De creatieve foamontwerpers (Marion Hoop Design, Foamcreations en Creafoam) doen gezamenlijke oproep aan de carnavalsgroepen 'te lande': "Nog geen foamontwerp besteld? Wacht niet te lang!" // Steve van Carnavalskantine Halle 13 nam afscheid van de job na 9 bijzondere jaren! // Ook afscheid, maar dan van (carnavals)café 't Ajuintje: Bart & Nicole gaan op pensioen! // Na een prachtig Arendcarnaval met Nico 'Poppe' Leo als 40e Prins, stelt Kim zich voor als Kandidoot-Orendprinsj 2025! // Aalst Carnaval 2024 was een legendarische editie vol hoogtepunten! Op de blog (of 'Blog 2') kun je urenlang terugbladeren! // Volg ook het YouTube-kanaal 'Koentje75', met daarop veel nieuwe stoetclipjes & de Vollédige Stoetfilms vanaf 2010! // Fan van de blog(s) & mediapartner AjoinPedia? Check dan zéker ook onze sociale media! Met reeksen als 'De 94e stoet in beeld' & (na de zomer) 'Groepen in de Kijker' bij ons & 'Kendje Teis Eireken Nog?' & 'Da woren toiden ...' bij AjoinPedia! // 'Weir leven mé giejl ons ❤️ vér Oilsjt Carnaval': aftellen naar de 95e editie op 2, 3 & 4 maart 2025!

vrijdag 7 september 2018

CD-seizoen 2018-2019 - Possensje: 'POS GOES FAAT'


CD-seizoen 2018-2019 - 'POS GOES FAAT'

Op woensdag 5 september stelde Possensje hun derde CD voor met als titel 'POS GOES FAAT'.

Alle geïnteresseerden waren welkom in Café Cognac!

CD voor het grote publiek verkrijgbaar vanaf het weekend van 7, 8 & 9 september, op het Rebbekesfestoin en nadien via de groep, of de traditionele verkooppunten... 19 euro voor 19 eirekes...


VOORSTELLING 5 SEPTEMBER
Jonas 'DJ Jos' stuurde ons een uitgebreid woordje uitleg...


Jonas:
"De titel spreekt voor zich. We laten de 90’s achter ons en hebben deze keer onze inspiratie gaan zoeken in de “Foute” muziek, zoals dit wordt gezien door de ogen van menig Q-music luisteraar.
Dit liet ons toe om iets breder te gaan in onze muziekkeuze, waardoor we een CD kunnen voorstellen met zeer veel variatie in. Variatie niet enkel in de muziekkeuze, maar ook in de manier van schrijven. Dit komt doordat we kunnen samenwerken met verschillende ervaren en enkele nieuwe schrijvers.

We hebben geprobeerd om een mix te maken tussen nummers die je kan gebruiken om ambiance te maken op een bal, in de cafeekes of op de Mert met Carnaval... En liedjes die eerder leuk, grappig zijn om naar te luisteren in de auto, onderweg naar d’hallen bijvoorbeeld. Rock, disco, humor, nostalgie,... Voor iedereen wat wils!"Jonas:
"Op deze CD staan 17 carnavalsnummers en we geven er als bonus ook onze laatste twee stoetliedjes bij, dus 19 tracks in totaal!
Zoals jullie wel nog weten danste en zong heel Oilsjt onze Oilsjterse Hakka mee in 2017. In 2018 haalde we nog de tweede plaats bij Oilsjt Mjoeziek op de uitreiking van het beste stoetliedje. Voor ons redenen genoeg om met deze twee nummers onze CD af te sluiten.

Daarnaast werden er voor deze CD 11 nieuwe nummers geschreven. We konden hiervoor beroep doen op onze gerenommeerde huisschrijvers en jarenlange bezielers van de CD: Krauker en Jens. Zoals gewoonlijk schreven Younes en Kevin een nummer en konden we dit jaar rekenen op versterking van Christophe Troch (alias: De Floeren). Verder hebben we terug samengewerkt met Garçon Debilles. We gaven ook enkele nieuwere talenten van binnen en buiten de groep de kans om een nummer te schrijven, met als resultaat twee pareltjes: het openingsnummer van de hand van Steff (POS) en een zeer sterk 80’s nummer van Davy (Om en Vedrom), ze zongen ook elk hun eigen nummer in."Jonas:
"Voor de zang van de nieuwe nummers kunnen we altijd rekenen op onze interne talenten, zo hoor je uiteraard Alicia, Nathalie, Younes, Krauker en Beireken terug op de CD. Ook de Fleksies deden terug met veel plezier mee, samen met Yvan De Boitselier deze keer. Zij brengen een satirisch nummer in de stijl van The Young Ones. Den Baal samen met den Baal Jr. en ons Saga brengen ons een nummer over een welgekend fenomeen op eetfestijnen.
De enige echte Taxi Jef komt zichzelf wat voorstellen. De Floeren nodigde Raf en mij dan weer uit om samen een nummer te brengen en zo sluiten wij het rijtje van mensen die hun stem aan onze nieuwe nummers gaven.

Om de CD verder aan te vullen kregen we de hulp en toestemming van Ronny, de Prinsencaemere, de Oilsjterse Zwiebels, Prins 2017 Raf en Arendprins 2017 Joeri om liedjes te gebruiken die nooit eerder op een verzamel-cd werden uitgebracht. Het tweede nummer van de CD is “Zot van a ma” (slaupen mé nen toiger). De hilarische tekst en pompende beat werd door menig carnavalist gesmaakt de voorbije editie en we zijn dan ook blij dat Andy, Jan en Lisj ons dit nummer wouden geven voor op deze CD."Jonas:
"Het hoesontwerp is van de hand van Dennis De Wolf die voor deze CD een nieuw POS-Logo tekende.
Je herkent hierin, uiteraard, onze alom gekende schildpad zij het in een fout jasje en omringt door de bijhorende glitters en confetti. Om ons sponsorboekje samen te stellen konden we opnieuw rekenen op de hulp van Jurgen, want we konden dit project natuurlijk niet realiseren zonder onze sponsors.

Voor ik afsluit wil ik zeker en vast nog onze producer Gert bedanken om met ons zo veel Possensje te hebben. Het was een moeilijke bevalling, die bovendien nog eens een paar maand werd uitgesteld, maar ik ben enorm fier op het resultaat, en dit was niet gelukt zonder de raad die hij ons gegeven heeft en het werk dat hij er ingestoken heeft.
Gert producete daarnaast ook een volledig nieuw nummer voor ons, een remix van Allemaal (Wim Soutaer) waar hij volledig zijn eigen ding mee heeft gedaan, dus geen kopie van de Q-versie!"Jonas:
"Wat de toekomst betreft kan ik nog niet veel zeggen. In die zin dat ik nog niet weet of er een vervolg zal komen op ons CD-verhaal.
We gaan eerst evalueren en afwachten wat de reacties zijn op deze CD, het heeft geen zin om elk jaar opnieuw een CD uit te brengen wanneer je geen kwaliteit kan garanderen. Ik wil wel kwijt, dat we heel hard gewerkt hebben om deze CD minstens even kwalitatief te maken als zijn voorgangers. Vandaar ook dat het wat langer duurde deze keer, maar uiteindelijk moeten we afwachten wat de feedback is van de mensen die hem kopen.
Bovendien wordt 2019 voor ons ook een feestjaar, we vieren ons dertigjarig bestaan en leggen dus onze focus vooral ook in die richting het komende jaar.

Er rest mij enkel nog eens iedereen te bedanken die betrokken was bij de realisatie van deze CD: de leden van Possensje, onze schrijvers, zangers, sponsors, verkooppunten, verschillende mensen die ons met plezier hun muziek gaven, de opnamestudio’s die ons de liedjes bezorgden, Dennis & Jurgen voor ons hoesje en nog eens Gert voor de mastering.

Ik wens iedereen alvast veel luisterplezier met de POS CD VOL 3: POS GOES FAAT!

Jonas - DJ Jos"Reportage: ©Carnavalaalstkoentje & AKV Possensje

• Foto's: ©Jonas, ©Carnavalaalstkoentje, ©Silke Hermans & AKV Possensje


PROMOFILMPJETRACKLIST

Geen opmerkingen:

Een reactie posten