Welkom bij Carnavalaalstkoentje: uw dagelijkse portie Oilsjt Carnaval!! // Peter Van Keer, Seppe Baeten, Johan 'Droeven Badmoesj' Pessemier & Karel 'Sjalen' Van de Winkel, stelden zich voor als kandidaten-Prins 2025! Zo zijn er 4 gegadigden om de 71e Aalsterse Prins Carnaval te worden! De Prinsverkiezing vindt plaats op zaterdag 19 oktober 2024! Daar treed men 'bij toeval' op van oud naar jong: Johan, Peter, Karel & Seppe! // De hertrekking voor de 95e stoet is een feit! In de (voorlopige) versie is 't Es Noig de stoetopener en mogen De Snotneizen afsluiten! Wadesdavoriet gaat naar de Middelgrote Groepen! // Dit voorjaar bezochten we opnieuw de Carnavalsacademie. Zowel 'foamhoed maken' als 'isomo sculpturen'! De creatieve foamontwerpers (Marion Hoop Design, Foamcreations en Creafoam) doen gezamenlijke oproep aan de carnavalsgroepen 'te lande': "Nog geen foamontwerp besteld? Wacht niet te lang!" // Steve van Carnavalskantine Halle 13 nam afscheid van de job na 9 bijzondere jaren! // Ook afscheid, maar dan van (carnavals)café 't Ajuintje: Bart & Nicole gaan op pensioen! // Na een prachtig Arendcarnaval met Nico 'Poppe' Leo als 40e Prins, stelt Kim zich voor als Kandidoot-Orendprinsj 2025! // Aalst Carnaval 2024 was een legendarische editie vol hoogtepunten! Op de blog (of 'Blog 2') kun je urenlang terugbladeren! // Volg ook het YouTube-kanaal 'Koentje75', met daarop veel nieuwe stoetclipjes & de Vollédige Stoetfilms vanaf 2010! // Fan van de blog(s) & mediapartner AjoinPedia? Check dan zéker ook onze sociale media! Met reeksen als 'De 94e stoet in beeld' & (na de zomer) 'Groepen in de Kijker' bij ons & 'Kendje Teis Eireken Nog?' & 'Da woren toiden ...' bij AjoinPedia! // 'Weir leven mé giejl ons ❤️ vér Oilsjt Carnaval': aftellen naar de 95e editie op 2, 3 & 4 maart 2025!

zaterdag 17 februari 2024

Aalst Carnaval 2024 - Sjatt-Friends hielden de 5e Prijsuitreiking van de 'Kleine Ver-Sjatt-Cé Prois'!

5e Prijsuitreiking van de 'Kleine Ver-Sjatt-Cé Prois'

Traditie die de mooiste kostuums bekroond

De 5e editie van de uitreiking van onze Kleine Ver-Sjatt-Cé prois, ging vrijdag 16 februari door in een alweer tot de nok gevuld café Paviljoen op de Aalsterse Grote Markt.

Eerdere edities:

♦ 2023: KLIK
♦ 2020: KLIK
♦ 2019: KLIK
♦ 2018: KLIKSjatt-Friends:
"Bedankt aan alle aanwezigen, bedankt Bart de Nys om deze avond weer professioneel op te luisteren, bedankt aan alle gastzangers, bedankt aan alle Sjatt-Friends, maar vooral bedankt aan alle groepen die onze carnavalsstoet zo uniek maken.

De prijzen zijn uitgedeeld en we mochten de er liefst 6 uitdeelen dit jaar.
Naast de top 5, was er ook nog een 'Aanmoedigingsprijs' voor een eerstejaarsgroep.
Verder van harte dank aan AKV De Melkmoilen, om onze ex-ondervoorzitter en mede-bezieler van onze Kleine Ver-Sjatt-Cé prois te eren tijdens de stoet en zijn foto te schenken aan zijn familie.
Tot noste joor! "Eervolle vermeldingen

Haalden ook een Nominatie, maar werden niet bekroond met een geldprijs:

10. De Tsjoepeneizen
9. Drasj
8. Beplekt of Bezoepen
7. Tes Ter Oever
6. De SnotneizenWinnaars

♦ Aanmoedigingsprijs van €100 voor eerstejaarsgroep, AKV Pjes'Uniek
♦ 5e plaats, prijs van €180, AKV De Zwiejtzoel’n:
♦ 4e plaats, prijs van €280, AKV De Melkmoilen:
♦ 3e plaats, prijs van €380, AKV Bedesterd:
♦ 2e plaats, prijs van €480, AKV Dest Goe Schief:
♦ 1e plaats, prijs van €580, AKV De Schoitkitten:
Reportage: ©Team Carnavalaalstkoentje i.s.m. ©AjoinPedia, tekst: Sjatt-Freinds
Foto's: ©AjoinPedia & ©Sjatt-Friends

1 opmerking:

  1. zie ik nu geen Krejeis? ik zag het maken van kostuum, waauw wat een werk was dat . EN HEEEL MOOI RESULTAAT

    BeantwoordenVerwijderen