Welkom bij Carnavalaalstkoentje: uw dagelijkse portie Oilsjt Carnaval!! // De carnavalsstoet was van uitmuntend hoog niveau! Eirg, Bedesterd, De Schoitkitten en Pladasj wonnen élk in hun categorie! // De blog staat vol sfeerverslagjes: vanaf de 'Voorbereiding' en ons bezoek bij ALLE 71 de AKV's tot en met de Popverbranding en het 'Slotartikel'! // Aalst Carnaval 2024 was een plezante, vrij rustige editie! // Volg ook ons YouTube-kanaal 'Koentje75', met daarop veel nieuwe stoetclipjes, maar ook de Stoetfilms vanaf 2010! // Nico Poppe Leo is de 40e Arendprins! // Peter Van Keer stelde zich voor als Kandidaat-Prins Aalst 2025! // Ook het andere carnavalsnieuws zijn we niét vergeten! // Fan van de blog(s) & mediapartner AjoinPedia? Check dan zéker ook onze sociale media! // 'Weir leven mé giejl ons ❤️ vér Oilsjt Carnaval: aftellen naar de 95e editie op 2, 3 & 4 maart 2025!'

dinsdag 23 april 2019

*SOAP* Terugblik / Vooruitblik 2019-2020 - Aflevering 14: AKV De Poipeplekkers


TERUGBLIK / VOORUITBLIK

In deze veertiende aflevering van het zesde seizoen 'Terugblik / Vooruitblik', blijft het concept hetzelfde!

Carnavalaalstkoentje contacteerde (opnieuw) de groepen, of kreeg spontaan al de medewerking!


Twee eenvoudige vragen:

1) Hoe kijk je terug op Carnaval 2019?
2) Een blik op de toekomst... ...2020?

Stoetliedje / Stoetclipje:



'Noeit t'aad ver carnaval'

Interview met Julie en Gil!


Julie:
"Carnavalsseizoen 2018-2019 kan je het beste omschrijven als 'het jaar van de nieuwe vriendschappen'.
Heel het jaar door zijn er verschillende nieuwe leden bijgekomen, met elk hun eigen talenten en ideeën. Wij hebben een gezonde mix van leeftijden, ervaring en leergierigheid!

Uiteraard was dit ook niet altijd even makkelijk, want iedereen heeft zijn eigen manier van werken en een nieuw team is altijd wat zoeken.
Als laatste kleine groep op de Grote Markt verschijnen, brengt druk en verwachtingen met zich mee... Wat soms ook voor frustraties en stress kan zorgen.

Top 3, liefst de felbegeerde 1ste plaats was het doel!
Het is een 3de plaats geworden, maar om met zo een nieuwe bende deze prestatie neer te zetten, je moet het maar doen, ik ben dan ook enorm fier op iedereen!"



Gil:
"Carnaval 2019 begon bij mij op 3 maart 2018, exact een jaar ervoor.
Dan was ik gestart met het uitwerken en tekenen van het thema.
De vijfde plaats in 2018 gaf een boost voor het harde werk van de gehele ploeg en sommigen in de groep hadden de drang naar meer én beter.
In die ‘vibe’ zijn we beginnen denken, tekenen, creëren en soms ook eens opnieuw beginnen.

Een bijna nieuwe ploeg aan de wagen én kostuum om het thema tot haar recht te laten komen én te streven naar beter.
De poll op ‘WieWerEt’ gaf ons nog een duwtje in de rug om te knallen. Helaas is de prijs niet wat velen gehoopt hadden maar het is wat het is..."



Gil:
"Achteraf is het gemakkelijk om te zeggen dat het lag aan de een of andere 'oorzaak', maar daarmee schieten we niks op.
Lessen uit trekken en meenemen naar volgend jaar.

Er was op de prijsuitreiking toch bij een aantal mensen waaronder mezelf teleurstelling. Als je van een jurylid achteraf te lezen krijgt dat je wagen en kostuum dateert 'uit de vorige eeuw', dan komt dat hard aan. Wetende dat heel veel mensen het hele jaar door een stuk van zichzelf in een wagen, een kostuum en onderwerp steken.

Een leuker moment tijdens de drie dagen was dinsdagnacht (en woensdagmorgen) toen we met een tiental mensen met stoelen op onze hoofden overal passeerden als ‘Melkmoil’ (respect voor hun inzet met hun zware stoelen in de stoet)!
Het waren drie amusante dagen (maar vooral nachten)..."



2020

Julie:
"De vooruitzichten naar 2020 toe? Wel er staan toch wel enkele verandering op stapel!
Er komen 2 extra raadgevers op gebied van kostuum en wagen, allebei met bakken ervaring.

We hopen met een sterk thema naar voor te komen in de 'A' en de aansluiting met de toppers te behouden... We zijn steeds een ambitieuze en vooruitstrevende groep geweest die iedereen zich jaar na jaar herinnert. Maar nog meer wil ik plezier maken... Uiteraard! Met als ultieme doel misschien wel meedoen bij de middelgrote groepen. Het plan ligt op tafel..."



Gil:
"Dat had ook een leuk thema geweest. “Een blik op de toekomst”, en dan met blikjes naar de jeugd gooien...
Carnavalesk, maar waarschijnlijk een hele hoop klachten om te eindigen met facebookfoto’s van “Je suis poip” en “Weg met Unesco”.
Soit, alle gekheid op een stokje. Ondertussen zijn er net zoals Julie zegt een aantal veranderingen, waaronder de (middel)grote uitdaging waarvoor we staan..."



Gil:
"Er liggen een aantal thema’s op tafel waar we binnenkort mee aan de slag gaan.
Veel verwachtingen zijn er eigenlijk niet. Laat ons eerlijk zijn, we lopen in “den A”...
Dus voor de prijzen gaan we niet. Wel zullen we iets brengen wat we de afgelopen jaren gebracht hebben: een geheel, een verhaal op de Poipeplekkers-manier.

Upcoming events: 1 en 2 juni, Carwash & Kip aant Spit @ St Anna & ons 23e Groot Eetfestijn op 9 & 10 november in zaal Sint-Paulus!" 😉

Groeten van AKV De Poipeplekkers en welkom op onze activitoiten!"



Reportage: ©Carnavalaalstkoentje i.s.m. AKV De Poipeplekkers

Foto's: ©Carnavalaalstkoentje, ©Bjorn Van Ryckeghem & ©Cris De Wolf

Geen opmerkingen:

Een reactie posten